Felanmäla mera

för det verkar ju funka. Jag har under oktober månad varit "den där" hyresgästen. Den som felanmäler och klagar på allt som inte funkar helt i min lägenhet. Då ska ni veta att jag inte är den hyresgäst som gör det annars. Jag kan och har isolerat fönster, skruvat och lagat söndriga saker, rensat avlopp och ventilationer utan att gnälla. Jag vet att ju fler som gör sådant själv desto mindre kostnader har fastighetsbolaget för reperations- och underhållningskostnader. Men NU var det nog.
 Och mitt gnällande har gett resultat.


Igår kom en arbetare från  hit och började isolera på balkongen (har inglasat), fixade balkongdörren, isolerade ytterdörren samt kollade mitt badrumsfönster. Idag återkom han och efter att ha kollat alla fönster sa han att min lägenhet har undertryck dvs
1) för lite tilluft alternativt 2) för mycket frånluft.
Han förklarade så här:
En lägenhet har frånluft dvs det som ska sugas ut från fläkt i köket (mat -os) och ventilation i badrum (fukt) och den luft ska egentligen tas in genom de ventilationsspringor som sitter oftast vid element. Anledningen till att de sitter vid elementen är att luften ska värmas upp innan den kommer in i lägenheten. Mina sådana ventilationer fungerar inte vilket gör att luften dras in genom fönsterspringor och brevlåda vilket i sin tur gör att det kommer bara kall luft in samt lukt från grannar (CIGARETTRÖK!). Ikväll har vi nytt möte angående stambytet och jag ska då prata med den tekniska chefen så får de mäta trycket i min lägenhet för att se om det är alternativ 1 eller 2 som stämmer. 


Idag försov vi oss lite. Fanny har sovit väldigt dåligt och vaknat många, många, många gånger. De gånger hon inte vaknat har hon SKRIKIT i sömnen.
Jag var väl trött imorse så jag hade nog stängt av snoozen och vaknade till 7:14!! Upp och väcka barnen, plocka fram kläder, ta fram frukost till dem som de fick äta i storarummet medan jag plockade ner Felicias frukt och fixade mig själv. Mitt i allt kommer arbetaren från Skanska och jag verkade nog lätt frånvarande och sprang runt som en toking här. Vi gick härifrån nästan 7:51 men vi var vid skolan precis när det ringde in..Stress på morgonen gör inte dagen bra..Nu ska jag sätta mig med examensarbetet.

Måste ju också uppdatera er om min nya karriär som IT-tekniker (?). Igår fick jag ju en ny skiva med Windows XP av den fd ägaren. Jag satte igång det igår när jag kommit hem från Maria och den formaterade hårddisken samt ominstallerade Wimdows. Allt var ju ok tills jag skrev in min produktnyckel och den sa att den var ogiltlig. Det var då jag upptäckte att skicvan jag fått var med Home edition och jag har licens på XP Professional! Suck. Ingen jag känner som har produktnyckel så jag fick koppla in min bärbara och leta efter en falsk nyckel så jag iaf kunde starta den stationära. Min bärbara känner sig nog utfryst nu när jag har köpt en ny för den tog exakt 13 minuter på sig att starta upp och innan jag kom in på Internet. 13 minuter som kändes som en timme! Funderar på att formatera den också när jag väl får en fungerande vara. Behöver ju inte alla program som finns på den och eftersom den har ett RAM-minne på knappt 400MB orkar den inte så mycket. Det räcker med Windows XP, Word, Acrobat Reader och sedan kanske något Java eller liknande. Men kan ju inte se på film på den så alla filmprogram och hela Officepaketet (utom Word då) åker nog i papperskorgen!
(Dell Latitude C610)

Nu har jag alltså en oäkta Windows-vara igen och orkar inte bry mig om att installera några program för Teddy ska hämta den rätta skivan på Saltö idag. Suck igen. Men den fungerar iaf. Tur att man är en händig kvinna som klarar sig själv.


Igår och idag har jag läst på om influensavaccinet. Jag har inte läst mer än nödvändigt innan, tycker man har hört så mycket på radio och tv så man har nästan tröttnat på det. Om man nu får säga så. Men idag bestämde jag mig hur jag ska göra: jag ska vaccinera mig. Inte bara för min egen skull. Jag tänker dels på båda mina barn som i allra värsta fall inte ska behöva vara utan en mamma men också på Fanny som inte får vaccinera sig då hon är under 3 år men inte i någon riskgrupp. Om inte jag vaccinerar mig och får influensan så riskerar jag ju hennes liv!
Anledningen till att jag varit skeptisk till vaccineringen har varit för att jag litar inte riktigt på denna massproduktion som gjorts inför denna massvaccinering. Det brukar ta dem många år att producera dessa mängder men nu gick det på månader..Hmm..Jag har också haft funderingar på varför det är en gräns på just 3 år. Hade det varit 1 år hade jag förstått det då de är så känsliga då men en 2-åring borde väl ha tillräckligt med immunförsvar för att få sprutan? Är det inte lika viktigt att just de små blir skyddade annars? Jag har läst att det är mellan 10 och 30 år som är de mest utsatta men ändå..jag är inte superövertygad om hur bra detta vaccinet egentligen är. Att forskare och doktorer inte vet om man behöver 1 eller 2 doser gör mig inte mer övertygad om att de har koll på läget. Jag har hela tiden sagt att man inte kan överdrivaOM nu svininfluensan kommer nära oss-gör den det så kan vi inte göra så mycket. Vi kan inte alla 9 miljoner i Sverige isolera oss och tyvärr kommer det bli fler dödsjuka i denna sjukdom -det kan man ju räkna med. Men för mina barns skull ska jag göra mitt bästa för att inte bli sjuk och första steget blir därför att vaccinera mig när tillfälle ges!
 

fin höstdag med vinterkyla

Ja, så kan man nog sammanfatta dagens konstiga kombination. Jag gick inte ut förrän mitt på dagen då jag skulle till bussen mot CityGross men upptäckte hur skönt det var ute. Solen sken och det var vindstilla. Men så fort det blåste så var det riktig vinterkyla som kom emot mig! Jag gick en rask promenad i en timme tills nästa buss skulle köra. Så jag var duktig idag. Bra Angelica (*klappar sig själv på huvudet).

Min dator och jag har inte blivit bättre vänner idag -provade säkerhetskopiorna som Morgan haft till Felicias dator men då kom följande text upp på en ruta: "DRIVER ERROR! PRESS ANY KEY TO CONTINUE" jag gjorde som den sa, dvs tryckte på en tangent och då stod det: "DRIVER ERROR! PLEASE INSERT DISKETTE IN FLOPPY :/A". Det kunde jag inte gå med på eftersom jag inte hade någon diskett som passar i :/A, har inga disketter alls. Min dator förstår alltså inte att disketter är ute, numera kör man med USB minnen. Hade den sagt att jag skulle sätta in en "diskette in :/C" så hade jag inte tagit förgivet att den menade just diskett men i :/A så passar ingen skiva eller annat! Dumma dator!

Imorgon ska Teddy få åka förbi fd ägaren till den dumma datorn och hämta en ny säkerhetskopia på Windows XP Pro, alltså en sådan som han brände ner men som gick sönder.. jag har inte tid att åka dit på förmiddagen eftersom jag och Fanny ska till Amiralen när vi lämnat Felicia i skolan. Jag åkte aldrig dit idag, med det stinkande köttet, eftersom bussarna bara går 1 gång/h på helgerna vilket hade gjort att min lilla resa till Vedeby från Nättraby hade tagit minst 4 timmar..Bättre att göra det på en vardag också. Vi är ju ändå uppe för att lämna Felicia i skolan så varför inte likaväl åka då?

Efter Vedeby ska vi hem och hämta Felicia för att sedan åka in till stan. Vi ska hem till Maria och Malin för att kolla på lite kläder i strl 134/140 som Malin och Jennifer haft/Maria köpt men ingen använt. Hon har försökt sälja dem vid olika tillfällen via paketpris på Blocket eller styckpris på Tradera men av någon anledning inte fått dem sålda. Konstig egentligen då det är fina kläder. Hon har även flickkläder i strl upp till 152 (eller var det 164?) så är det någon intresserad av billiga barn/ungdomskläder hör av er till mig så vidarbefordrar jag er ;)
Felicia har storlek 122/128 just nu men eftersom Maria ev ska flytta snart vill hon inte dra med sig allt till nästa ställe och rätt var det är så kommer Felicia växa i de kläderna..

