Förkylningar hör hösten till

Denna hösten varit full med sjukdomar hemma hos oss. Har det inte varit migrän för mig har det varit förkylda barn eller magsjuka för någon av oss. Och det är ju inte så att vi får det alla på en gång utan först är man hemma för vård av barn för att sedan vara hemma själv. Vet inte om det varit något speciellt denna hösten men har nog aldrig varit så mycket sjukdomar i vår familj som nu.


Först funderade jag på om det var hypokondri som gjorde att alla var hemma hela tiden, att man var rädd för svininfluensan, den nya influensan eller H1N1 som den heter. Men när även vi varit däckade av förkylningar och feber så förstår man att virusarna i år är extra grymma!

Jag har nu fått tacka nej till arbete sedan sista veckan i oktober pga först migrän och sedan Fanny och Felicia förra veckan. Vi var på jourcentralen med Fanny i onsdagskväll eftersom jag inte orkade längre. Hon hade hostat sedan natten till måndag och hon hostade och grät så vi fick sova knappt 2-3h/natt. Visade sig att det var kraftig rodnad och svullnad  i svalg och lätt rodnad i båda öronen. Det lät bra i lungorna men han hörde när hon hostade att det lät lite ansträngande så det blev Mollipect. Efter bara 4 doser så var det mycket bättre och vi fick nu sova. Sedan var det min tur. Under kalaset i söndags var det ok, lite täppt bara men inget mer. Men under kvällen blev det värre och jag fick kraftig frossa och ont i kroppen. Jag kände mig inte alls bra. Hade 38,4 ’ så det blev en fin cocktail av Ipren, Mucoangin, Nezeril och en massa te med honung. Jag sov till och från under hela måndagen och halva tisdagen. Sedan mådde jag bättre. Lustigt att vila kan göra så mycket för en sjuk kropp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0