ännu en helg

börjar lida mot sitt slut. Nu är det förvisso bara lördagskväll men ska snart hoppa ner under varmt täccke och när man vaknar är det söndags (nähe).

Med tanke på att Felicia haft febertoppar till och från idag och riktigt ont i halsen så kan man räkna med att hon inte blir superpigg till imorgon. Felicia är ett sådant barn som inte blir sjuk så ofta utan när hon väl blir sjuk så blir hon SJUK! Hon är precis som sin pappa. Jag och Fanny är mer lika då vi ofta är småförkylda men inte alltför ofta blir sängliggande. Förutom de senaste veckorna då jag haft magsjuka och någon mini-influensa av något slag -DÅ var jag helt utslagen. Nu har jag börjat känna mig lite tjock i näsan och ont i halsen på morgon och kväll vilket kan tyda på att en höstförkylning är på gång. Känns som att det är mycket som går runt nu: feber, magsjuka och allmänt risigt mår många man pratar med och på Facebook-vännernas status räknas de ena sjukdomssymtomen efter de andra upp!


I måndags till onsdags jobbade jag på ett familjedaghem där jag har min lilla dotter, fast jag var på den stora avdelningen. Det är helt ok men känns lite konstigt att både vara förälder och personal. Nu är det inte lika konstigt eftersom Felicia inte går på stora avdelningen längre men när vi är ute på gården så har det hänt att Fanny bryter ihop för att jag inte bara är med henne eller för att de ska gå in och jag inte ska med. Hon är ju bara 2½ år så man kan ju inte begära att hon ska förstå och det är faktiskt jobbigt att höra henne skrika förtvivlat efter mamma.
Det var inte så i måndags men i tisdags var det just så som jag beskrev. Onsdagen löste vi eftersom jag hade en grupp som skulle ut till skog alt park dvs jag var inte på gården under förmiddagen. Jag var nog lite fantasilös och tog dem till Benabacken. Barnen tyckte iaf att det var kul. Det regnade så de låtsades att de åkte vattenrutschkana. Vi hittade en massa sniglar (läs snäckor) och hade snigelrace,räknade hur många vi kunde få ihop på en ruta i asfalten, jämförde storlekar (störst-minst) och pratade om de olika färgerna och mönster som de hade. Man måste ju försöka vara lite pedagogisk..haha..

Sedan vet jag inte vad som hände men det var fredagskväll! Jag satt under fredags eftermiddagen och pulade på min analys och diskussion i examensarbetet. Jag har hela tiden intalat mig själv att det är långt kvar till december/januari när nu slutseminariet är men kom på att nej det är inte så lång tid kvar. Igår så kom det äntligen två arbetsannonser som jag VILLE söka och har nu gjort det! Hoppas verkligen på ett av dem men skulle det bli det andra så är det ok. Fanns ju ett tredje alternativ att söka men utan moppe eller bil så känns det inte aktuellt -ok att gå/cykla några km när det är fint väder men i storm, regn eller snöoväder..nej..utomhuspedagogik i alla ära men det finns gränser även för mig!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0