Val till EU -parlamentet!

Japp, idag är det den 7:e juni och det har varit valdag hela dagen.
Jag har idag varit en ansvarskännande samhällsmedborgare som använt min demokratiska rätt för att rösta!
Vallokalerna öppnade kl 8:00 och stänger inte förrän 21:00 så det finns fortfarande tid för dem som inte tagit sig tid för att rösta. Mona Sahlin sa en klok sak idag (jo, det är sant -hon gjorde det!). Hon sa att om man inte röstar så ska man inte bli förvånad eller arg om Sverigedemokraterna bestämmer över oss under de närmsta fem åren. Det är ju så att många av SD's anhängare röstar just för att de vet hur viktig varje röst är.
Att politik ska vara så svårt och så tabubelagt! man ska helst inte tala med någon annan om vilket parti man röstat på. VARFÖR är det så? Jag kan vara ärlig och säga att jag röstade på Miljöpartiet de gröna i riksdagsvalet och jag röstade på miljöpartiet de gröna i dagens EU-val. Varför? Därför att de står för att föra fram alternativ som kan hjälpa miljön och försöka stoppa de klimatförändringar som hotar. De menar bland annat att om man satsar på sol- och vindkraft, järnvägar istället för motorvägar, biobränslen och att avverka kärnkraften. De menar att man genom att storsatsa på just kollektivtrafik osv så skapar man nya jobb vilket också är en viktig fråga i dagens läge.
Men som sagt, det är mina åsikter!


Vad händer annars i Sverige idag -jo Robin Söderling förlorade mot Federer vilket jag kunde förutspått redan innan..haha.. kaxigt jag vet men jag sa det igår till M att jag är helt säker på att Söderling förlorar. Varför? Jo för att det är inte Sveriges tur just nu att ligga på topp. Kolla bara på matchen igår på Råsunda. Källström missar straffen och Mikael Nilsson nästan ger dansken bollen framför fötterna: "varsågod, gör du mål om du vill". Sedan när matchen är slut så går man på Lagerbäck och säger att han ska avgå. Det resonemanget förstår inte jag. Okej, han är ansvarig men det är inte han som spelar på planen. Han säger till sina spelare hur och vad de ska göra sedan är det väl upp till dem att anstränga sig och göra sitt bästa? Om vi säger att en förskola har 11 anställda och en av dem gör inte sitt jobb, kanske inte kommer till arbetet eller gör dokumentationer eller vad det nu kan vara, fast rektorn sagt till att si och så ska ni göra enligt läroplan och lokala arbetsplaner -ska rektorn få sparken då eller den anställda som inte gjorde sitt jobb? Bara en tanke.
En annan sak som kan reta mig när det gäller lagsporter är att det nästintill alltid är målvakten som får skit om de förlorar, visst han/hon gjorde inte det som han/hon får pengar för men ska vi börja prata om vad försvararna gjorde då? Men visst, det är ju så att "de förlorar" och "vi vinner" när det gäller lagsport.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag har vattnat i min kolonilott och planterat ut en tomatplanta samt satt några melonfrö som F ville testa och så. Hon tror nog att det kommer växa meloner där, det hade varit något det. Men vi har än så länge smultron, jordgubbar och solrosor men snart ska vi sätta några kryddor/örter samt någon bärbuske och ev pumpa eller liknande. Planer finns det gott om!

Imorgon ska jag jobba igen. Det intressanta är att det är på F avdelning jag ska vara. Jag kommer med andra ord inte bara vara hennes mamma utan även hennes fröken imorgon -kan bli spännande. Kan också bli intressant att se hur personalen ställer sig till att jag jobbar med dem som en i personalen. Men jag ville inte tacka nej till jobb, just nu sitter man bara och väntar på att skattepengarna ska komma in på kontot så man kan handla mat! Fast jag ska också unna mig en större och dyrare sak: jag ska ju köpa en cykel. Skrev ju om det i ett tidigare inlägg. Nu börjar jag nästan bli nervös över det där cykelköpet, har inte cyklat på flera år. Mitt balanssinne har inte varit bra sedan jag först förstörde min rygg genom arbetet sedan fick en stressrelaterad skada i trapezius på vänster sida som inte är helt okej än. Kan ju vara så att den inte är okej eftersom jag inte börjat träna som jag borde. Finns så mycket man borde. Nu borde jag avsluta här och hämta sista tvätten i källaren och sedan borde jag göra mig lite räksoppa med kräftstjärtar och se en film. Eller så blir det några avsnitt av Prison Break. Ja, det borde jag göra -titta på några av de avsnitten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0