Nu sitter jag här och skakar i min KALLA lägenhet.. Skickade in två felanmälningar till till Karlskronahem -kanske förstår de snart att det inte är rimliga temperaturer i min lägenhet! Synd att inte alla som bor i husen här och upplever samma sak felanmäler det -isf kanske de kunde göra något mer drastiskt åt det när de ändå ska renovera lägnheterna under stambytet..Nu verkar det säkert som att det är jag som är "den där hyresgästen som klagar" men då får de tycka så! Betalar jag hyra så ska jag minsann ha vad jag betalar för! Så det så.
Blir det ingen ändring så kommer jag kontakta hyresgästföreningen så de får skicka hit någon som kollar upp temperaturer på golv och väggar. Så fick vi göra när vi bodde i stan, hos Konradssons. Fastighetsägaren gjorde inget trots att vi ringde och påtalade felet så vi fick kontakta hyresgästföreningen som skickade en tekniker från miljökontoret och när hon hade mätt temperaturer dels på golv och väggar vid flera tillfällen samt ställt in en mätapparat i rummet under en vecka uppskattade hon att medeltemperaturen i de två berörda rummen låg på 14-16 grader..hmm..lagom kallt va? Vi fick då rätt och ett elelement sattes in vilket vi fick dra igång en massa för eftersom vi inte ville betala för den extra elen som det drog. Vi fick så småningom rätt om det oxå. Hyresgästföreningens medlemskap lönar sig till mer än bara billiga biobiljetter ;)

Nej, ner till tvättstugan för att hämta sista tvätten och sedan upp, bädda soffan och brygga en VARM kopp te. Hoppa ner under fleecefiltarna med te och några clementiner..så får det bli..


Avkoppling i skogen

och irritation framför datorn -så har min dag varit idag.

Mamma kom hit vid 10 idag och vi tog lite vam dryck innan vi begav oss mot Gredeby för att leta efter trattkantarellerna. Vi gick runt i 4h och hittade ungefär 3L (oförvällda) var. De var stora så det blir mycket mat iaf. Vädret var faktiskt mycket bra för att traska runt i skogen; inte varmt men inte heller för kallt. Regnet slapp vi också. Väl hemma gjorde mamma dillstuvad potatis och interband som jag väntat på i flera veckor. Vi skulle ju ätit det sist men blev inte så. Att jag inte gjort det själv beror egentligen på att mina barn inte gillar isterband, stuvningar eller dill såå..
Mamma hade gjort en äppelkaka till efterrätt och jag var PROPPmätt efter all denna mat. Under min barnlediga vecka brukar det inte bli så mycket mat men det tog jag igen idag!

Medan mamma rensade sin svamp tänkte jag ominstallera Windows på denna dator. Gissa om jag blev irriterad när jag upptäckte att skivan jag fick med mig igår från fd ägaren var sprucken!! Jag såg ju när de brände den så troligtvis har det hänt på vägen hem. Förstår inte hur en cd-skiva kan ha gått nästan mitt itu men men.. Så jag ringde till Morgan för att se om han hade någon skiva till Windows XP Pro men det hade han inte. Försökte då ladda ner olika .iso -filer. jag har ju licensen (serienyckeln) men på en del man laddar ner behöver man visst inte det. Hittade en som verkade vara precis den jag sökte -laddade ner och brände. Sedan satte jag i den. Då fattades det några filer och efter en omstart säger datorn att man ska sätta in cd 2. JAG SKULLE JU INTE BEHÖVA EN CD 2!!

Bara för att kunna starta datorn igen satte jag i en skiva som Morgan haft till sin bärbara, det var Windows XP Home. Nu har jag alltså den säkerhetskopian på denna datorn -problemet är att min hårddisk nu tror att den tillhör just en bärbar utav märket Acer fast det är en stationär av märket AMD..hmm..

Försökte koppla in den externa men datorn hänger sig ÄNDÅ! Vet alltså inte vad det är för fel på min dator och det kan nu bli så att mamma får ta över den. Jag är skyldig henne pengar och hennes dator fungerar inte så hon kan få denna som en avbetalning. Nu tänker kanske ni: men din fungerar ju inte heller?! Jo, om man inte kopplar in en extern enhet som t.ex. en masslagringsenhet med stor kapacitet och det kommer inte mamma att göra. Hårddisken jag köpte är ju på 250 GB så det klarar hon sig med. Hade det inte varit för att jag har mer än 200 GB musik, kort och film på den externa så hade jag ju själv behållt denna stationära eftersom den fungerar bra och det var ett bra pris.. Får se hur jag ska lösa allt detta.. suck..suck..

Nu ska jag bädda min soffa och krypa ner. Imorgon har jag tänkt att åka till Amiralen -lämna tillbaka stinkande kött till Maxi och handla på Coop. Kanske hör av mig senare imorgon (idag?) med en uppdatering om min nya liv som IT-konsult (?)..

Full fart..

eller nja. Jag vaknade inatt vid 4 med massa lampor tända och tv:n på. Det var bara att stänga av och släcka ner sedan försöka somna om. Kände att det var migrän på gång men ignorerade det.. Somnade efter närmare 1 h med huvudvärk och illamående. Kl 8 ringde alarmet och det var dags att gå upp. Hade en så trevlig dröm så jag beslöt mig för att snooza några ggr. Vaknade till och kände hur hela lägenheten stank cigarettrök! Det är såå otroligt dålig isolering vid ytterdörren och trots att jag har båda mina (papperstunna) dörrar stängda och grannen som röker gör det i sin lägenhet luktar det alltså in i min!!

Sedan gick jag upp och fixade mig. Stoppade ner hårddisken i en IKEA påse och traskade bort mot bussen mot stan och där bytte jag till Saltö-bussen.
Jag köpte ju en hårddisk till en stationär för snart 2 veckor sedan och det är något fel på den så varje gång man kopplar in den externa hårddisken och även de vanliga USB minnena ibland, så hänger sig hela datorn. Idag var det dags för domen!
Han kollade nätaggregatet, som var helt nytt, kopplade in nya USB-portar på ett nytt kort men inget ville fungera så han provade att använda ett annat operativ via en cd-skiva och då fungerade allt. Så domen blev: formatera om datorn då det är ett mjukvarufel i Windows. Jag fick en skiva för att ominstallera allt. Nu sitter jag här och försöker lägga över filer från den stationära via den bärbara till den externa med hjälp av mina små USB-minnen. Det tar lite tid då min bärbara inte har USB 2.0 port men som man säger: sakta men säkert! När allt är överfört ska jag alltså formatera om min dator..Kan bli intressant..

I förrgår var jag surkärring och skickade ut några fjortisar från trappan då de höll på att leka med Felicias cykel. Upptäckte senare att de spillt läsk i hela trappan som började lukta konstigt. Idag när jag var på väg hem såg jag HS städbil utanför trappan och tänkte att det blir rent och fint i trappan. TJI fick jag. FY satan vad det stank. Luktade som en blandning av kattpiss och medel. Öppnade min dörr fort och stängde dörrarna men det luktar in!!
Blir ännu en felanmälan till Karlskronahem tillsammans med mitt badrumsfönster. Det blåste in där idag så jag skakade medans jag duschade..inte rätt kanske?!


Men istället för att sitta här och gnälla ska jag nu hoppa ner i ett VARMT bad, ni vet så varmt att man nästan bränner sig när man hoppar ner i karet och sedan är helt illröd. Japp, ett sådant får det bli!

Är bjuden på middag hos Morgan och barnen ikväll, vi försöker ju träffas med barnen någon kväll vid helgen så det blir lite "familj-light-mys". Men återkommer säkert ikväll eller imorgon med uppdatering om min formatering och svampplockningen som jag och mamma ska på imorgon fm. Håll tummarna för att regnet håller sig borta och att korgarna fylls med svamp.

höst eller vinter?

Idag frågade Felicia mig vilken årstid det är nu. Jag svarade höst men hon var inte nöjd med det svaret. Hon sa att idag hade det ju snöat och förra gången de sov hos pappa skrapade han rutorna. Gör man det på hösten?
Jag försökte förklara att det kan kännas som vinter när det är kallt men det är inte riktig vinter förrän det är runt 0 grader varje dag. Hon frågade hur många grader det är idag och jag sa att mellan 3-5. Jaha, då är det ju inte långt till det är noll då. Då är det ju lill-vinter kan man säga. Dessa barn med sina funderingar och kluriga svar.

Snart är det dags för Felicias 6 årsdag med både barnkalas och vuxenkalas. Har läst i flera bloggar att de räknar ner till jul och att det nu bara är 9v kvar!
HJÄÄÄÄLP! Jag blir trött bara jag tänker på det!


