Det bidde ingen svamp

utan det blev en himla, vilsen, lång vandring genom skog och mark. Jag och mamma skulle gå till Gredeby idag trots det fina badvädret -jag får barnen imorgon och börjar jobba nästa vecka så det var nu eller inte alls.
När vi kom upp till Gredeby gick vi en annan väg än vi brukar och på den vägen är det. Eller på den vägen är det inte. Beroende på hur man ser det. Vi gick iaf i nästan 5h, runt 2,5 mil och ungefär 25 000 steg på min stegräknare. Vi visste att vi var i skogen men inte i vilken skog till slut. Ett tag trodde jag att vi var i Harstorp och fick nästan panik -HUR skulle vi orka gå tillbaka till Nättraby därifrån. Men vi fortsatte att gå och gå..
Vi såg en grävling, igelkott, ekorre, kopparödla och en himla massa fjärilar. Men bara 4 st kantareller. Och de hittade jag innan vi ens kommit in i skogen.


Snacka om att vi var trötta och vilsna när vi efter några timmar kommer fram till en stor asfalterad väg och läser Skallehult på brevlådorna. Var F-N ligger Skallehult då? Vi stannade en man på cykel, som visade sig vara turist från Holland men han kunde försklara på engelska att om vi fortsatte på samma väg i ca 2 -3 km så skulle vi komma till Nättraby. Efter en lång stund ser vi Nättraby Bruk och kommer fram vid gamla brandstationen. Jaha..det var den svampplockningen det. Och jag bara vet att det finns massa massa svampar som väntade på oss i "den riktiga skogen".


Imorgon kommer barnen igen. Vi ska ju byta veckor och därför blev det en halv vecka var denna gången och på måndag börjar Morgans vecka igen. Jag har ju fått besked om att jag ska jobba v 32 och v 33 på Äventyrsförskolan men idag meddelade en av de anställda där att jag nog ska jobba v 33 - v 34. Får helt klara besked om det på fredag.
Imorgon tänkte jag åka in till stan eftersom jag lovat Felicia och Fanny att vi ska åka Spättan vilket jag själv inte gjort sedan 80 -talet någongång.. Vi ska också köpa present till storasyster (34) och systerdotter (18) som firas tillsammans på fredag. Har kommit på såå bra present till 18 åringen men inte till systerystern..men det kommer nog..

Ikväll ska jag se någon film tänkte jag -igår skulle jag gjort så mycket men inget blev gjort. Det blev soffa och tv hela kvällen och So you think you can dance. Idag vet jag redan vilka som åker ut (tack vare Youtube) så det blir film istället. Funderar på att ta en kaffedrink men vet inte än. Ska ju helst sova inatt också :S


Kommentarer
Postat av: Tiara

Nu blev jag minsann nyfiken.

2009-07-30 @ 11:08:50
URL: http://tiiara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0