Under veckan som gått

har jag blivit frisk från alla baciller och virusar som vägrat flytta ut från vårt hem och nu är det bara att hoppas på att vi klarar oss undan vinterkräksjukan och inte märker av en endaste förkylning förrän till våren..

I torsdags tog Felicia sin spruta i skolan. Hon tyckte att den knappt kändes och hon har inte känt av mer än att det gör ont om man rör på stället där sprutan togs. Skönt. Vecka 48 börjar man vaccinera allmänheten och då är det dags för mig att ställa sig i kön på vårdcentralen. Nu har man ju även kommit på att barn under 3 år ska få vaccinera sig och det verkar som att jag och Morgan är överens om att Fanny ska få sprutan när allt är klart.

Tänkte på det förra veckan då en vän som har delad vårdnad inte kommit överens med pappan ifall barnet skulle få vaccineras eller ej. Har man gemensam vårdnad har ju båda lika mycket att säga till om och i en sådan här, ändå viktig fråga, kan det inte vara lätt att kompromissa.. Tur att vi inte stött på det problemet ännu.

Igår hade Felicia sitt efterlängtade barnkalas.

Förra året bjöd hon alla i kompisklubben på sin dåvarande förskola samt två andra kompisar. Det var då 14st 5-åringar i vår 3:a på 78 kvm. Det regnade och blåste ut så vi kunde ju inte heller ta lekar ute. Då var vi också så ambitösa att vi satte upp 3 h! Ja ni läste rätt. Det gick bra till slut men efter knappt 20 minuter började vi undra vad vi gett oss in på.

Detta året blev det bara flickorna i klassen samt en vän från Benabacken, sammanlagt 9 inbjudna. Jag sa till Felicia att man inte kan sitta och välja vem som får eller inte får komma på ett kalas så hon fick välja antingen flickorna eller pojkarna eller inget kalas allt. Såklart ville hon ha flickorna och vilken skillnad det var på ljudnivån. Visst hördes de men det var mest fnitter och trams vilket inte stör mig på ett kalas där alla ska vara glada.

Hon fick fina presenter som hon kommer använda alltihop: diadem, pysselsaker, Uno junior samt lite glitterpennor och papper. Det blev korv, lekar, godis och glass. Föräldrarna fick hem sockerkickade barn..

Jag har en fråga som någon av mina (få) läsare kanske kan svara på:
Tycker du att man på ett barnkalas ska låta barnen få lite fri lek eller ska det vara fullspäckat med lekar?
Vi körde som sagt några lekar men under en liten stund kände jag att de lekte så bra på olika ställen att jag inte ville störa dem. Det var ingen som var utanför utan tre st följde med Fanny in i hennes rum och busade där medan två spelade på keyboarden och sjöng och de andra lekte med Barbie. Kändes lite konstigt först att de var där för ett kalas men lekte på olika ställen. Men å andra sidan så hade de ju kul.. Nu handlade detta om max 30 minuter eftersom det skulle få plats med mat och fika under de två timmar kalaset varade.

Många av barnen som går i Felicias klass har haft mig som fröken vid något tillfälle och de hade en diskussion i rummet om att fröknar visst kan vara mammor. När vi hade en "kom-ihåg-lek" sa en av flickorna att det nästan kändes som en samling för att jag satt där..hmm..komplimang eller? Vet inte hur jag ska ta det..

Idag är det tvättstuga som gäller. Barnen kommer ju ikväll också. Jag har satt igång kalopsen som vi ska äta imorgon -den blir ju såå mycket godare om den får gotta sig länge länge. Vi hörs säkert senare..Har massa saker i huvudet idag igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0