Idag har det verkligen varit kallt och ruggigt. När Morgan och barnen gick till gymnastiken gick jag hem för att lämna/hämta saker i källaren och sedan tog jag en STOR papperspåse med kläder i ena handen och en STOR papperspåse med sorteringssopor i andra och traskade ner mot byn. Jag lämnade in klädpåsen till Ella o Piipens, slängde mina sopor där de skulle vara och köpte 1,5 kg clementiner på Coop. De är billiga nu och såå goda!När jag kom hem så kändes det som att jag hade något fönster öppet -det är så kallt i min lägenhet på vintern. Jag flyttade in här i mellandagarna förra året så jag har hunnit uppleva en kall vinter här. Då var jag så inne på att börja mitt nya liv så jag brydde mig inte. NU gör jag det. Bryr mig om min kalla lägenhet alltså. Golven är så kalla att man måste ha tofflor eller raggsockar på sig, barnen kan alltså inte sitta på golvet och leka utan behöver isf ett tjockt täcke. Duschen ska vi inte tala om -det blåser kalla vindar från fönstret som är precis vid duschen..HU. Jag har 3 ytterväggar till min lägenhet och garage precis under vilket är anledningen till att det blir kallt. Men nu är jag trött på att frysa under fleecefiltar och har skickat in felanmälningar till Karlskronahem. Visst, vad ska de göra -bryta upp golvet för att isolera? Kanske är en bra idé om de ändå ska slänga ut både badrum, kök och alla element vid renoveringen.

Nytt om stambytet och den hemska hyreshöjningen på 1000kr/månad fick vi i veckan. Den sista hyresgästen har nu godkänt renoveringen och den 20:e har vi ett nytt möte där vi får träffa de som ska utföra arbetet: PEAB, Bravida och VVS. Efter förra mötet, då många var riktigt arga och besvikna över den stora höjningen har nu hyresgästföreningen och Karlskronahem kommit överens om att höjningen ska ske under tre år istället för månaden efter lägenheten är klar: 500kr/månad under år 1, yterligare 300kr under år 2 och till sist 200kr/månad udner år 3. Så det är först 2011/2012 som min hyra kommer ligga på 4899kr (lägg sedan till 50kr i parabol och 150kr för den inglasade balkongen). Så nu känns det som att jag har råd att bo kvar. Frågan om utemiljön och lite mer barnvänlig gård skulle vi ta upp på det mötet också där förslag kan läggas fram. Jag tycker såklart att det inte vore för mycket begärt med en sandlåda MED lock, en gungställning och någon liten rutschkana/klätterställning. Just nu finns det mattställning vilket inte är barnvänligt.. Men en sak i taget -nu får jag vara nöjd över hyran iaf.

En kopp te och lite clementiner i soffan nu, det vore något. Har inte bestämt än om det blir film (Wallander -hämnden, eller Johan Falk) eller om jag ska slötitta på tv fram till kl 21 då Criminal Minds börjar på Kanal 5. Shemar Moore lockar ju såklart men vi får se..kanske är på väg att komma över honom?A-kassan

är en försäkring som ska ge den arbetslösa dagsersättning som motsvarar 80% av den inkomst man brukade ha på sitt jobb. Jag har varit med i facket sedan 2000, dvs när jag först började arbeta. Då var det Handels eftersom jag jobbade på Exet. När jag arbetat tillräckligt gick jag med i a-kassan och har sedan den dagen varit medlem och betalat ett viss belopp varje månad. Varierande beroende på om jag arbetat, varit föräldraledig eller studerande.

När jag börjaed på universitetet fick vi erbjudande att gå med i Lärarförbudnet och Lärarnas Riksförbund. En del gick med i båda då man fick olika välkomstartiklar från de båda när man värvades. Själv gick jag endast med i Lärarförbundet. Jag skrev på en övergångsblankett och så var allt klart.

Jag har under de 9 år som facklig medlem behövt ta ut dagar till och från beroende på hur min arbetssituation såg ut men efter den nya regering kom på plats fick man inte stämpla om man hade studieuppehåll, dvs på sommar- och jullov i skolan.

Som jag skrivit innan så var det personliga omständigheter som gjorde att mitt examensarbete inte blev klart i januari och tidsbrist som gjorde att det inte hann bli klart till slutseminariet i juni men NU SKA det bli klart till december/januari när nästa slutseminarium blir. Detta är ett måste om jag någonsin vill komma igång med det liv jag vill leva. Om jag vill kunna få en fast tjänst och kunna leva mitt liv utan att behöva låna pengar varje månad av släkt eller gå till socialen och be om bidrag för att jag och barnen ska kunna bo, äta och leva som "normala" människor.

Problemet är att a-kassan uppfattar det som att fortfarande är studerande då jag har 15Hp kvar -det är vad examensarbetet är: en halv termins heltidsstudier. Det som a-kassan inte förstår är att jag har redan gått på föreläsningar, lämnat in arbetsgång, opponerat vid två st obligatriska PM-seminarium samt skrivit inledning, teori, metod samt stor del av diskussion och analys. Jag har genomfört intervjuer och transkriberat dem. Jag har visserligen lite kvar på diskussion, analys samt de detaljer som jag och min handledare diskuterat vid tidigare tillfällen men det är inget som kommer att gå ut över mina ev arbetstillfällen. De arbeten jag hittills sökt har varit både deltid och heltid. Men ändå anses jag som studerande -just därför att det står att det fattas 15Hp! Jag överklagade beslutet och fick idag hem en lapp där det står att LA har för närvarande en ungefärlig handläggningstid på 6 veckor för omprövningar. Vi gör vårt bästa för att du ska få beslut i ditt ärende så snart som möjligt. Mmm..synd bara att jag har väntat på a-kassa sedan 7/6 då skolan slutade.


Ibland undrar jag om man inte skulle gå ur facket och a-kassan men det kanske kommer en dag när man behöver den, precis som hemförsäkring eller hyresgästföreningen. Är man inte med -det är då man behöver det mest!

Nu ska jag fixa lite brunch, brukar bli 1-2 mål/dag när barnen inte är här. Inte superkul att laga mat till sig själv. Igår gjorde jag chili con carne kl 20:30 på kvällen. Inte så bra jag vet. Men jag hade tagit fram en liten bit köttfärs från frysen innan jag gick till jobbet. När jag kom hem frös jag så hemskt att jag la mig i soffan med fleecen på mig. Vaknade när klockan var runt 19:30..så då började jag diska och laga mat.

Ska ner och hämta Fanny efter 14. Idag har de haft gruppfotografering på dagis men om man vill ha enskilda kort får man hämta dem själv och gå upp till en annan förskola där fotografen är mellan 14-16. Inte mer än 100m härifrån men hur många kan gå ifrån jobbet för en sån sak? Och hur tänker man när man planerar in en fotografering på en småbarnsavdelning kl 13? Nu ändrades det till kl 12 så äter de och sover efter det. Tur är väl det -idag är ju torsdag och säkerligen soppa. Inte så kul att behöva byta kläder på alla barn inför fotograferingen. Bara hoppas på bättre kort än förra året, syskonfotot blev jättebra men vi köpte inte alla de andra korten. I år blir det ju skolkatalog för Felicia, gruppfoto för Fanny och sedan får man se hur de enskilda blir.

Nej, lite mat nu så kanske energinivån kommer upp lite och man blir lite piggare. Ha en trevlig dag i det ruskiga vädret :)

Förskola för framtiden?

Något som jag drömmer om är att någon gång längre fram ser mig själv arbeta på/öppna en förskola med inriktning på: hållbar utveckling/ekologi/utomhuspedagogik samt motorik och hälsa. Låter kanske som mycket men om jag förklarar sambandet eller visionerna.

Jag ser framför mig en förskola i ett stort hus nära skogen.


Vi kommer odla egna kryddor, grönsaker och det ska finnas fruktträd och bärbuskar utspridda.


Detta tillsammans med att vi komposterar kommer att lära barnen om miljöhantering, dvs hur vi ska ta tillvara på vår natur och det som vi producerar och slänger bort.


Vi kommer att diskutera kretsloppet och vår plats och skyldighet i det.


Vi ska ha djur på gården. Barn lär sig ansvar på ett annat sätt när djur är inblandade. man lär sig också vad som kommer från djuren osv. Läs gärna materialet som finns på http://www.rede.se/.


