26:e juni

...och solen strålar fortfarande från tidig morgon till sen kväll -UNDERBART! Jag har inte fått något jobb på hela veckan så jag och barnen har bara njutit.  I måndags var vi på Dragsö. Vi åkte Axel dit och hade med oss mat och fika som vi åt där. Felicia träffade en kompis från fsk som hon åkte trampbåt, radiobil och badade med. Hon var den enda av oss som badade -det var ju bara 16*..HUUUUUUH.. För att göra det ännu mysigare och slippa varma bussar så åkte vi Axel hem också . Jag har ju sommarlänskort som måste utnyttjas till fullo.

På tisdagen gick vi till Tallholmen och solade och badade hela dagen. Men den dagen var det inte bara Felicia som badade utan alla 3 -det var ju så äckligt varmt att man var tvungen att svalka sig. Och svalka sig gjorde man verkligen. Vattnet var nog inte mer än 16-17* då heller. Fy, annars är jag en badkruka som behöver ca 22* för att ens fundera på att bada. Fast nu var det ju också så att jag var själv med barnen och om de då vill bada så kan jag inte låta dem bara gå i själva eller tvinga dem att vara på land -då får man helt enkelt offra sig.


Onsdagen kom och det var lika strålande sommarväder. Vi var i parken en runda och handlade lite i affären sedan hem för att äta lunch och vi gick inte mot Tallholmen förrän efter 14. Barnen verkade inte bry sig att vi inte tillbringade en heldag på stranden. M mötte upp oss och han och Felicia badade och simmade medan jag och Fanny plaskade lite vid det mer grunda och pissevarma vattnet :)
Kvällen tillbringades i soffan med en film: Land of women. Helt ok faktiskt. Jag gillar Meg Ryan -hon verkar så snäll och glad och hennes filmer tilltalar mig.

På torsdagen åkte jag och barnen buss mot stan för att handla avslutningspresent från Felicia till hennes fröknar på Åvägen, hon slutar ju där nu för att börja i förskoleklass på Nättrabyskolan till hösten. Tanken var att vi skulle köpa vita kaffemuggar och porslinsfärg och sedan skriva personliga hälsningar på men det var inte så lätt med porslinsfärg som jag trodde..suck..så sent igår kväll fick jag tänka om. Det blev vita blomkrukor och jag fick skriva med OH-penna som fäster -så länge man inte tar vatten på det. Men för att det personliga meddelandet inte skulle försvinna skrev Felicia samma sak på varsitt brev till fröknarna.


Efter lite glass och stadsvandring, lunch i Hoglands park och när vi uträttat allt vi skulle i stan så åkte vi Axel hem. Det går nästan fortare än bussen och det är betydligt svalare och mer rörligt för barnen. När vi väl kom hem skulle Felicia in och kissa medan jag skulle lasta av vagnen. Helt plötsligt hör jag hur dörren går igen (den låser sig själv) och först blir jag rädd då jag tror att Fanny är inne själv då Felicia gått ut i trappan för att kela med grannkatten. Men nej, det var Fanny som stängt dörren -utifrån trappan- och nycklarna hade Felicia lagt på bänken inne när hon skulle kissa. Jaha..utelåsta. Som tur är så har jag förutsett att detta faktiskt kan hända och lämnat en nyckel till M då han bor 200m från oss. Så med en mobil där batteriet piper och vill laddas ringer jag honom och hoppas att han inte är ute och kör motorcykel. Det var han inte, men han var i tvättstugan så det tog oss 40 -50 minuter innan han kom och vi kunde komma in. Vi kunde ju inte heller gå någonstans då Felicias skor var inlåsta. Suck..Nu har jag löst det på ett sätt till, med en extranyckel menar jag.kan inte skriva här för det känns lite som en inbjudan till idioter att ta sig in i min lägenhet..

På kvällen slappade jag i soffan med ett glas cola, en näve grillchips och en film: My bestfriend's girl. Jag gillar sådana filmer, romantiska komedier, där man egentligen vet hur det kommer sluta men det gör inget. Dane Cook är en bra skådis, han är lagom charmig/sexig men verkar ändå lite sådär skitstövel typ med stort självfötroende..precis som han spelar i filmen..

