26:e juni

...och solen strålar fortfarande från tidig morgon till sen kväll -UNDERBART! Jag har inte fått något jobb på hela veckan så jag och barnen har bara njutit.  I måndags var vi på Dragsö. Vi åkte Axel dit och hade med oss mat och fika som vi åt där. Felicia träffade en kompis från fsk som hon åkte trampbåt, radiobil och badade med. Hon var den enda av oss som badade -det var ju bara 16*..HUUUUUUH.. För att göra det ännu mysigare och slippa varma bussar så åkte vi Axel hem också . Jag har ju sommarlänskort som måste utnyttjas till fullo.

På tisdagen gick vi till Tallholmen och solade och badade hela dagen. Men den dagen var det inte bara Felicia som badade utan alla 3 -det var ju så äckligt varmt att man var tvungen att svalka sig. Och svalka sig gjorde man verkligen. Vattnet var nog inte mer än 16-17* då heller. Fy, annars är jag en badkruka som behöver ca 22* för att ens fundera på att bada. Fast nu var det ju också så att jag var själv med barnen och om de då vill bada så kan jag inte låta dem bara gå i själva eller tvinga dem att vara på land -då får man helt enkelt offra sig.


Onsdagen kom och det var lika strålande sommarväder. Vi var i parken en runda och handlade lite i affären sedan hem för att äta lunch och vi gick inte mot Tallholmen förrän efter 14. Barnen verkade inte bry sig att vi inte tillbringade en heldag på stranden. M mötte upp oss och han och Felicia badade och simmade medan jag och Fanny plaskade lite vid det mer grunda och pissevarma vattnet :)
Kvällen tillbringades i soffan med en film: Land of women. Helt ok faktiskt. Jag gillar Meg Ryan -hon verkar så snäll och glad och hennes filmer tilltalar mig.

På torsdagen åkte jag och barnen buss mot stan för att handla avslutningspresent från Felicia till hennes fröknar på Åvägen, hon slutar ju där nu för att börja i förskoleklass på Nättrabyskolan till hösten. Tanken var att vi skulle köpa vita kaffemuggar och porslinsfärg och sedan skriva personliga hälsningar på men det var inte så lätt med porslinsfärg som jag trodde..suck..så sent igår kväll fick jag tänka om. Det blev vita blomkrukor och jag fick skriva med OH-penna som fäster -så länge man inte tar vatten på det. Men för att det personliga meddelandet inte skulle försvinna skrev Felicia samma sak på varsitt brev till fröknarna.


Efter lite glass och stadsvandring, lunch i Hoglands park och när vi uträttat allt vi skulle i stan så åkte vi Axel hem. Det går nästan fortare än bussen och det är betydligt svalare och mer rörligt för barnen. När vi väl kom hem skulle Felicia in och kissa medan jag skulle lasta av vagnen. Helt plötsligt hör jag hur dörren går igen (den låser sig själv) och först blir jag rädd då jag tror att Fanny är inne själv då Felicia gått ut i trappan för att kela med grannkatten. Men nej, det var Fanny som stängt dörren -utifrån trappan- och nycklarna hade Felicia lagt på bänken inne när hon skulle kissa. Jaha..utelåsta. Som tur är så har jag förutsett att detta faktiskt kan hända och lämnat en nyckel till M då han bor 200m från oss. Så med en mobil där batteriet piper och vill laddas ringer jag honom och hoppas att han inte är ute och kör motorcykel. Det var han inte, men han var i tvättstugan så det tog oss 40 -50 minuter innan han kom och vi kunde komma in. Vi kunde ju inte heller gå någonstans då Felicias skor var inlåsta. Suck..Nu har jag löst det på ett sätt till, med en extranyckel menar jag.kan inte skriva här för det känns lite som en inbjudan till idioter att ta sig in i min lägenhet..

På kvällen slappade jag i soffan med ett glas cola, en näve grillchips och en film: My bestfriend's girl. Jag gillar sådana filmer, romantiska komedier, där man egentligen vet hur det kommer sluta men det gör inget. Dane Cook är en bra skådis, han är lagom charmig/sexig men verkar ändå lite sådär skitstövel typ med stort självfötroende..precis som han spelar i filmen..

Idag var vi och lämnade blommor med krukor och breven till fröknarna som tyckte att det var en kul present och Felicia fick massa kramar och fick lova att följa med ofta och hämta Fanny. Vi hämtade alla kläder och teckningar, även Fannys då hon får nya kläder med sig till hösten. Förhoppningsvis är hon både napp- och blöjfri då!

T hade hyrt flytvästar åt barnen så idag, fredag, skulle vi fiska. Vi vattnade kolonilotten och väntade en stund -sedan grävde vi efter mask. Hittade väl inte några daggmaskar direkt men de vi hittade dög åt oss. Vi mötte upp M och gick till Åslätten. Vi vuxna tyckte det var kul iaf medan barnen mest sprang omkring och busade. Vi fick 4 st aborrar på ca 1dm vardera och så fick M en mört också..hmm..alla åkte i samma väg som de kom upp..Nästa gång ska jag meta själv -det är såå fridfullt och avkopplande..OM man inte har barn med sig.


Nu har jag sammanfattat denna veckan hittills och ska strax bädda ner mig i soffan. Är en dag imorgon med. Då ska vi på 45 årskalas inne i stan. Skriver mer om det en annan dag.
Eeiiij ååå!

Kommentarer
Postat av: Tiara

Jag fiskar gärna med dig nästa gång =) bara ring =D

2009-06-27 @ 20:49:37
URL: http://tiiara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0