2 till priset av 1?

Idag har jag blivit 2barns mamma igen! Felicia har varit med Morgan och hans föräldrar i Stockholm för att hälsa på hans syster som bor där sedan några år tillbaka. Från början var det väl inte tänkt att hon skulle följt med men nu ville hon det och eftersom det kan vara skönt för syskon att komma ifrån varandra ibland och att få lite ensamtid med vardera förälder så åkte hon. Jag har nu haft bara Fanny hemma sedan måndag kväll tills idag fredag eftermiddag.
Att man kan glömma såå fort vilken skillnad det gör att ha ett eller två barn. Det är nog som det sägs -att det är det störst skillnaden -just mellan ett och två barn och att om man sedan skaffar fler så är det inte lika stor skillnad. Jag köper det argumentet!

Felicia var ca 3½år när hon blev storasyster och då hade man blivit van vid att ha en stor tjej hemma, hon har alltid varit självständig och duktig på allt men sedan kom en liten bebis och då hjälpte det inte alltid att man hade en stor tjej eftersom man hade just en liten att ta hand om. Förstår ni vad jag menar? Att det blev en sådan stor omställning. Men nu är det en bra period då de är i sådana åldrar att de kan leka tillsammans eller att Felicia kan "läsa" för Fanny även om det ibland kan vara jobbigt att vara storasyster och "dras med" en efterhängsen lillasyster som vill göra allt likadant.

Fanny är en "typisk" lillasyster som gärna piper och gnäller om hon inte får som hon vill, gärna åker vagn mer än hon behöver och verkar ibland mindre än vad hon egentligen är. Fast de senaste två veckorna har hon börjat bli stor! Hon har numera blöjor endast när hon sover och oftast är den torr på morgonen men visst kan det hända små olyckor ibland och nr 2 har vi inte kommit överrens om än hur och var man ska göra det..hmm..Att hon är en "typisk" lillasyster kan ju kanske vara för att föräldrarna behandlar henne som den lilla men vi behöver ju inte gå in på det och kritisera dem just nu..harkel..

Idag var vi och lämnade hennes nappar i det lilla nappträdet på Dragsö. Hon har inte använt dem på nästan 2 veckor men ändå var hon lite osäker på om hon verkligen skulle hänga upp dem. Hon har verkligen haft napp ofta -hemma -för så fort hon kom innanför dörren på förskolan så la hon nappen i den lilla asken men så fort vi skulle hämta henne så blev hon gnällfis och pep fram: "e min papp?".

När Felicia hängde sina nappar där i maj 2006 så trodde vi det skulle bli jobbigt då hon hade napp ganska ofta- två ggr under samma dag frågade hon efter nappen men skrattade när vi sa "ja, var är dina nappar?". Hon önskade sig en röd cykel som Lotta har och vi köpte därför en liten 12" till henne samma dag.
Idag frågade jag Fanny vad hon ville ha i affären efter att hon hängt upp napparna. "Chips och cola", sa hon..Okej, men vad vill Fanny ha för någon sak i affären; leksak, något till huset (Fisher Price Little People), en ny bok eller något roligt att leka med? Svaret blev: "Chips, cola och målarbok". jaha..det blev en billig present till en stor tjej. Tror att hon har fått lite för mycket av mina dåliga gener..suck..Men hon fick ännu en gosekatt för att hon var såå duktig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0