Men det är inte bara hållbar utveckling som behövs för att man ska kunna prata om hälsa och välbefinnande och det är där motorik och rörelse kommer in, med motorikbanor på gården och i skogen:


Min förskola får nog ha några ur personalen som bor nära så att allt kan skötas om, har man hand om små barn kan man inte klara av alla de sysslor som krävs för min "minigård-förskola" samtidigt som läroplaner, kvalitetsredovisningar, möten och samtal ska hinnas med. Vi ska ha en kokerska som såklart lagar ekologisk mat och kanske kan vi till slut få en:


Utomhusaktiviteter har alltid fängslat mig fast jag har inte kunnat sätta ord på det men efter min lärarutbildning kan jag nu säga att min specialisering är utomhuspedagogik. Jag har inte riktigt förstått de som är ute bara för att man ska utan man ska ha en tanke bakom. Vad är det jag vill uppnå genom att ha pedagogik utomhus, vad vill jag tillföra barnen i form av lärande? Visst är det gott att laga mat ute men de förskolor som gör det bara för att man ska kunna säga att vi äter ute -det har jag inte förstått. Ingår det i deras koncept -som en Ur och Skur förskola -då hänger jag med!
Mitt examensarbete bygger på just vad några föräldrar och pedagoger tycker om utomhuspedagogik. Vad missar/gynnar de barnen som är på en uteavdelning resp. de som är på en traditionell avdelning som tillbringar mer tid inomhus? Mmm..spännande..håller på med analys och diskussion på arbetet så mycket tankar i huvudet just nu..
Lämnar er med en klassiker som faktiskt på ett sätt tar upp hållbar utveckling i form av nedskräpning och konsekvenser..Eller något åt det hållet..Nostalgi är det iaf ;)

Det här med Internet

Vsst är det konstigt när man tänker till. Idag kan barn från 4 år och uppåt hantera datorer och slänga sig med dataord. Mitt första möte med en dator var när min syssling fick en Commandore 64 och vi spelade spel genom att sätta in kassettband i en speciell bandspelare som kopplades in i datorn. WOW! Jag tillbringade även tid på församlingshemmet och där hade Björn genomgång av hur man kunde lägga in spel på datorn. Vi skulle skriva in en massa bokstäver och konstiga kommandon som fanns i en bok och sedan var det ett färdigt spel i datorn. WOW! Vi spelade Giana Sisters vilket var motsvarigheten till Super Mario Bros.


I skolan, högstadiet, hade vi inte datakunskap på schemat utan vi hade maskinskrivning. Ja, ni läste rätt. Nej, jag är inte så gammal som man kan tro. När jag började 9:an så kopplades det in datorer i ett rum och vi fick tillbringa 1h/v där för att lära oss att skriva på datorn -inget mer.
Väl på gymnasiet var det bibl.sökning på datorer med inloggningsuppgifter och en ny värld öppnade sig. En dag visade min klasskompis mig och Tina hur man kunde chatta -alltså vi kunde prata med människor runt om i världen. WOW!


Den första datorn som mamma och co köpte var efter jag flyttat. Det var ju inte för att jag flyttade utan för att då började det komma de där erbjudandena om att betala en viss summa/månad för en daot. Både kommunen och varvet hade sådana avtal.
När Morgan flyttade hem till mig, våren -01, köpte vi en dator av några bekanta-det var en dator med 512 MB hårddisk dvs det gick inte att göra mycket. Vi hade ju hittat Kazaa och DirectConnect och laddade ner men med den lilla hårddisken kunde man inte spara mycket. Men då fick svärfar erbjudande från varvet och vi fick oss en dator med 20 BG hårddisk och en skrivare/scanner/kopiator samt en webbcamera..WOW!

Efter det började mitt och Morgans intresse av nerladdning, större hårddiskar och vi köpte sladd för att se film från dator till tv -det var stort då!. Nu är det så uråldriga saker men det har gått så fort framåt under de senaste 6 åren. Lagom till jag började på universitetet köpte jag ett USB-minne på 256 MB och det kostade då 399kr. Idag kostar ett 8 GB's minne runt 100-lappen. Om man kom till universitetet och inte kunde datorer -taskigt läge. Man fick inte godkänt om man inte lämnade in dataskrivet och det skulle inte vara i vilket Office som helst och sedan alla dessa portaler där vi själva skulle söka information. Efter mina 4år med högskolestudier känner jag mig ibland som en datanörd..

Men det är kul att man kan numera göra och hitta allt på Internet, eller hur?!
Det finns sajter som Facebook, msn, MySpace, Twitter där man egentligen visar upp hela sitt liv hela världen. Hur många som bloggar i Sverige idag vågar jag inte ens gissa men bara i min närhet är det väldigt många. Nu visar de reklam på tv för Eniro -där man kan marknadsföra sin blogg/hemsida genom att skriva in det på sin adressida..Okej, där har vi väl gått för långt?
Visst är det bra att man kan hitta "förlorade" bekantskaper och skapa nya kontakter. Själv har jag hittat en nära släkting genom Facebook vilket var kul! Men man måste också tänka på att det är finns inget som är 100 % anonymt på Internet -det finns alltid någon som kan ta sig igenom systemets säkerhet.

Singel som jag är tänkte jag även prova på en dejtingsajt. Jag är egentligen emot det (för mig själv -andra får göra som de vill!) men what's the harm? Jag blev medlem i match.com och var det i 2v för att sedan avsluta. Varje gång jag loggade in så fanns det 20 -30 nya meddelande om kilar som passade min profil och som ville skriva med mig eller visa sina profilbilder. Jag kände mig obeväm med tanken att lära känna någon via Internet, det känns så kallt och opersonligt så jag avslutade som sagt mitt medlemskap. Och lika glad för det är jag!

Nu är det ju bra att det finns sajter som den då det finns många människor som inte alls tycker det känns obekvämt att "träffa" någon via Internet och det kan till och med vara bra för dem som kanske inte är supersociala -men ska jag nu träffa någon ny så gör jag nog det hellre in person!

Usch..det här med att vara singel känns lite läskigt ibland. Hur träffar man någon och VAR? Att lära känna någon och låta dem lära känna mig, att börja om från början -det lockar mig inte. Och jag har ju varit singel knappt 1 år så än så länge går det ingen nöd på mig. Fast man saknar ju den där närheten man har som ett par. Bara att kunna sätta sig tätt intill någon i soffan. Eller att ha någon hemma som man kan prata med när man känner för det. Å andra sidan är jag snart 30 år så jag har väl några år framför mig innan det är kört. Måste kanske först reda ut alla de gamla känslor som ligger och bråkar. Man kan inte starta nytt med gammal som ligger kvar.Hur det kunde bli ett så långt inlägg idag igen och hur det kunde gå från datorer till singelliv? Jag vet faktiskt inte. Men nu är jag klar. Dags att sova -imorgon blir det jobb: 12:30 -16:30, 2 minuter hemifrån =lyx!

Skavlan

är ett program som jag brukar titta på när tillfälle ges. Jag har inte direkt koll på vilken dag, tid eller kanal det går på men ibland lyckas jag pricka rätt. Eller som idag när jag såg reprisen som gick på TV24. Förra veckan såg jag när Anna Anka var med. Hon är ju ÖVERALLT just nu!Jag har sett ca 15 minuter sammanlagt av Svenska Hollywood fruar och det räckte gott och väl. Det var det avsnittet när Maria M något hade lyckats tjäna ihop egna pengar och kunde nu köpa något som hela familjen skulle ha nytta av. Hon köpte ett kylskåp! Ett kylskåp som hon ställde i garaget och stoppade in en massa skråpmat. Maria pratar som om hon är förståndshandikappad.. Agnes-Nicole vet jag inte så mycket om heller mer än att hon såg sönderopererad ut och bröt som drottning Silvia. Men att Anna Anka blivit såå uppmäksammad nu är ju konstigt. Visst uttrycker hon sig väldigt gammalmodigt när hon säger att om mannen vill bli avsu-en varje morgon så SKA kvinnan göra det -annars får hon skylla sig själv om mannen är otrogen..hmm.. Jag förstår kanske hur hon menar med sina uttalanden men det betyder inte att man bör uttrycka sig så och när hon var på Skavlan så sa hon det bra: i Sverige retar man sig på henne för att hon tror att hon är bättre än andra, det råder ju Jantelag här. Sedan sa hon också att det är tabu att prata om sex, samlevnad och där kan jag nog hålla med lite. Visst ska vi vara ett öppet, modernt samhälle men är det så egentligen eller är vi fortfarande ganska pryda? Jag kan ärligt erkänna att jag är pryd. Jag känner inget behov av att prata om mina sexerfarenheter eller vad jag gillar eller brukar göra. Det är mitt privatliv. Sedan om någon vill prata om sitt blir jag inte generad eller tycker att de är konstiga -alla är vi olika. Tur är väl det! Något som Anna Anka borde fokusera på istället är ju denna "nyhet":
Skånskan är utrotningshotad. Jag hade inte saknat skånskan för fem öre.