Idag var vi och lämnade blommor med krukor och breven till fröknarna som tyckte att det var en kul present och Felicia fick massa kramar och fick lova att följa med ofta och hämta Fanny. Vi hämtade alla kläder och teckningar, även Fannys då hon får nya kläder med sig till hösten. Förhoppningsvis är hon både napp- och blöjfri då!

T hade hyrt flytvästar åt barnen så idag, fredag, skulle vi fiska. Vi vattnade kolonilotten och väntade en stund -sedan grävde vi efter mask. Hittade väl inte några daggmaskar direkt men de vi hittade dög åt oss. Vi mötte upp M och gick till Åslätten. Vi vuxna tyckte det var kul iaf medan barnen mest sprang omkring och busade. Vi fick 4 st aborrar på ca 1dm vardera och så fick M en mört också..hmm..alla åkte i samma väg som de kom upp..Nästa gång ska jag meta själv -det är såå fridfullt och avkopplande..OM man inte har barn med sig.


Nu har jag sammanfattat denna veckan hittills och ska strax bädda ner mig i soffan. Är en dag imorgon med. Då ska vi på 45 årskalas inne i stan. Skriver mer om det en annan dag.
Eeiiij ååå!

midsommardagen

Och så gick det en hel vecka sedan sista blogginlägget. Förra veckan lämnade jag barnen hos M på måndagsmorgonen och sedan var det jobb mån -ons. Det som var skönt var att alla dagarna var på samma förskola fast olika avdelningar, men denna arbetsplats är en sådan som man vill gå till, ni vet nog vad jag menar. Jag tror att många av er någongång haft ett jobb där man fått den där obehag känslan när man verkligen verkligen inte vill gå till jobbet -att något tar emot. Men så har jag inte känt sedan min förra arbetsplats och då var det en speciell person som orsakade det.

I torsdags var det lövmarknaden och som fd stadsbarn så är det ett MÅSTE att gå minst ett varv bland dessa marknadsknallar där det ryms så mycket skräp att man häpnar år efter år..haha..låter ju kul..men jordgubbar, biggaråer samt marknadsgodis är något som inhandlas varje år och så även detta året.
Jag, M och barnen åkte in 9:45 på morgonen med Axel. Lagom till vi kom in till stan så ösregnade det men efter någon timme sprack det upp och solen kom sakta men säkert fram. Felicia handlade prinsessklänning, Kitty halsband, godis, liten ballong och gjorde även en fläta i håret. Fanny däremot var inte lika intresserad och köpte bara en liten ballong, ett namnhalsband samt en mjukiskatt. M och barnen åkte hem vid 14:30 och då ringde jag mamma som kom in en runda. Vi åt god pizza på Mont Martre och gick ett varv till på torget. När hon tröttnade och skulle åka hem mötte jag Malin som jag gick med ytterligare ett varv. Åkte bussen strax innan 20 och efter 10 timmars promenad på kullerstenar kan ni förstå att jag var SLUT i fötterna! Åkte hem och tittade på Gran Torino. Usch vad jag störde mig på Clint Eastwood..han verkar vara en sådan surgubbe..hmm..

Igår var det midsommarafton och jag fixade varsitt blomsterdiadem till barnen (ingen av dem ville dock ha sitt). Jag mötte upp barnen, M och hans syster och mamma för ett firande vid Havgården här i Nättraby. Det var fint väder och trevligt med mycket folk och barnen träffade många kompisar. Jag hade också många trevliga samtal med föräldrar där man jobbar nu samt från gamla arbetsplatser och alla var så positiva till min arbetsinsats på de olika ställena -sådant värmer!
Efter midsommarfirande i Nättraby for vi mot Jämjö för att fira med Ms föräldrar och syster. Jag har inte varit hemma hos dem sedan i oktober men stämningen var precis som vanligt och det kändes mycket bättre än jag föreställt mig -hade nog förväntat mimg lite krystad stämning men tji fick jag. Vi åt en massa god mat som gick i fiskens tecken och flädersnaps. Givetvis blev det jordgubbstårta och till den ett litet glas med limoncello. Vi spelade kubb och jag måste nog införskaffa ett ögonmått till mig. Strax innan 21 åkte jag bussen hem då M och barnen skulle sova där. När jag kom hem satte jag mig i sofffan med lite jordgubbar och tittade på ett avsnitt av V -är ganska kul med en nostalgitripp emellanåt.


