en obotlig romantiker

-det är jag verkligen! Finns inget jag gillar mer än riktigt härliga romantiska filmer. Nedan kommer topp 10 klipp från mina absoluta favoriter. Jag börjar från 80-talet och fram till nu -så HÅLL I ER FÖR DETTA INLÄGGET BLIR KILOMETERLÅNGT IDAG!:

10. Såklart DIRTY DANCING med den förbjudna kärleken mellan rikemansdottern Frances "Baby" och dansläraren Johnny! Vem som är född på 70- och 80-talet har inte sett denna underbara film och önskat att de kunde dansa som eller t.o.m. MED Patrick Swayze. "Nobody puts Baby in a corner"!

9. Hur kan man prata om romantiska filmer och inte nämna PRETTY WOMAN? Nej just det, det går ju inte! Här är scenen då man egentligen förstod att hon var kär i honom då hon kysste honom på munnen! Trots enorma klyschor så är den en riktig klassiker. Enda sedan jag såg den filmen har jag avskytt "Stu" dvs han som spelar "George" i "Seinfeld". Han är såå slibbig i denna filmen.

8. En film som jag inte tror så många sett är HANS VILDA HJÄRTA med Marisa Tomei och Christian Slater. Christian spelar en kille som vuxit upp på barnhem och har fått höra att han har ett aphjärta inopererat och tror på detta. Nu har han blivit tillsammans med sin drömtjej. Hans hjärta är dock sjukt och han måste få ett nytt transplanterat. Han förklara i denna scenen varför han inte vill det. "I'm afraid that if they take my heart I'm not gonna be able to love you the same". Hon säger då: "You love with you're mind and your soul, not actually with your heart. It's just a saying". Hans replik på det fick mig och Paulsson att lipa som galningar (vi var då 13 år): se klippet och lyssna vid 0:40!

7. Ännu en (B-?) film som inte så många sett är nog BÄDD AV ROSOR, också denna med Christian Slater. I denna spelar han en man som förlorat sin fru och samtidigt sin tro på kärleken. Tills han en dag träffar Mary Stuart Masterson. Detta klippet är slutscenen som är så tramsigt romantiskt, det bästa kommer dock efter 3:20.

6. Den största kärleksfilmen av dem alla MÅSTE ju vara TITANIC. Första gången jag såg denna var på bio med min syster -vi hade en toarulle med oss istället för näsdukar och det behövdes..Andra gången jag såg den på bio skulle jag gått med min pojkvän Imri som dumpade mig dagen innan. Så där satt jag själv bland alla par och började gråta precis när filmen började -musiken är ju storslagen i denna underbara men tragiska film! Vet inte hur många gånger jag sett den efter detta men jag tröttnar aldrig på den! I denna musikvideo kommer det ALLRA bästa 3:20 in i låten -då ryser jag!

5. Nu kommer vi in i den tidsperiod då jag träffade en kompis som ÄLSKAR denna filmgenre lika mycket som mig, Tina. Strax efter att Tupac Shakur dött (1996-09-13) hyrde vi en film med honom: POETIC JUSTICE. Tror jag gillar den eftersom jag var ett Tupac fan, för inte är det någon höjdarfilm..Det bästa i klippet börjar 5:30.

4. Vem kan glömma NOTTING HILL med Julia Roberts och Hugh Grant? Denna scenen är en av de bästa i filmen. Musiken, då tänker jag på både "She", "When you say nothing at all" och "From the heart" är såå fruktansvärt bra.

3. En film som jag såg första gången bara för några år sedan är DIARY OF A MAD BLACK WOMAN. Jag såg ett avsnitt av Oprah där hon pratade med rollinnehavarna och det var då jag såg SHEMAR MOORE (Criminal Minds, tv5 torsdagar 21:00) första gången! Filmen handlar om Helen som blivit utkastad av sin otrogne, misshandlande man och som av en slump träffar Orlando -en mycket romantisk och snäll man som vill göra allt för henne, "I will love you past the pain".