I reprisen jag såg ikväll var bl.a. Peter Jöback med. Här pratar vi snygg och välvårdad kille. Han ger ett vänligt och lugnt intryck och berättade om sin barndom. Hans röst är ju udnerbar och när han sjunger "She" så bara myser man. För något år sedan hade jag och en fd vän planer på att se hans julturné men vi köpte då biljetter till Ladies Night istället. haha..snacka om kontraster!

Nästa vecka kommer Barack Obamas syster till Skavlan. Kan bli spännande att se vad hon har att säga om sin bror. Det meddelades ju i veckan att Obama fått Nobels fredspris 2009 och genast började diskussionerna. Vilket jag förstår! Jag är helt klart för Obama och anser att det var det bästa som kunde hänt Amerika just nu men inte har han gjort något konkret ännu som kan ge honom det mest prestigefyllda pris i världen?
Att han donerar de 10 miljonerna i prispengar till välgörande ändamål var väl ändå väntat?!


Framtidsvisioner

Visst måste man ha drömmar och mål inför framtiden. Just nu ser jag inte ljust på allt men man måste försöka tänka positivt -någon gång är det väl min tur tycker man. Funderade på om man skulle gå en runda till 3S -en solsession. Man sitter i ett rum -i en solstol med sand under fötterna och så är det "falsk" sol som strålar. Ljusterapi kan man säga. Tror det kunde funka för mig -för att pigga upp kroppen lite. Jag är ju ganska känslig och hösten gör inte mycket bra för mitt humör utan göder pessimisten i mig!!

Men om jag nu drömmer mig bort och tänker mycket emra positivt så ser jag mig själv ha körkort och en fin bil

Jag har köpt ett fint hus som jag alltid drömt om: rött hus med vita knutar, gärdsgård och en stor tomt med äpple- och körsbärsträd. Jag ska odla rabarber och sedan ett litet trädgårdsland. Det ska lukta syren, magnolia och jasmin. Jag ska ha en hammock på tomten och barnen ska ha en koja i trädet. Det ska vara stora ytor för barnen att springa på och leka på! Det behöver inte ligga längst ut på vischan men inte heller centralt. Jag behöver inte ha grannar precis bredvid. Däremot lite djur. Jag vill såklart ha katter och sedan några höns som kacklar. Felicia vill ha kanin, getter och häst.


Jag och barnen ska givetvis inte bo själva utan jag ska ju ha hittat Han -mannen i mitt liv. Vem vet, jag kanske redan har hittat honom men inte förstått det än? Några fler barn ser jag dock inte i min framtid men man ska väl aldrig säga aldrig..

Jag har ju såklart kommit igång med träning och har i min framtid lyckats komma i form (Beyoncés vältrimmade kropp är väl att ta i men man måste ju få drömma!)


Med min familj och min strandvänliga kropp ska vi åka på massa fina resor: Västindien, Sea World, Disney World, Hawaii och så vill jag ju åka Route 66.


Hur jag ska betala för allt? Jo jag har ju såklart fått mitt examensbevis och jobbar som förskollärare. Hmm..men ok nu är ju inte den lönen sååå bra att man kan fixa allt detta.. Nähe..tänka om.. NU vet jag:


Nu vet ni hur jag har det om 5-10 år. Hur ser du ditt liv om 10 år?

roligt test från Facebook

*klickis
Vem är din dubbelgångare?
Var god och fyll i följande mening: Din kropp är, enligt din egen åsikt,…


2.


Hmm. Berätta mer. Ditt huvud sett från ovan liknar…


3.


Hmm, intressant. Nu börjar jag få en bild av dig. Låt oss fortsätta: När människor ser dig vill de…
4

.Slutligen en klassisk psykologfråga för att säkerhetsställa min analys: Vid ett besök på stranden hittar du en liten sköldpadda som ligger på rygg och sprattlar i sanden. Vad gör du?

Roast på Berns

Jag har nu sett i stort sett alla avsnitt av denna komiska förnedrings -tv (?). Förutom förra veckan när jag retade mig såå otroligt mycket på Bert Karlsson att jag var tvungen att slå över efter knappt 10 minuter. Snacka om att tro att man är överlägsen alla andra. Nu är det ju så att Jante-lagen råder i Sverige Bert!


Ikväll var det roastning av Felix Herngren, som jag för övrigt inte klarar av. Papi Raul och alla de andra konstiga sakerna han gjort klarar jag mig utan!
Det var lite roligt emellanåt ikväll men det som stör mig är att eftersom det är nästintill samma komiker varje vecka blir det samma sorts skämt av och om de komikerna. Man påpekar att Petra Mede inte har några bröst och att hon var med i Melodifestivalen samt att hennes biologiska klocka tickar. André Wickström för höra skämt som att han är en alkoliserad tråkig finne som inte är välkommen någonstans. Om Christoffer Appelqvist hade de bara tjockis-skämt och David Batra är tydligen en invandrad, ointelligent indier som bara borde städa eller passa upp. Magnus Betnér har jag inte riktigt förstått mig på. Idag hade de som sagt några roliga skämt men Fredrik Wikingsson är såå otroligt pinsam. Han och Filip Hammar har ett enormt bekräftelsebehov och kräver uppmärksamhet men då kanske de ska börja göra något roligt!!

Nästa vecka är det Markoolio och jag hoppas då at Tobbe trollkarl är där och roastar -de har nog mer min lite snällare humor -dvs utan alla svordomar och könsord som skriks ut hit och dit. Nu vaknade moraltanten igen!

sportveckan som gått

Förra veckan hade Mats Sundin stor presskonferens där han meddelade att han ska sluta spela hockey. Tro fanken det med alla dessa MILJONERS MILJONER han har på banken och han måste ju närma sig 40 år, eller? Tycker det även är dags för Foppa att sluta nu. Han borde egentligen slutat på topp istället för att fortsätta förnedra sig och förstöra sin kropp.


I helgen var det ödesmatchen mellan Sverige och Danmark. Själv så tittade jag inte, hade verkligen inget intresse av det! Nu förlorade vi och dagen efter berättar Lagerbäck att han ska avgå. Jaha, tänker jag då. Är det något att skriva sidvis om i varje tidning. Och alla dessa spekulationer då, om vem som ska bli nästa förbundskapten. 50% av svenska folket ville ha Svennis..hmm.. medan landslaget visst hellre vill ha Henke. Henke Larsson som ju nu också ska sluta i landslaget, liksom Mikael Nilsson. Ja, det är verkligen stora nyheter..och viktiga.. förstår inte ens varför jag skriver om dem.. Jo just det, tanken var ju att jag funderade på hur det kommer sig att det blir STOORA nyheter med presskonferens vid sådana här tillfällen, att någon stjärna slutar medan det finns viktigare nyheter som man inte hör så mycket om då sportnyheterna tar upp den tiden också. Fins ju ändå ett inslag i nyheterna som heter just SPORTEN -använd den tiden till den sortens nyheter så kan vi andra andas ut under de "vanliga" nyheterna!

ny vecka

med allt vad det nu innebär. För mig började den inte så bra! Igår när jag lämnade barnen stannade jag kvar för att kolla på film. För att inte barnen skulle vakna av min mobil stängde jag av ljudet. Tänkte inte mer på det. Inte förrän jag vaknade idag, kl 9, utvilad och tänkte: nähe inget jobb idag heller då. Men när jag tittade på mobilen såg jag att det var 2 missade samtal och 2 mottagna sms. SUCK! Där försvann ett arbetstillfälle och några intjänade kronor.. Men men..imorgon är en ny dag.

