Avkoppling i skogen

och irritation framför datorn -så har min dag varit idag.

Mamma kom hit vid 10 idag och vi tog lite vam dryck innan vi begav oss mot Gredeby för att leta efter trattkantarellerna. Vi gick runt i 4h och hittade ungefär 3L (oförvällda) var. De var stora så det blir mycket mat iaf. Vädret var faktiskt mycket bra för att traska runt i skogen; inte varmt men inte heller för kallt. Regnet slapp vi också. Väl hemma gjorde mamma dillstuvad potatis och interband som jag väntat på i flera veckor. Vi skulle ju ätit det sist men blev inte så. Att jag inte gjort det själv beror egentligen på att mina barn inte gillar isterband, stuvningar eller dill såå..
Mamma hade gjort en äppelkaka till efterrätt och jag var PROPPmätt efter all denna mat. Under min barnlediga vecka brukar det inte bli så mycket mat men det tog jag igen idag!

Medan mamma rensade sin svamp tänkte jag ominstallera Windows på denna dator. Gissa om jag blev irriterad när jag upptäckte att skivan jag fick med mig igår från fd ägaren var sprucken!! Jag såg ju när de brände den så troligtvis har det hänt på vägen hem. Förstår inte hur en cd-skiva kan ha gått nästan mitt itu men men.. Så jag ringde till Morgan för att se om han hade någon skiva till Windows XP Pro men det hade han inte. Försökte då ladda ner olika .iso -filer. jag har ju licensen (serienyckeln) men på en del man laddar ner behöver man visst inte det. Hittade en som verkade vara precis den jag sökte -laddade ner och brände. Sedan satte jag i den. Då fattades det några filer och efter en omstart säger datorn att man ska sätta in cd 2. JAG SKULLE JU INTE BEHÖVA EN CD 2!!

Bara för att kunna starta datorn igen satte jag i en skiva som Morgan haft till sin bärbara, det var Windows XP Home. Nu har jag alltså den säkerhetskopian på denna datorn -problemet är att min hårddisk nu tror att den tillhör just en bärbar utav märket Acer fast det är en stationär av märket AMD..hmm..

Försökte koppla in den externa men datorn hänger sig ÄNDÅ! Vet alltså inte vad det är för fel på min dator och det kan nu bli så att mamma får ta över den. Jag är skyldig henne pengar och hennes dator fungerar inte så hon kan få denna som en avbetalning. Nu tänker kanske ni: men din fungerar ju inte heller?! Jo, om man inte kopplar in en extern enhet som t.ex. en masslagringsenhet med stor kapacitet och det kommer inte mamma att göra. Hårddisken jag köpte är ju på 250 GB så det klarar hon sig med. Hade det inte varit för att jag har mer än 200 GB musik, kort och film på den externa så hade jag ju själv behållt denna stationära eftersom den fungerar bra och det var ett bra pris.. Får se hur jag ska lösa allt detta.. suck..suck..

Nu ska jag bädda min soffa och krypa ner. Imorgon har jag tänkt att åka till Amiralen -lämna tillbaka stinkande kött till Maxi och handla på Coop. Kanske hör av mig senare imorgon (idag?) med en uppdatering om min nya liv som IT-konsult (?)..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0