Svenska flaggans dag


Grattis till den svenska flaggan som idag har sin bemärkelsedag!
Jag hade från början tänkt åka in till centrum och vara med på alla festligheter (?) som man hade där men valde att sitta hemma och skriva på mina arbeten bland annat. Det är bara några år sedan Sveriges nationaldag blev en helgdag och det verkar fått en bra respons, förutom i år när man måste klaga på att det inträffade på en lördag när man är ledig i vanliga fall också..ja ja..det är väl en svensk i ett nötskal -att alltid hitta något att klaga på. Jag ska inte säga något, jag är precis sådan.

Idag är det fotbollsmatch, VM kval mellan Sverige och Danmark. Mycket snack i flera veckor innan och så idag kom "SKRÄLLEN", Lagerbäck låter Daniel Andersson spela och Anders Svensson får sitta på bänken. Suck. Hur många år sedan var det när det bara stod negativa saker om Anders Svensson och att Kim Källström inte fick spela osv? Det är konstigt att man som sportsjournalist alltid vänder kappan efter vinden! Gör Zlatan ett uttalande som de inte gillar så är det nästan bojkott av allt som har med honom att göra men så fort han spelar i landslaget och gör ett mål eller assist (heter det så även i fotboll?) så blir han hjälte. Inget ont om Zlatan, jag gillar hans stil -att vara sig själv och skita i vad folk säger och tycker. Jag hade gärna tagit en procent av det självförtroende som han utstrålar!

Igår skrev jag ju att jag skulle ha fredagsmys i soffan och se en film, vilket var precis vad jag gjorde. Det blev "Twilight". Det är en blandning av en vampyrfilm och ett kärleksdrama med tonåringar. Det var nog en bra beskrivning tror jag. Den var bättre än jag trodde från början. Min favorit genre när det gäller film är komedi och kärleksdraman och jag gillar inte direkt äventyr och science fiction där det händer extremt overkliga saker. Inte för att "Pretty Woman" eller "Notting Hill" är verklighetsbaserade men det visas känslor som man mycket väl kan känna.


Fanns ännu ett inslag i filmen från igår som gjorde att jag blev mer och mer nyfiken på uppföljaren "New Moon" (speciellt när jag sett trailern) och det är indianerna! De som känner mig vet att jag älskar indianer. Deras kultur med musik och kläder samt deras traditioner och historia fascinerar mig otroligt mycket och det finns inte som är lika fint som ett ansikte på en äldre indian där man kan se spåren av deras kamp för traditioner! Jag tror att jag i mitt tidigare liv var en Navajoindian -känns som att Sioux indianerna var för våldsamma för att jag skulle ha tillhört dem. Kan det vara så att mitt tidigare indianliv är det som gör att jag älskar friluftsliv och ser det magiska i skogen? Tror ni att man levt ett liv före/lever vidare efter detta?


Nu ska jag avsluta dagens inlägg och gå upp mot Benabacken för att äta lite lördagsgott och se en ny film. Somliga har det bra eller hur ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0