Idag har jag verkligen inte gjort någonting. På riktigt. Jo, jag har ringt några samtal men annars bara suttit med datorn. Igår hade jag en bekant här som har lite emr IT kunskaper än mig och han skulle försöka ordna problemet med den "nya" datorn. Varje gång jag kopplar in en usb -enhet med stor masslagringskapacitet så hänger sig hela datorn. Min externa hårddisk är laddad med närmare 100 GB filmer och minst lika mycket musik och sedan lite kort och blandat från lärarutbildningen -dvs närmare 250 Gb med massa saker jag vill kunna använda. igår kom vi inte fram till något nytt, jag hade ju redan innan sökt på olika forum och därför ändrat inne på drivrutiner samt inne i BIOS (där man inte vill ändra något om man inte har de rätta kunskaperna!). Men jag mailade han jag köpte datorn av och han tror sig veta felet: ett nätaggregat som inte klarar strömmen som behövs för att driva en extern usb-enhet och det blir då överbelastat i datorn. han är så pass hygglig att han ska hjälpa mig med problemet. Det tackar vi för!


hösten tar ut sin rätt

och mitt humör sänker sig ganska rejält! Idag har jag verkligen inte varit på topp vilket säkert både mina barn och mina middagsgäster kan hålla med om. Känner mig lite allmänt låg och lite ledsen inombords. Förra året kändes det likadant och det var då jag bestämde mig för att slänga ut den STORA frågan om vårt förhållande och vår framtid.


Nu är jag inte i något förhållande och vet inte om jag vill det. Jag vet inte vad jag vill med något egentligen. Vissa dagar känner jag mig motiverad för att ta itu med min övervikt men nästa dag kan jag ligga i soffan och bara trycka ner mig själv och det främjar inte direkt motivationen! Jag har funderingar på hur och var jag ska bo, vill jag flytta eller inte? Nu pratar vi bara om några 100 meter men är ändå saker som ska kluras på. Blir det bättre eller sämre för barnen? Och för mig?
Hur jag någonsin ska få igång min ekonomi är också en stor fråga i mitt huvud.. Jag har en sådan stressömtålig kropp att den inte hinner återhämta sig mellan de olika smällarna.

Från våren 2008 och tills nu har det varit berg-och-dal bana och min mag- och tjocktarmskatarr gör sig numera ofta påmint vilket ger fruktansvärda magkramper/smärtor. Migränen kommer till och från nästan varje vecka och att knapra tabletter så ofta är nog ingen höjdare. Mina eksem blossar upp men jag är nog ganska bra på att dölja mina innersta känslor. Många i min närhet tror nog bara att jag är trött eller tjuig men så är inte alltid fallet. Jag vet att några i min närmaste krets läser denna blogg men det gör inget trots att det jag kommer skriva nu är personligt. I denna lilla krets som jag umgås med har vi aldrig varit direkt stödjande mot varandra, det är inget illa menat -det är bara så vi är. Vi visar inte mer känslor än nödvändigt och har en ironisk och sarkastisk underton i nästan alla våra samtal. Men innerst inne skulle vi alltid ställa upp för varandra. Men det säger vi inte högt. Eller, nja, det lät lite kallt. Men vet inte hur jag ska förklara det.

Har veckan innan barnen kom sett lite filmer som på något sätt hoppat in i min dator som torrenter och förvandlats till just färdiga filmer..konstigt..(harkel)..
Jag såg:


Den sistnämnda var riktigt kul och jag skrattade HÖGT vid flera tillfällen. Den första filmen, "Bröllopsduellen" hade jag lite högre förväntningar på som tyvärr inte föll in och "Dumpa honom" (He's just not that into you) var inte heller såå bra som jag trodde/hade hoppats på men helt seduglig.

Hörde en ny version av Foreigners I want to know what love is häromdagen och tyckte faktsikt att covern var helt ok. Det var en tjej som sjöng men jag kunde inte placera hennes röst, tills de sa Mariah Carey. Det var länge sedan jag gillade hennes musik, det har varit så skrikigt under flera år men denna var liksom ingen slakt av låten som det kan bli när man tar en underbar klassiker och gör om den. Här får ni den live där hon ibland far ut med de extremt höga tonerna, vilket hon inte gör i albumversionen:


I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS. I WANT YOU TO SHOW ME!
Vem är "you" och vart finns du?

ännu en helg

börjar lida mot sitt slut. Nu är det förvisso bara lördagskväll men ska snart hoppa ner under varmt täccke och när man vaknar är det söndags (nähe).

Med tanke på att Felicia haft febertoppar till och från idag och riktigt ont i halsen så kan man räkna med att hon inte blir superpigg till imorgon. Felicia är ett sådant barn som inte blir sjuk så ofta utan när hon väl blir sjuk så blir hon SJUK! Hon är precis som sin pappa. Jag och Fanny är mer lika då vi ofta är småförkylda men inte alltför ofta blir sängliggande. Förutom de senaste veckorna då jag haft magsjuka och någon mini-influensa av något slag -DÅ var jag helt utslagen. Nu har jag börjat känna mig lite tjock i näsan och ont i halsen på morgon och kväll vilket kan tyda på att en höstförkylning är på gång. Känns som att det är mycket som går runt nu: feber, magsjuka och allmänt risigt mår många man pratar med och på Facebook-vännernas status räknas de ena sjukdomssymtomen efter de andra upp!


I måndags till onsdags jobbade jag på ett familjedaghem där jag har min lilla dotter, fast jag var på den stora avdelningen. Det är helt ok men känns lite konstigt att både vara förälder och personal. Nu är det inte lika konstigt eftersom Felicia inte går på stora avdelningen längre men när vi är ute på gården så har det hänt att Fanny bryter ihop för att jag inte bara är med henne eller för att de ska gå in och jag inte ska med. Hon är ju bara 2½ år så man kan ju inte begära att hon ska förstå och det är faktiskt jobbigt att höra henne skrika förtvivlat efter mamma.
Det var inte så i måndags men i tisdags var det just så som jag beskrev. Onsdagen löste vi eftersom jag hade en grupp som skulle ut till skog alt park dvs jag var inte på gården under förmiddagen. Jag var nog lite fantasilös och tog dem till Benabacken. Barnen tyckte iaf att det var kul. Det regnade så de låtsades att de åkte vattenrutschkana. Vi hittade en massa sniglar (läs snäckor) och hade snigelrace,räknade hur många vi kunde få ihop på en ruta i asfalten, jämförde storlekar (störst-minst) och pratade om de olika färgerna och mönster som de hade. Man måste ju försöka vara lite pedagogisk..haha..

Sedan vet jag inte vad som hände men det var fredagskväll! Jag satt under fredags eftermiddagen och pulade på min analys och diskussion i examensarbetet. Jag har hela tiden intalat mig själv att det är långt kvar till december/januari när nu slutseminariet är men kom på att nej det är inte så lång tid kvar. Igår så kom det äntligen två arbetsannonser som jag VILLE söka och har nu gjort det! Hoppas verkligen på ett av dem men skulle det bli det andra så är det ok. Fanns ju ett tredje alternativ att söka men utan moppe eller bil så känns det inte aktuellt -ok att gå/cykla några km när det är fint väder men i storm, regn eller snöoväder..nej..utomhuspedagogik i alla ära men det finns gränser även för mig!En sådan där j-a dag!

Började egentligen inatt när det kom ett sms från Telenor att min räkning kommer att dras från mitt konto 09-10-22..OK, men måste man skicka ut de sms:en kl 03:47??? Har en meddelandesignal som låter som fiskmåsar, gillar det ljudet, men INTE kl 4 på morgonen!! Fy till Telenor!

Gick upp från soffan runt 10 sedan började jag med bullbaket. Det var länge sedan jag bakade bullar men idag kändes det som att man var tvungen eftersom det är kanelbullens dag idag. Min ugn har varit lite bråkig med mig senaste veckorna men jag har inte lagt så mycket fokus på det tills jag idag bakade. Det ska ta 18-20 minuter för bullarna i ugnen stod det -nja prova 30-35 innan de ens fick färg. När jag väl tog ut dem så hade de bränts i botten -de var alltså kolsvarta i botten. Andra plåten in och jag tänkte att jag ska minsann få goda fina bullar men nog fanken blev de likadana -trots att jag satte på endast övervärme efter halva tiden och jag tog ut dem innan de fick den gyllenbruna fina färgen. Jaha..STRIKE ONE!
                                             
                                              

Min bärbara dator är närmare 10 år gammal och har snart gjort sitt vilket innebär att jag nu letat efter en begagnad. Hittade en i stan som sålde ut några olika datorer från ett kontor och jag nappade. Det var ingen bärbar utan en vanlig stationär. En bra dator med 1GB RAMminne, 250 GB hårddisk och ett bra grafikkort som gör att Felicia kan spela spel även hemma hos mig. Min bärbara har blivit formaterad så många ggr och sista gången hände något med RAMminnet, som inte ens är ett stort, vilket gör att den inte orkar spela upp filmer eller knappt klipp från Youtube utan att hacka eller låsa sig.