Idag har det ÖSregnat -tur att det ovädret kom idag och inte igår. Jag har slappat lite framför tv och kollade på The Wrestler..suck..ännu en film som känns att man kunde levt utan att ha sett. Tur att Mickey Rourke inte fick en Oscar för den "prestationen".. Nu ska jag strax transkribera de sista intervjuerna till examensarbetet samt skriva mera på min diskussion. Trodde helt allvarligt att jag skulle vara helt helt klar med det redan men har ju sommaren på mig. Eftersom man inte har annat att göra på sommaren?!?


11:e juni

Hejsan hoppsan!
Var några dagar sedan jag skrev. Har haft fullt upp med sjukt barn samt jobb hela veckan så datorn har inte direkt varit prioriterad. Har jag väl suttit där så har banken, mailen och min älskade Spotify fått hela uppmärksamheten. Fick Spotify genom att jag skrev ett inlägg här i bloggen men har en ny inbjudan på gång -ska klura på vem som ska få den..

Skattepengarna har nu kommit JIPPIE..De var väldigt efterlängtade. Idag var jag, barnen och M och handlade en massa mat och fyllde mina gapande skåp här hemma. Cykeln får vänta lite -är ju ändå inte väder för att cykla så det är lugnt.

I tisdags kväll såg jag de 5 sista avsnitten av Prison Break och slutet var väntat. Men känns ändå lite vemodigt att denna serie som jag följt slaviskt sedan start nu är slut..hmm..vad ska man nu följa? På ett sätt är det ju skönt att inte behöva tänka på vilka dagar och tider som det är något särskilt på tv -man kan ju ha ett liv utan tv. Sedan är det ju sommar och ledigheter på väg och då tittar man ju ännu mindre på tv så visst det är lugnt. Men jag kommer nog sakna mr Scofield..


Nej, jag orkar faktiskt inte skriva idag märker jag -är helt slut i huvudet efter lång arbetsdag på två olika förskolor med en liten marginal mellan där jag hann slänga i mig ris och kyckling från igår..Imorgon blir det åter en lång dag på en småbarnsavdelning. Kan ju bli intressant. När jag började läsa till förskollärare var jag helt säker på att det var småbarnsavdelning jag ville arbeta på men nu, efter 3½år har jag ändrat mig och är nog mer inne på att arbeta med 4-5 åringar. Eftersom min specialisering är hälso- och utomhuspedagogik är det bättre med de större som kan ta in den kunskapen på ett helt annat sätt.
Val till EU -parlamentet!

Japp, idag är det den 7:e juni och det har varit valdag hela dagen.
Jag har idag varit en ansvarskännande samhällsmedborgare som använt min demokratiska rätt för att rösta!
Vallokalerna öppnade kl 8:00 och stänger inte förrän 21:00 så det finns fortfarande tid för dem som inte tagit sig tid för att rösta. Mona Sahlin sa en klok sak idag (jo, det är sant -hon gjorde det!). Hon sa att om man inte röstar så ska man inte bli förvånad eller arg om Sverigedemokraterna bestämmer över oss under de närmsta fem åren. Det är ju så att många av SD's anhängare röstar just för att de vet hur viktig varje röst är.
Att politik ska vara så svårt och så tabubelagt! man ska helst inte tala med någon annan om vilket parti man röstat på. VARFÖR är det så? Jag kan vara ärlig och säga att jag röstade på Miljöpartiet de gröna i riksdagsvalet och jag röstade på miljöpartiet de gröna i dagens EU-val. Varför? Därför att de står för att föra fram alternativ som kan hjälpa miljön och försöka stoppa de klimatförändringar som hotar. De menar bland annat att om man satsar på sol- och vindkraft, järnvägar istället för motorvägar, biobränslen och att avverka kärnkraften. De menar att man genom att storsatsa på just kollektivtrafik osv så skapar man nya jobb vilket också är en viktig fråga i dagens läge.
Men som sagt, det är mina åsikter!


