Felanmäla mera

för det verkar ju funka. Jag har under oktober månad varit "den där" hyresgästen. Den som felanmäler och klagar på allt som inte funkar helt i min lägenhet. Då ska ni veta att jag inte är den hyresgäst som gör det annars. Jag kan och har isolerat fönster, skruvat och lagat söndriga saker, rensat avlopp och ventilationer utan att gnälla. Jag vet att ju fler som gör sådant själv desto mindre kostnader har fastighetsbolaget för reperations- och underhållningskostnader. Men NU var det nog.
 Och mitt gnällande har gett resultat.


Igår kom en arbetare från  hit och började isolera på balkongen (har inglasat), fixade balkongdörren, isolerade ytterdörren samt kollade mitt badrumsfönster. Idag återkom han och efter att ha kollat alla fönster sa han att min lägenhet har undertryck dvs
1) för lite tilluft alternativt 2) för mycket frånluft.
Han förklarade så här:
En lägenhet har frånluft dvs det som ska sugas ut från fläkt i köket (mat -os) och ventilation i badrum (fukt) och den luft ska egentligen tas in genom de ventilationsspringor som sitter oftast vid element. Anledningen till att de sitter vid elementen är att luften ska värmas upp innan den kommer in i lägenheten. Mina sådana ventilationer fungerar inte vilket gör att luften dras in genom fönsterspringor och brevlåda vilket i sin tur gör att det kommer bara kall luft in samt lukt från grannar (CIGARETTRÖK!). Ikväll har vi nytt möte angående stambytet och jag ska då prata med den tekniska chefen så får de mäta trycket i min lägenhet för att se om det är alternativ 1 eller 2 som stämmer. 


Idag försov vi oss lite. Fanny har sovit väldigt dåligt och vaknat många, många, många gånger. De gånger hon inte vaknat har hon SKRIKIT i sömnen.
Jag var väl trött imorse så jag hade nog stängt av snoozen och vaknade till 7:14!! Upp och väcka barnen, plocka fram kläder, ta fram frukost till dem som de fick äta i storarummet medan jag plockade ner Felicias frukt och fixade mig själv. Mitt i allt kommer arbetaren från Skanska och jag verkade nog lätt frånvarande och sprang runt som en toking här. Vi gick härifrån nästan 7:51 men vi var vid skolan precis när det ringde in..Stress på morgonen gör inte dagen bra..Nu ska jag sätta mig med examensarbetet.

Måste ju också uppdatera er om min nya karriär som IT-tekniker (?). Igår fick jag ju en ny skiva med Windows XP av den fd ägaren. Jag satte igång det igår när jag kommit hem från Maria och den formaterade hårddisken samt ominstallerade Wimdows. Allt var ju ok tills jag skrev in min produktnyckel och den sa att den var ogiltlig. Det var då jag upptäckte att skicvan jag fått var med Home edition och jag har licens på XP Professional! Suck. Ingen jag känner som har produktnyckel så jag fick koppla in min bärbara och leta efter en falsk nyckel så jag iaf kunde starta den stationära. Min bärbara känner sig nog utfryst nu när jag har köpt en ny för den tog exakt 13 minuter på sig att starta upp och innan jag kom in på Internet. 13 minuter som kändes som en timme! Funderar på att formatera den också när jag väl får en fungerande vara. Behöver ju inte alla program som finns på den och eftersom den har ett RAM-minne på knappt 400MB orkar den inte så mycket. Det räcker med Windows XP, Word, Acrobat Reader och sedan kanske något Java eller liknande. Men kan ju inte se på film på den så alla filmprogram och hela Officepaketet (utom Word då) åker nog i papperskorgen!
(Dell Latitude C610)

Nu har jag alltså en oäkta Windows-vara igen och orkar inte bry mig om att installera några program för Teddy ska hämta den rätta skivan på Saltö idag. Suck igen. Men den fungerar iaf. Tur att man är en händig kvinna som klarar sig själv.


Igår och idag har jag läst på om influensavaccinet. Jag har inte läst mer än nödvändigt innan, tycker man har hört så mycket på radio och tv så man har nästan tröttnat på det. Om man nu får säga så. Men idag bestämde jag mig hur jag ska göra: jag ska vaccinera mig. Inte bara för min egen skull. Jag tänker dels på båda mina barn som i allra värsta fall inte ska behöva vara utan en mamma men också på Fanny som inte får vaccinera sig då hon är under 3 år men inte i någon riskgrupp. Om inte jag vaccinerar mig och får influensan så riskerar jag ju hennes liv!
Anledningen till att jag varit skeptisk till vaccineringen har varit för att jag litar inte riktigt på denna massproduktion som gjorts inför denna massvaccinering. Det brukar ta dem många år att producera dessa mängder men nu gick det på månader..Hmm..Jag har också haft funderingar på varför det är en gräns på just 3 år. Hade det varit 1 år hade jag förstått det då de är så känsliga då men en 2-åring borde väl ha tillräckligt med immunförsvar för att få sprutan? Är det inte lika viktigt att just de små blir skyddade annars? Jag har läst att det är mellan 10 och 30 år som är de mest utsatta men ändå..jag är inte superövertygad om hur bra detta vaccinet egentligen är. Att forskare och doktorer inte vet om man behöver 1 eller 2 doser gör mig inte mer övertygad om att de har koll på läget. Jag har hela tiden sagt att man inte kan överdrivaOM nu svininfluensan kommer nära oss-gör den det så kan vi inte göra så mycket. Vi kan inte alla 9 miljoner i Sverige isolera oss och tyvärr kommer det bli fler dödsjuka i denna sjukdom -det kan man ju räkna med. Men för mina barns skull ska jag göra mitt bästa för att inte bli sjuk och första steget blir därför att vaccinera mig när tillfälle ges!
 

Kommentarer
Postat av: Stina

De flesta på min skola kommer att vaccinera sig redan v.45. men jag ska inte:p

2009-10-20 @ 17:29:57
URL: http://stiiniis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0