Det är stambyte

på gång där jag bor. Det har ju varit ett himla liv om hyreshöjningarna men nu är det lugnt igen efter att Karlskronahem och hyresgästföreningen kommit överens om en lösning som löper under 3 år. Man ska börja innan årsskiftet i källarna med rör och sedan blir det element och ventilationsbyte innan själva stambytet kommer igång efter trettondagshelgen. Man börjar i min trappuppgång vilket gör att jag runt 11:e januari flyttar ut tillfälligt och kommer tillbaka i mitten av februari till en lägenhet med helt nytt kök och helt nytt, större och helkaklat, badrum. Man räknar med att det tar 4 veckor/lägenhet och att allt som allt, inkl utemiljö kommer vara klart till sommaren.

 

Jag ingår tillsammans med tre andra kvinnor i en kommitté för utemiljön. Under mötet satt några ur Volvo-ligan som tyckte att man behöver fler parkeringsplatser på gården. Ja, eller hur? Vi tar bort den sista biten av gräs och buskar så vi kan asfaltera och göra parkeringar..pfft..eller så gör vi mer grönområden med sittplatser, grillplats och en lekyta för barn! Organiserad som jag är (typiskt A-personlighet) har jag redan gjort skisser som jag tänkte visa de andra. Jag har tänkt till realistiskt och praktiskt (det är inte planerat som nedan bild) så det kan nog komma till fler parkeringar, bara inte inne på vår innegård!

VS ?

Jag har varit inne på att kanske försöka flytta tillbaka till Benabacken igen. Inte hem till någon utan till en tvåa där uppe istället. För barnens skull. Här finns ingen lekyta utanför och Felicia har flera kompisar som bor på Benabacken. Fast sedan kommer massa frågor: vill jag bo i samma område som barnens pappa? Jag har absolut INGET emot honom men jag tror det kan störa rutinerna för barnen om det är gångavstånd för dem mellan oss. Skulle det fortfarande vara en vecka vardera? Vill jag flytta igen när jag bott här knappt 1 år? Vill jag betala högre hyra för att bo där? Jag trivs i min lägenhet, trots att den är lite kall. Svårt det här.. Finns ändå inga lediga lägenheter just nu så jag har tid på mig att fundera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0