2. Här kommer en film med Mark Ruffalo och Reese Witherspoon som jag trodde skulle vara trist men som visade sig vara en "Angelica-film": JUST LIKE HEAVEN.

1. På min lista över romantiska filmer jag sett som fastnat så är den senaste såklart THE PROPOSAL med superhunken Ryan Reynolds och Sandra Bullock. Den var riktigt kul på vissa ställen men också riktigt söt.
Har ni inte sett filmen så kolla inte på klippet!!

Bara för att jag absolut älskar dessa sliskiga romantiska filmer med lyckliga slut och klyschor så betyder det inte att jag tror att verkligheten ser ut så. Men det är väl det film är till för -att drömma sig bort?! Och när skådespelarna spelar så så bra att man tror på kemin och när musiken spelas, och det är bra musik, då är det en skön känsla i maggropen :)

Här kommer några länkar till ännu fler sköna klipp till bra filmer med romatik (och såklart annan handling):

STULET HJÄRTA med den underbara indianen Michael Greyeyes. Själva filmen är nog rätt dålig men jag och Tina gillar indianer och överromatiska kärleksfilmer och därför var denna helt rätt!

SOMETHING NEW där Simon Baker (från The Mentalist) blir kär i en svart kvinna och deras blandrasförhållande skapar problem

A LOT LIKE LOVE med Ashton Kutcher och Amanda Peet. Gillar när han sjunger för henne, låter inte bra men sött gjort!

WHAT HAPPENS IN VEGAS är ännu en film med Ashton Kutcher men denna gång tillsammans med Cameron Diaz.

LOVE ACTUALLY
som handlar om en massa olika relationer som på ett eller annat sätt hör ihop med varandra.

CITY OF ANGELS (ÄNGLARNAS STAD) med Nicholas Cage och Meg Ryan är ännu en film som bygger på kärlek över gränserna, här då hon lever och han är en ängel. Jag tycker oftast om de filmer Meg Ryan är med i, tycker hon är så bra på att spela söta oskuldsfulla kvinnor. Nicholas Cage har jag mycket svårt för men denna film är ett undantag!

THE HOLIDAY med Cameron Diaz och Kate Winslet som byter hus med varandra under julhelgen. Cameron träffar Jude Law i London och Kate träffar Jack Black i L.A. I denna scenen förklarar Jude sin kärlek för "Amanda".

En film som också handlar om kärlek och tragik är P.S. I LOVE YOU. Hillary Swank spelar en kvinna vars man hastigt dör av sjukdom och efterlämnar sig brev med olika budskap till henne -för att hon ska gå vidare med sitt liv. Söt film som lämnar en med tankar om hur man behandlar de man älskar.

I filmen PEARL HARBOR blir två barndomskamrater kära i samma kvinna och under olika omständigheter blir de tillsammans med henne. En film som gör att man gråter.. Om man nu är som mig och faller för dessa filmer.

Gör vad ni vill med dagens första blogginlägg men nu är det iaf skrivet och klart :)

Kommentarer
Postat av: Tiara

Sv: Hehe tack för tipsen. Det är nog inte det att jag vill köpa en massa kläder, klart jag vill men jag gör det inte så mycket för skojs skull. Vill mest bara ha det viktigaste klart. Mer än hälften av "väntetiden" har ju gått nu och det gick så snabbt! =S Vill inte vara helt oförberedd (fast jag antar att jag kommer känna så ändå till slut..)

Ville bara hitta en bra overall för jag antar att det blir kallt i februari. Jag utgår i alla fall från det. Vill ju inte att Bebben ska frysa ihjäl. =P Kommer nog inte köpa fler bebiskläder än. Jag nöjer mig med det jag får "ärva" av dig och Danilo och eventuella gåvor ^^

2009-10-03 @ 19:09:44
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Tiara

Tycker inte du om The diary? Den är ju liksom allas favorit när det gäller romantiska filmer..He he. Det fanns tre filmer här som jag tycker om (av dom jag har sett då)

2009-10-03 @ 19:19:43
URL: http://tiiara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0