Åter till dagens datorköp. Jag fick ett tangentbord och en mus (nya) på köpet men han hade inga skärmar kvar. Jag fick då låna min systerdotters som saknade en kabel. Morgan körde mig till Elgiganten där jag hittade sladden till transformatorn. Hem för att koppla ihop allt. Jag tänkte att det skulle vara klart tills barnen kom, som en liten överraskning (då främst till Felicia). Men tji fick jag. Skärmen ville inte sättas igång utan powerknappen lös gul hela tiden. Sedan upptäckte jag att Caps-lock knappen hade fastnat i ett nertryckt läge (nej han var inte deprimerad utan bara nere) dvs fel på fjädringen under knappen. Hörde av mig via sms till han jag köpte det av och undrade om jag kunde byta tangentbord vilket inte var något problem. Det tackar vi för! Men jag fick inte ihop datorn så STRIKE TWO..

Jag började istället diska, dammsuga och bädda rent eftersom barnen skulle komma och det är ju lite städdag idag ändå: söndag och höstrusk ute! Visade sig att jag köpt fel dammsugarpåse men den sög upp det nödvändigaste! Medan jag städade kände jag en välbekant känsla och japp..jag hade blodat ner hela benen och byxorna..suck..efter att jag satte in spiralen för 1½ år sedan är det blodbad minst 1 vecka/månad. Jag överdriver inte ens..
                              

Medan jag satt och tjurade på toaletten så upptäckte jag att mina favoritbyxor, mina "prasselbyxor" som funkar bra som arbetsbyxor är sönder..NEEEEEJ! Inte vid någon söm utan ett jättehål på vänstra låret. Även mina favoritskor börjar ge med sig..
WHYYYYYY?

Kom på att jag skulle äta lite middag och tog då ut den stora 1,5kg kotlett i bit som jag köpte på CityGross förra veckan. Med ett bäst före datum 091006, dvs om 2 dagar. Tänkte lyxa till min söndag och stekte de fyra sista champinjonerna samt påbörjade klyftpotatis och blandade sås. SEDAN öppnade jag förpackningen med köttet..och jag höll på att kräkas! Det luktade såå fruktansvärt illa att jag nästan spyr bara jag tänker på det.. Potatisen la jag i vatten i kylskåpet till imorgon och sedan slängde jag i lite pytt i panna bland svampen. STRIKE THREE! La köttet i 3 fryspåsar i kylskåpet och ringde CityGross. Det var ingen som jobbade i charken så jag skulle ringa tillbaka imorgon. Öppnade kylskåpet för att plocka fram kvällsmat till barnen och det STANK i hela kylskåpet, men jag ska minsann ha mina pengar för det äckliga köttet så jag la det i lite folie och stängde in det i en BIg-Pack..Nu kan det ju omöjligt lukta -isf är det ju något väldigt fel!

När Morgan kom för att lämna barnen försökte vi båda två med datorn utan att lyckas..först..men sedan fick vi äntligen igång skärmen -det var några "stickor" i kontakten som blivit böjda och säkert därför den inte kuned få kontakt. Men då kom nästa problem -datorn kom in i ett felsökande läge om och om igen: INSERT BOOT DISKETT IN A:. Jag höll på att bli knäpp..

Vid kvällsmaten hällde Fanny ut hela sin kopp med te och tappade (läs slängde) gröt överallt men efter denna dagen så orkade jag inte ens reagera på de "småsakerna" utan torkade upp utan att säga något. De la sig vid 20 -tiden och jag läste 2 kapitel i "Hettys resa" och nu har vi bara 2 kapitel kvar!
                                               

Envis som man (läs jag) är så startade jag om datorn igen och öppnade skalet för att peta lite och tro det eller ej men jag FICK IGÅNG DEN. Förmodligen var det bara lite glapp i sladdarna till hårddiskarna och därför den inte startade. Jag var ju med och startade den innan jag genomförde köpte innan idag så jag visste ju att den fungerade! Så nu sitter jag här, vid min stora dator. Om jag verkar otroligt slarvig i mitt stavande ikväll så är det min ovana vid "vanliga tangentbord".
                            

Nu ska jag bädda min soffa/säng och ta ett glas cola samt sista biten på Snickers-mandeltårtan. Inte vad man (läs jag) ska äta men efer en sådan här dag är jag nog väl förtjänt av det.

Imorgon blir det jobb på Fannys dagis, fast på andra avdelningen. Det blir 5h så det är ju lugnt. Hoppas det kommer igång med massa jobb nu och att man kanske kan få veta någon dag innan, iaf de veckorna jag har barnen. Hoppas också att vi håller oss friska nu, Fanny hade varit trött idag sa Morgan och hon har varit snorig i några dagar..Men lite snor i näsan hör väl hösten till?

tack för att ni orkade läsa om min sketna dag som ändå blev rätt bra!


Free food

Hej!

Jag tjänar pengar via free-food.se och tycker att Du också ska ha samma möjlighet!
Klicka på nedanstående länk NU:
http://www.free-food.se/default.asp?Action=members_signup&memberIDX=86980


Skriv om Du har några frågor.

Hälsningar Angelica

PS: Jag tjänar 5 kr om Du registrerar Dig som medlem. När Du har registrerat Dig kan Du också tjäna 5 kr per medlem som Du värvar!


VINN EN KLÄNNING

Just nu pågår en tävling hos Majblomma där du kan vinna en svart klänning med rosa band i satin.

Allt du behöver göra är att titta igenom
hennes auktioner på tradera och berätta vilket plagg du tycker är snyggast och varför.

Tävlingen avslutas den 30 oktober och vinnaren utses och publiceras den 31 oktober.
Missa inte detta, in och tävla nu! 


Lite mer info om priset.
Klänningen är i Free-size och måtten är:
Bystmått: 74-84 cm
Midjemått: 64 cm
Längd: 70 cm


lite smygreklam

Vill passa på att lägga in lite smygreklam till en butik som jag besökte innan idag: Ella och Piipens skattkammare. Det är en second-hand butik i Nättraby där man kan lämna in de barnartiklar man inte längre använder: leksaker, böcker, kläder, skor osv. De sätter priserna och tar en viss procent men jag har märkt att det oftast lönat sig istället för att lägga ut kläder på Tradera/Blocket för några få kronor och sedan ska det antingen skickas eller så ska någon komma och titta/hämta sakerna. Nu lämnar man in och så sköter de resten.

Mitt ärende dit idag var för att kolla in bebiskläder. INTE till mig utan till min systerdotter Malin som ska få en bebis i februari, jag ska alltså bli mormoster. Det är då man börjar fundera på hur gammal man egentligen är när systerdöttrar och lillasyster är runt 18 år och det t.o.m. kommer en ny generation från dem. Tur att det dröjer många år till innan man ska börja oroa sig för Felicia och Fanny.
lördagskväll

men FYY vad tråkigt det är på tv!
Förra veckan så såg jag Här är ditt liv. Det var en slump att det var på tv just då men när jag såg att Jan Eliasson var med så fick programmet vara på och det var mycket intressant! Han är verkligen en svensk som gjort stort intryck över världen både som vår utrikesminister och genom EU och FN men här hemma är han nog inte så välkänd.
Dagen efter stod det rubriker på Aftonbladet att läsarna rasade mot gubb-tv. Allt för att Oldsberg nu hade haft: Persbrandt, Svennis och Jan Eliasson, dvs 3 män på 3 program. Jag började då fundera på vilken svensk kvinna som hade varit intressant att se i detta program men kunde inte komma på någon. De kända svenska kvinnor vi har är Carola, Lill-Babs, Kikki Danielsson, Pernilla Wahlgren mfl och ingen av dem skulle vara intressanta i det programmet. När jag nu satte igång tv:n för att se vem de hade med ikväll visade det sig vara Stina Lundberg Dabrowski och jag tänkte det kan ju bli intressant. MEN FY vad tråkigt program. Stina är en självupptagen person som verkar vara tjurig och verkligen ointressant. Det var massa svordomar och typiga svar, gästerna är inget kul alls. Nej! Då kunde de väl haft Kattis Ahlström eller Cissi Elwing istället!

Nu blir det till att försöka fixa något att äta. Denna vecka har det blivit 1-2 mål om dagen och hittills idag har det blivit 2 knäckebröd med leverpastej med en fruktsmoothie, 1 äpple och 2 smörgåsar med Nutella. Hmm..inte någon bra diet men så blir det ibland.

