Arbetssökande

Jag skrev nog sist att det kommit ut 2 jobbannonser om arbeten som jag har sökt här i Nättraby varav det ena lockar lite lite mer än det andra. Förstå mig rätt! Jag skulle bli riktigt glad över vilket som av dem men eftersom det är just utomhuspedagogik jag har som specialisering så är det ju utomhuspedagogik jag vill arbeta med i första hand. Men det hade visst kommit in en hel del ansökningar till just det jobbet jag har somförstaval och jag kan inte tänka mig att bara för att jag varit där förr så har jag ett övertag utan jag tror snarare att min frånvaro av mitt examensbevis gör att jag hamnar längre ner i högen.. trist men troligtvis sant..

Jag har givetvis inte bara sökt dessa två arbeten men jag måste försöka tänka realistiskt när jag söker ett jobb. Utan körkort och med barnen varannan vecka kan jag inte ta ett jobb dit det inte går bussar hur som helst då jag trots allt bor 1,5 mil utanför centrum. Finns en del som tror att jag inte ens försöker hitta arbete för att jag inte tar möjlighet till jobb utanför centrum. Men jag måste se till pendlingsmöjligheterna. När det gäller arbetet på Verkö som jag fick erbjudande om så kom jag och den ansvariga där fram tillsammans att det inte går att lösa så jag alltid jobbar mellantiden. Det är inget jag heller vill. Ska jag aldrig få förmånen att sluta tidigt? Men eftersom första bussen från Nättraby inte går förrän 6 så kan jag inte lova att jag är på plats när de öppnar. Jag kan inte heller ta stängning den vecka jag barnen eftersom både förskola och fritids stänger kl 18.

Men om man inte går i mina skor så kanske man inte tänker så eftersom man inte behöver det.

Jag fick nyligen av en slump veta varför jag inte fått så mycket jobberbjudande från bemanningsteamet –jag är ju obehörig förskollärare. Det spelar ingen roll att jag läst 7 terminer på universitet för det som hela lärarutbildningen går ut på är att man tar en lärarexamen vilket jag på pappret inte gjort i och med att jag inte redovisat mitt examenearbete än! Jag förstå det helt och hållet, man vill bara ha behörig peronal inom utbildnings- och omsorgsområdena, jag har själv läst och slitit i 7 terminer och har en skuld hos CSN på ca 250 000 som tar mig ca 26 år att betala tillbaka. Klart att man då inte vill att en obehörig klommer och snor jobbet framför näsan på en. Sedan kan man alltid diskutera arbetslivserfarenhet vs utbildning. Men att jag inte fått reda på detta med att jag är obehörig genom bemanningsteam eller liknande är lite surt.

Jag trodde att det var för att jag har behövt tacka nej flera ggr efter sommaren. Först var det när jag inte hade pengar till bussresor och inte kunde ta mig utanför Nättraby. När jag väl kom igång med pengar så har det regnat virus och baciller på oss vilket gjort att jag inte kunnat ta alla de arbetstillfällen som getts mig. Man känner sig lika dum varje gång när de ringer på morgonen och man måste säga nej. Jag kan ju inte hjälpa om vi är sjuka men som jag skrev någon gång innan, jag är en sådan människa som verkligen inte tycker om att göra folk besvikna och det känns som att man sviker någon arbetsplats som skulle behöva en vikarie just den dagen.

(inte mitt stämpelkort)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0