Vad händer annars i Sverige idag -jo Robin Söderling förlorade mot Federer vilket jag kunde förutspått redan innan..haha.. kaxigt jag vet men jag sa det igår till M att jag är helt säker på att Söderling förlorar. Varför? Jo för att det är inte Sveriges tur just nu att ligga på topp. Kolla bara på matchen igår på Råsunda. Källström missar straffen och Mikael Nilsson nästan ger dansken bollen framför fötterna: "varsågod, gör du mål om du vill". Sedan när matchen är slut så går man på Lagerbäck och säger att han ska avgå. Det resonemanget förstår inte jag. Okej, han är ansvarig men det är inte han som spelar på planen. Han säger till sina spelare hur och vad de ska göra sedan är det väl upp till dem att anstränga sig och göra sitt bästa? Om vi säger att en förskola har 11 anställda och en av dem gör inte sitt jobb, kanske inte kommer till arbetet eller gör dokumentationer eller vad det nu kan vara, fast rektorn sagt till att si och så ska ni göra enligt läroplan och lokala arbetsplaner -ska rektorn få sparken då eller den anställda som inte gjorde sitt jobb? Bara en tanke.
En annan sak som kan reta mig när det gäller lagsporter är att det nästintill alltid är målvakten som får skit om de förlorar, visst han/hon gjorde inte det som han/hon får pengar för men ska vi börja prata om vad försvararna gjorde då? Men visst, det är ju så att "de förlorar" och "vi vinner" när det gäller lagsport.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag har vattnat i min kolonilott och planterat ut en tomatplanta samt satt några melonfrö som F ville testa och så. Hon tror nog att det kommer växa meloner där, det hade varit något det. Men vi har än så länge smultron, jordgubbar och solrosor men snart ska vi sätta några kryddor/örter samt någon bärbuske och ev pumpa eller liknande. Planer finns det gott om!

Imorgon ska jag jobba igen. Det intressanta är att det är på F avdelning jag ska vara. Jag kommer med andra ord inte bara vara hennes mamma utan även hennes fröken imorgon -kan bli spännande. Kan också bli intressant att se hur personalen ställer sig till att jag jobbar med dem som en i personalen. Men jag ville inte tacka nej till jobb, just nu sitter man bara och väntar på att skattepengarna ska komma in på kontot så man kan handla mat! Fast jag ska också unna mig en större och dyrare sak: jag ska ju köpa en cykel. Skrev ju om det i ett tidigare inlägg. Nu börjar jag nästan bli nervös över det där cykelköpet, har inte cyklat på flera år. Mitt balanssinne har inte varit bra sedan jag först förstörde min rygg genom arbetet sedan fick en stressrelaterad skada i trapezius på vänster sida som inte är helt okej än. Kan ju vara så att den inte är okej eftersom jag inte börjat träna som jag borde. Finns så mycket man borde. Nu borde jag avsluta här och hämta sista tvätten i källaren och sedan borde jag göra mig lite räksoppa med kräftstjärtar och se en film. Eller så blir det några avsnitt av Prison Break. Ja, det borde jag göra -titta på några av de avsnitten.

Svenska flaggans dag


Grattis till den svenska flaggan som idag har sin bemärkelsedag!
Jag hade från början tänkt åka in till centrum och vara med på alla festligheter (?) som man hade där men valde att sitta hemma och skriva på mina arbeten bland annat. Det är bara några år sedan Sveriges nationaldag blev en helgdag och det verkar fått en bra respons, förutom i år när man måste klaga på att det inträffade på en lördag när man är ledig i vanliga fall också..ja ja..det är väl en svensk i ett nötskal -att alltid hitta något att klaga på. Jag ska inte säga något, jag är precis sådan.

