En sådan där j-a dag!

Började egentligen inatt när det kom ett sms från Telenor att min räkning kommer att dras från mitt konto 09-10-22..OK, men måste man skicka ut de sms:en kl 03:47??? Har en meddelandesignal som låter som fiskmåsar, gillar det ljudet, men INTE kl 4 på morgonen!! Fy till Telenor!

Gick upp från soffan runt 10 sedan började jag med bullbaket. Det var länge sedan jag bakade bullar men idag kändes det som att man var tvungen eftersom det är kanelbullens dag idag. Min ugn har varit lite bråkig med mig senaste veckorna men jag har inte lagt så mycket fokus på det tills jag idag bakade. Det ska ta 18-20 minuter för bullarna i ugnen stod det -nja prova 30-35 innan de ens fick färg. När jag väl tog ut dem så hade de bränts i botten -de var alltså kolsvarta i botten. Andra plåten in och jag tänkte att jag ska minsann få goda fina bullar men nog fanken blev de likadana -trots att jag satte på endast övervärme efter halva tiden och jag tog ut dem innan de fick den gyllenbruna fina färgen. Jaha..STRIKE ONE!
                                             
                                              

Min bärbara dator är närmare 10 år gammal och har snart gjort sitt vilket innebär att jag nu letat efter en begagnad. Hittade en i stan som sålde ut några olika datorer från ett kontor och jag nappade. Det var ingen bärbar utan en vanlig stationär. En bra dator med 1GB RAMminne, 250 GB hårddisk och ett bra grafikkort som gör att Felicia kan spela spel även hemma hos mig. Min bärbara har blivit formaterad så många ggr och sista gången hände något med RAMminnet, som inte ens är ett stort, vilket gör att den inte orkar spela upp filmer eller knappt klipp från Youtube utan att hacka eller låsa sig.

Åter till dagens datorköp. Jag fick ett tangentbord och en mus (nya) på köpet men han hade inga skärmar kvar. Jag fick då låna min systerdotters som saknade en kabel. Morgan körde mig till Elgiganten där jag hittade sladden till transformatorn. Hem för att koppla ihop allt. Jag tänkte att det skulle vara klart tills barnen kom, som en liten överraskning (då främst till Felicia). Men tji fick jag. Skärmen ville inte sättas igång utan powerknappen lös gul hela tiden. Sedan upptäckte jag att Caps-lock knappen hade fastnat i ett nertryckt läge (nej han var inte deprimerad utan bara nere) dvs fel på fjädringen under knappen. Hörde av mig via sms till han jag köpte det av och undrade om jag kunde byta tangentbord vilket inte var något problem. Det tackar vi för! Men jag fick inte ihop datorn så STRIKE TWO..

Jag började istället diska, dammsuga och bädda rent eftersom barnen skulle komma och det är ju lite städdag idag ändå: söndag och höstrusk ute! Visade sig att jag köpt fel dammsugarpåse men den sög upp det nödvändigaste! Medan jag städade kände jag en välbekant känsla och japp..jag hade blodat ner hela benen och byxorna..suck..efter att jag satte in spiralen för 1½ år sedan är det blodbad minst 1 vecka/månad. Jag överdriver inte ens..
                              

Medan jag satt och tjurade på toaletten så upptäckte jag att mina favoritbyxor, mina "prasselbyxor" som funkar bra som arbetsbyxor är sönder..NEEEEEJ! Inte vid någon söm utan ett jättehål på vänstra låret. Även mina favoritskor börjar ge med sig..
WHYYYYYY?

Kom på att jag skulle äta lite middag och tog då ut den stora 1,5kg kotlett i bit som jag köpte på CityGross förra veckan. Med ett bäst före datum 091006, dvs om 2 dagar. Tänkte lyxa till min söndag och stekte de fyra sista champinjonerna samt påbörjade klyftpotatis och blandade sås. SEDAN öppnade jag förpackningen med köttet..och jag höll på att kräkas! Det luktade såå fruktansvärt illa att jag nästan spyr bara jag tänker på det.. Potatisen la jag i vatten i kylskåpet till imorgon och sedan slängde jag i lite pytt i panna bland svampen. STRIKE THREE! La köttet i 3 fryspåsar i kylskåpet och ringde CityGross. Det var ingen som jobbade i charken så jag skulle ringa tillbaka imorgon. Öppnade kylskåpet för att plocka fram kvällsmat till barnen och det STANK i hela kylskåpet, men jag ska minsann ha mina pengar för det äckliga köttet så jag la det i lite folie och stängde in det i en BIg-Pack..Nu kan det ju omöjligt lukta -isf är det ju något väldigt fel!

När Morgan kom för att lämna barnen försökte vi båda två med datorn utan att lyckas..först..men sedan fick vi äntligen igång skärmen -det var några "stickor" i kontakten som blivit böjda och säkert därför den inte kuned få kontakt. Men då kom nästa problem -datorn kom in i ett felsökande läge om och om igen: INSERT BOOT DISKETT IN A:. Jag höll på att bli knäpp..

Vid kvällsmaten hällde Fanny ut hela sin kopp med te och tappade (läs slängde) gröt överallt men efter denna dagen så orkade jag inte ens reagera på de "småsakerna" utan torkade upp utan att säga något. De la sig vid 20 -tiden och jag läste 2 kapitel i "Hettys resa" och nu har vi bara 2 kapitel kvar!
                                               

Envis som man (läs jag) är så startade jag om datorn igen och öppnade skalet för att peta lite och tro det eller ej men jag FICK IGÅNG DEN. Förmodligen var det bara lite glapp i sladdarna till hårddiskarna och därför den inte startade. Jag var ju med och startade den innan jag genomförde köpte innan idag så jag visste ju att den fungerade! Så nu sitter jag här, vid min stora dator. Om jag verkar otroligt slarvig i mitt stavande ikväll så är det min ovana vid "vanliga tangentbord".
                            

Nu ska jag bädda min soffa/säng och ta ett glas cola samt sista biten på Snickers-mandeltårtan. Inte vad man (läs jag) ska äta men efer en sådan här dag är jag nog väl förtjänt av det.

Imorgon blir det jobb på Fannys dagis, fast på andra avdelningen. Det blir 5h så det är ju lugnt. Hoppas det kommer igång med massa jobb nu och att man kanske kan få veta någon dag innan, iaf de veckorna jag har barnen. Hoppas också att vi håller oss friska nu, Fanny hade varit trött idag sa Morgan och hon har varit snorig i några dagar..Men lite snor i näsan hör väl hösten till?

tack för att ni orkade läsa om min sketna dag som ändå blev rätt bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0