A-kassan

är en försäkring som ska ge den arbetslösa dagsersättning som motsvarar 80% av den inkomst man brukade ha på sitt jobb. Jag har varit med i facket sedan 2000, dvs när jag först började arbeta. Då var det Handels eftersom jag jobbade på Exet. När jag arbetat tillräckligt gick jag med i a-kassan och har sedan den dagen varit medlem och betalat ett viss belopp varje månad. Varierande beroende på om jag arbetat, varit föräldraledig eller studerande.

När jag börjaed på universitetet fick vi erbjudande att gå med i Lärarförbudnet och Lärarnas Riksförbund. En del gick med i båda då man fick olika välkomstartiklar från de båda när man värvades. Själv gick jag endast med i Lärarförbundet. Jag skrev på en övergångsblankett och så var allt klart.

Jag har under de 9 år som facklig medlem behövt ta ut dagar till och från beroende på hur min arbetssituation såg ut men efter den nya regering kom på plats fick man inte stämpla om man hade studieuppehåll, dvs på sommar- och jullov i skolan.

Som jag skrivit innan så var det personliga omständigheter som gjorde att mitt examensarbete inte blev klart i januari och tidsbrist som gjorde att det inte hann bli klart till slutseminariet i juni men NU SKA det bli klart till december/januari när nästa slutseminarium blir. Detta är ett måste om jag någonsin vill komma igång med det liv jag vill leva. Om jag vill kunna få en fast tjänst och kunna leva mitt liv utan att behöva låna pengar varje månad av släkt eller gå till socialen och be om bidrag för att jag och barnen ska kunna bo, äta och leva som "normala" människor.

Problemet är att a-kassan uppfattar det som att fortfarande är studerande då jag har 15Hp kvar -det är vad examensarbetet är: en halv termins heltidsstudier. Det som a-kassan inte förstår är att jag har redan gått på föreläsningar, lämnat in arbetsgång, opponerat vid två st obligatriska PM-seminarium samt skrivit inledning, teori, metod samt stor del av diskussion och analys. Jag har genomfört intervjuer och transkriberat dem. Jag har visserligen lite kvar på diskussion, analys samt de detaljer som jag och min handledare diskuterat vid tidigare tillfällen men det är inget som kommer att gå ut över mina ev arbetstillfällen. De arbeten jag hittills sökt har varit både deltid och heltid. Men ändå anses jag som studerande -just därför att det står att det fattas 15Hp! Jag överklagade beslutet och fick idag hem en lapp där det står att LA har för närvarande en ungefärlig handläggningstid på 6 veckor för omprövningar. Vi gör vårt bästa för att du ska få beslut i ditt ärende så snart som möjligt. Mmm..synd bara att jag har väntat på a-kassa sedan 7/6 då skolan slutade.


Ibland undrar jag om man inte skulle gå ur facket och a-kassan men det kanske kommer en dag när man behöver den, precis som hemförsäkring eller hyresgästföreningen. Är man inte med -det är då man behöver det mest!

Nu ska jag fixa lite brunch, brukar bli 1-2 mål/dag när barnen inte är här. Inte superkul att laga mat till sig själv. Igår gjorde jag chili con carne kl 20:30 på kvällen. Inte så bra jag vet. Men jag hade tagit fram en liten bit köttfärs från frysen innan jag gick till jobbet. När jag kom hem frös jag så hemskt att jag la mig i soffan med fleecen på mig. Vaknade när klockan var runt 19:30..så då började jag diska och laga mat.

Ska ner och hämta Fanny efter 14. Idag har de haft gruppfotografering på dagis men om man vill ha enskilda kort får man hämta dem själv och gå upp till en annan förskola där fotografen är mellan 14-16. Inte mer än 100m härifrån men hur många kan gå ifrån jobbet för en sån sak? Och hur tänker man när man planerar in en fotografering på en småbarnsavdelning kl 13? Nu ändrades det till kl 12 så äter de och sover efter det. Tur är väl det -idag är ju torsdag och säkerligen soppa. Inte så kul att behöva byta kläder på alla barn inför fotograferingen. Bara hoppas på bättre kort än förra året, syskonfotot blev jättebra men vi köpte inte alla de andra korten. I år blir det ju skolkatalog för Felicia, gruppfoto för Fanny och sedan får man se hur de enskilda blir.

Nej, lite mat nu så kanske energinivån kommer upp lite och man blir lite piggare. Ha en trevlig dag i det ruskiga vädret :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0