Idag är det fotbollsmatch, VM kval mellan Sverige och Danmark. Mycket snack i flera veckor innan och så idag kom "SKRÄLLEN", Lagerbäck låter Daniel Andersson spela och Anders Svensson får sitta på bänken. Suck. Hur många år sedan var det när det bara stod negativa saker om Anders Svensson och att Kim Källström inte fick spela osv? Det är konstigt att man som sportsjournalist alltid vänder kappan efter vinden! Gör Zlatan ett uttalande som de inte gillar så är det nästan bojkott av allt som har med honom att göra men så fort han spelar i landslaget och gör ett mål eller assist (heter det så även i fotboll?) så blir han hjälte. Inget ont om Zlatan, jag gillar hans stil -att vara sig själv och skita i vad folk säger och tycker. Jag hade gärna tagit en procent av det självförtroende som han utstrålar!

Igår skrev jag ju att jag skulle ha fredagsmys i soffan och se en film, vilket var precis vad jag gjorde. Det blev "Twilight". Det är en blandning av en vampyrfilm och ett kärleksdrama med tonåringar. Det var nog en bra beskrivning tror jag. Den var bättre än jag trodde från början. Min favorit genre när det gäller film är komedi och kärleksdraman och jag gillar inte direkt äventyr och science fiction där det händer extremt overkliga saker. Inte för att "Pretty Woman" eller "Notting Hill" är verklighetsbaserade men det visas känslor som man mycket väl kan känna.


Fanns ännu ett inslag i filmen från igår som gjorde att jag blev mer och mer nyfiken på uppföljaren "New Moon" (speciellt när jag sett trailern) och det är indianerna! De som känner mig vet att jag älskar indianer. Deras kultur med musik och kläder samt deras traditioner och historia fascinerar mig otroligt mycket och det finns inte som är lika fint som ett ansikte på en äldre indian där man kan se spåren av deras kamp för traditioner! Jag tror att jag i mitt tidigare liv var en Navajoindian -känns som att Sioux indianerna var för våldsamma för att jag skulle ha tillhört dem. Kan det vara så att mitt tidigare indianliv är det som gör att jag älskar friluftsliv och ser det magiska i skogen? Tror ni att man levt ett liv före/lever vidare efter detta?


Nu ska jag avsluta dagens inlägg och gå upp mot Benabacken för att äta lite lördagsgott och se en ny film. Somliga har det bra eller hur ;)
 

bingooooooo!Tänk att man kan sitta på internet, världen största nät av saker att göra och ändå bli rastlös. Alla har ju varit med om det, man sitter och klickar men har inget vettigt att besöka. Idag provade jag att spela bingo på nätet, satte in en hundralapp och tack vare en bingo bonus fick jag 200 kr att spela för. Var riktigt roligt och adrenalinet började pumpa när man var nära bingo. Helt klart något jag rekommenderar :)
/Angelica

fredagsmys

Så var det fredag och snart är ännu en vecka slut. Det har redan gått 23 veckor på detta året, sanslöst vad fort det har gått!
Idag har jag jobbat hela dagen fast på två olika avdelningar. Förutom det tråkiga vädret så har det varit en kul dag, att få träffa trevliga kolleger och snälla barn är ju aldrig fel.

Dagens nyhet inom sporten är väl att Robin Söderling slog ut Gonzalez i semifinal och nu är i final i Franska öppna. Jag är själv inte intresserad av tennis, det var väl när man växte upp och storebrodern tittade på matcher med Edberg och Wilander som man kunde tycka det var lite kul men det intresset har försvunnit! Men eftersom det talas om denna match på alla nyhetssändningar och det är huvudrubriken på nästan alla nyhetssajter så kan t.o.m. jag förstå att det är en bragd av Söderling. Lycka till säger vi till honom då..
Annnars har det stått en hel del om att Zlatan eventuellt ska gå över till Barcelona vilket jag kan tycka verkar klokt. Nu har han väl vunnit allt som går att vinna i den italienska ligan, eller har jag fel? Kan ju vara dags att flytta till spanska ligan då istället och göra om samma sak där ;)