Höstväder

har det verkligen varit idag! Tanken var att jag skulle ut i skogen med mamma idag för att plocka de trattkantareller som inte vuxit till sig då vi var ute sist men vädret satte stopp för vår skogsvandring. Vädret denna veckan har växlat från fint höstväder till regnoväder och hagelstormar. Helsjukt!Förra veckan var jag på inskolningssamtal på Nättrabyskolan för Felicia. Jag har tidigare hört mycket bra om B-spårets personal och kan bara hålla med. Felicias klassföreståndare är superbra och verkar ha alla de egenskaper som man ska ha som förskoleklassfröken: snäll men rättvis och kan ryta till när det behövs och tror på lekens betydelse. Även de fritidspedagoger som är på B-spåret verkar jättebra med barnen, de är alltid glada och man känner sig bra bemött av dem. Felicia stormtrivs!

Tänk på vilken skillnad det är på dagens förskoleklass och det lekis man gick i på mitten av 1980-talet.

*klickis  
Alamedans lekis, 1986. Är jag mig lik?

Det är så skönt att övergången från förskola (dagbarnvårdare) till skola och fritids gått så bra. De frågor som man skulle svarat på innan inskolningssamtalet tycktes stämma med den uppfattning de har om Felicia hittills. Hon är en väldigt stark men ändå blyg tjej som gillar att pyssla/måla/sy och spela. Hon kan lätt leka med vem som helst men hoppar inte in i en befintlig gruppinstallation utan observerar innan hon går med i leken. Hoppas det fortsätter lika bra som det börjat. Även om hon nu är "stor" och börjat på skolan men hon är trots allt knappt 6 år och det måste vara en stor omställning från att vara bland 20 barn på en avdelning till en stor skola där det är hundratals elever från 6 år till 15år!

en obotlig romantiker

-det är jag verkligen! Finns inget jag gillar mer än riktigt härliga romantiska filmer. Nedan kommer topp 10 klipp från mina absoluta favoriter. Jag börjar från 80-talet och fram till nu -så HÅLL I ER FÖR DETTA INLÄGGET BLIR KILOMETERLÅNGT IDAG!:

10. Såklart DIRTY DANCING med den förbjudna kärleken mellan rikemansdottern Frances "Baby" och dansläraren Johnny! Vem som är född på 70- och 80-talet har inte sett denna underbara film och önskat att de kunde dansa som eller t.o.m. MED Patrick Swayze. "Nobody puts Baby in a corner"!

9. Hur kan man prata om romantiska filmer och inte nämna PRETTY WOMAN? Nej just det, det går ju inte! Här är scenen då man egentligen förstod att hon var kär i honom då hon kysste honom på munnen! Trots enorma klyschor så är den en riktig klassiker. Enda sedan jag såg den filmen har jag avskytt "Stu" dvs han som spelar "George" i "Seinfeld". Han är såå slibbig i denna filmen.

8. En film som jag inte tror så många sett är HANS VILDA HJÄRTA med Marisa Tomei och Christian Slater. Christian spelar en kille som vuxit upp på barnhem och har fått höra att han har ett aphjärta inopererat och tror på detta. Nu har han blivit tillsammans med sin drömtjej. Hans hjärta är dock sjukt och han måste få ett nytt transplanterat. Han förklara i denna scenen varför han inte vill det. "I'm afraid that if they take my heart I'm not gonna be able to love you the same". Hon säger då: "You love with you're mind and your soul, not actually with your heart. It's just a saying". Hans replik på det fick mig och Paulsson att lipa som galningar (vi var då 13 år): se klippet och lyssna vid 0:40!

7. Ännu en (B-?) film som inte så många sett är nog BÄDD AV ROSOR, också denna med Christian Slater. I denna spelar han en man som förlorat sin fru och samtidigt sin tro på kärleken. Tills han en dag träffar Mary Stuart Masterson. Detta klippet är slutscenen som är så tramsigt romantiskt, det bästa kommer dock efter 3:20.

6. Den största kärleksfilmen av dem alla MÅSTE ju vara TITANIC. Första gången jag såg denna var på bio med min syster -vi hade en toarulle med oss istället för näsdukar och det behövdes..Andra gången jag såg den på bio skulle jag gått med min pojkvän Imri som dumpade mig dagen innan. Så där satt jag själv bland alla par och började gråta precis när filmen började -musiken är ju storslagen i denna underbara men tragiska film! Vet inte hur många gånger jag sett den efter detta men jag tröttnar aldrig på den! I denna musikvideo kommer det ALLRA bästa 3:20 in i låten -då ryser jag!

5. Nu kommer vi in i den tidsperiod då jag träffade en kompis som ÄLSKAR denna filmgenre lika mycket som mig, Tina. Strax efter att Tupac Shakur dött (1996-09-13) hyrde vi en film med honom: POETIC JUSTICE. Tror jag gillar den eftersom jag var ett Tupac fan, för inte är det någon höjdarfilm..Det bästa i klippet börjar 5:30.

4. Vem kan glömma NOTTING HILL med Julia Roberts och Hugh Grant? Denna scenen är en av de bästa i filmen. Musiken, då tänker jag på både "She", "When you say nothing at all" och "From the heart" är såå fruktansvärt bra.

3. En film som jag såg första gången bara för några år sedan är DIARY OF A MAD BLACK WOMAN. Jag såg ett avsnitt av Oprah där hon pratade med rollinnehavarna och det var då jag såg SHEMAR MOORE (Criminal Minds, tv5 torsdagar 21:00) första gången! Filmen handlar om Helen som blivit utkastad av sin otrogne, misshandlande man och som av en slump träffar Orlando -en mycket romantisk och snäll man som vill göra allt för henne, "I will love you past the pain".

2. Här kommer en film med Mark Ruffalo och Reese Witherspoon som jag trodde skulle vara trist men som visade sig vara en "Angelica-film": JUST LIKE HEAVEN.

1. På min lista över romantiska filmer jag sett som fastnat så är den senaste såklart THE PROPOSAL med superhunken Ryan Reynolds och Sandra Bullock. Den var riktigt kul på vissa ställen men också riktigt söt.
Har ni inte sett filmen så kolla inte på klippet!!

Bara för att jag absolut älskar dessa sliskiga romantiska filmer med lyckliga slut och klyschor så betyder det inte att jag tror att verkligheten ser ut så. Men det är väl det film är till för -att drömma sig bort?! Och när skådespelarna spelar så så bra att man tror på kemin och när musiken spelas, och det är bra musik, då är det en skön känsla i maggropen :)

Här kommer några länkar till ännu fler sköna klipp till bra filmer med romatik (och såklart annan handling):

STULET HJÄRTA med den underbara indianen Michael Greyeyes. Själva filmen är nog rätt dålig men jag och Tina gillar indianer och överromatiska kärleksfilmer och därför var denna helt rätt!

SOMETHING NEW där Simon Baker (från The Mentalist) blir kär i en svart kvinna och deras blandrasförhållande skapar problem

A LOT LIKE LOVE med Ashton Kutcher och Amanda Peet. Gillar när han sjunger för henne, låter inte bra men sött gjort!

WHAT HAPPENS IN VEGAS är ännu en film med Ashton Kutcher men denna gång tillsammans med Cameron Diaz.

LOVE ACTUALLY
som handlar om en massa olika relationer som på ett eller annat sätt hör ihop med varandra.

CITY OF ANGELS (ÄNGLARNAS STAD) med Nicholas Cage och Meg Ryan är ännu en film som bygger på kärlek över gränserna, här då hon lever och han är en ängel. Jag tycker oftast om de filmer Meg Ryan är med i, tycker hon är så bra på att spela söta oskuldsfulla kvinnor. Nicholas Cage har jag mycket svårt för men denna film är ett undantag!

THE HOLIDAY med Cameron Diaz och Kate Winslet som byter hus med varandra under julhelgen. Cameron träffar Jude Law i London och Kate träffar Jack Black i L.A. I denna scenen förklarar Jude sin kärlek för "Amanda".

En film som också handlar om kärlek och tragik är P.S. I LOVE YOU. Hillary Swank spelar en kvinna vars man hastigt dör av sjukdom och efterlämnar sig brev med olika budskap till henne -för att hon ska gå vidare med sitt liv. Söt film som lämnar en med tankar om hur man behandlar de man älskar.

I filmen PEARL HARBOR blir två barndomskamrater kära i samma kvinna och under olika omständigheter blir de tillsammans med henne. En film som gör att man gråter.. Om man nu är som mig och faller för dessa filmer.

Gör vad ni vill med dagens första blogginlägg men nu är det iaf skrivet och klart :)

RSS 2.0