En fortsättning

från gårdagens inlägg skulle man kunna säga att detta är, det kommer nämligen också att handla om djur.
Som ni säkert visste innan, eller efter att ha läst gårdagens inlägg, så är jag en kattälskare. Jag tycker att dessa smidiga och självständiga djur gör en bostad mer hemma än något annat djur. Men det är min åsikt.
OM jag nu skulle kunnat tänka mig att skaffa hund så finns det nog bara en hundras som lockar mig: Sibirian Husky. De är såå otroligt vackra djur och verkar vara trevlig ras också.


När jag åkte tåg för ett par månader sedan så åkte det med en kvinna som hade vad jag trodde mig vara en riktigt stor Sibirian Husky men den var så lik en varg att det nästan var otäckt. Nu har jag hittat just en sådan hund och namnet på den rasen: svensk varghund. Det är en blandning mellan varg och (oftast) schäfer eller annan husky.


Man ser lite skillnad i ansiktet på dem och sedan får den svenska varghunden ofta svans som en varg. Jag har för skoj skull läst på lite om denna blandras och förstår då att det är en mycket känslig fråga om dessa varghybrider. Är det ens en hundras? Ska det vara lagligt och är de farliga? Som alltid finns det olika åsikter om denna "ras" men på sidor framhävs oftast att de är mycket snälla djur då de har 70% varg (!) och därmed är skygga djur och inte alls farliga eller aggressiva medan många då menar att vargens mentalitet och vilda sinne inte bör paras ihop med ett tamdjur som hundar (tamdjur är en benämning från en del inlägg och avser nog hundraser godkända av SKK som just sällskapsdjur). Jag har alltid fascinerats av just vargar och gör det fortfarande. Kan också säga att jag tycker att den svenska varghunden är ett mycket vackert djur men jag skulle inte vilja äga en själv.
Den stackars vargen som sprungit runt i Blekinge i några veckor tycker jag man kan skjuta med bedövningspistol och sedan 1) kolla om det är vargen som man tror har rymt från Skånes djurpark och isf lämna tillbaka den alt. 2) släppa den fri längre upp i landet där den hör hemma. Snart är det jakt på gång och det är nog många idioter med gevär som gärna vill skjuta det stackars djuret utan att förstå att den inte är elak med vilje utan det är ett vilt rovdjur som dödar andra djur för att äta mat och överleva. Precis som vi, som istället går till ICA och köper en slaktad kyckling/gris eller vad vi nu vill äta.

Min respekt och fascinering av vargar skyller jag återigen på mitt tidigare liv som indian ;)

I värsta fall får jag kompromissa med mig själv och skaffa det som för en kattälskare ligger närmast till hand efter en Sibirian Husky; sibirisk katt..haha..söt är den iaf..och ska ju vara bättre vid en eventuell kattallergigen..


Kommentarer
Postat av: Tiara

Haha tidigare liv som indian x)

(Förresten så har mina byxor kommit nu =D wiii! Ska hämta dom sen haha)

2009-08-18 @ 13:17:25
URL: http://tiiara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0