Inom nöjesnyheterna är det nog Bruce Springsteens Sverigekonserter som står för de flesta rubrikerna. Själv kan jag tycka att en del av låtarna är ok men jag hade aldrig betalat de stora summorna för att åka till Stockholm och se hans konsert, nej jag nöjer mig med Uno Svenningsson och Tommy Nilsson på Aspö Kastellet i sommar..haha..lite kontrast på artister jag vet men alla har vi olika smaker. Det enda band som jag kan känna att jag skulle kunna betala liten högre summa för att se live är Bon Jovi, där snackar vi bra låtar!!
Eller ja, det finns ett band till, New Kids On The Block.. (*asg) men det är ju bara för att de var helt klart mina allra största idoler när jag var runt 8 -11 år och jag inte fick möjligheten att åka till Stockholm då de var där på sitt Sverigestopp under Step by Step turnén.

Idag fyller även den välkända barnboksförfattaren Lennart Hellsing 90 år, grattis till honom. Jag är ingen jättefan av hans böcker personligen men har läst många böcker med de speciella verserna om bl.a. Krakel Spektakel och Boken om Bagare Bengtsson och visst har jag gillat att sjunga om Herr Gurka men nja..jag är nog mer för Astrid Lindgren och Eva Eriksson och Wirsén. Men alla har vi olika smak och hade det inte varit så hade inte Lennart varit så uppmärksammad på sin 90 års dag som han nu är.

Idag är det som sagt fredag och det innebär fredagsmys. Jag har köpt Coca cola och grillchips och ska snart sätta igång en film. Troligtvis blir det Twilight eller kanske Saw V som jag inte sett ännu..bättre sent än aldrig.


 

blogga eller inte blogga?

Jag har länge velat fram och tillbaka om man ska börja blogga eller inte. Varför ska man göra det? Är det för att man är duktig på att skriva intressant eller för att man har för mycket tid över?  Jag har under mina år som universitetsstuderande ofta känt att man har vissa intressanta åsikter och eftersom man ändå sitter vid datorn så skulle man likaväl kunna blogga om det men det är först nu min systerdotter gjorde att jag fick tummen ur..

Så nu sitter jag här och skriver mitt första inlägg i min första blogg..

Idag har jag inte gjort många knop, har i och för sig skrivit några stycken på mitt examensarbete men inget överdrivet ansträngande. Imorgon ska jag jobba, blir bara en förmiddag på en förskola här i Nättraby men har tidigare träffat både personal och barn så det känns lugnt. Är en bra förskola med många trevliga arbetskollegor, man kan ju bara hoppas att man hamnar på en arbetsplats så småningom där man trivs med kollegerna på samma sätt.
På måndag blir jag officiellt arbetslös då terminen är slut först den 7:e juni och då blir det arbetsförmedlingen för mig. Jag är ju uppskriven på bemanningsteamet så fram till förskolornas sammanslagning så kan man nog få lite jobb här och var men sedan kommer det bli tufft några veckor -då får man klara sig på a-kassan.
Annars har jag inga direkta planer för sommaren, hoppas att få följa med Morgan och barnen till Öland om de ska dit. Det är mycket förståeligt om han inte vill det men eftersom det finns två separata "rum" i det stora tältet så kanske han tänker annorlunda. Vi får se.

Nästa vecka kommer det skattepengar..jippie!! Då ska jag köpa en cykel till mig och en barnsadel till Fanny. Får nog ut och provcykla med den innan då mitt balanssinne är helt förstört och jag vill inte att Fanny ska få traumatiska upplevelser efter våra cykelturer..Får väl sätta Klasse (en stor docka) och cykla Nättraby runt..haha..

Nu är det snart dags att slänga sig i soffan, återkommer säkert snart igen- nu är man ju officiellt en bloggare!

RSS 2.0