fin höstdag med vinterkyla

Ja, så kan man nog sammanfatta dagens konstiga kombination. Jag gick inte ut förrän mitt på dagen då jag skulle till bussen mot CityGross men upptäckte hur skönt det var ute. Solen sken och det var vindstilla. Men så fort det blåste så var det riktig vinterkyla som kom emot mig! Jag gick en rask promenad i en timme tills nästa buss skulle köra. Så jag var duktig idag. Bra Angelica (*klappar sig själv på huvudet).

Min dator och jag har inte blivit bättre vänner idag -provade säkerhetskopiorna som Morgan haft till Felicias dator men då kom följande text upp på en ruta: "DRIVER ERROR! PRESS ANY KEY TO CONTINUE" jag gjorde som den sa, dvs tryckte på en tangent och då stod det: "DRIVER ERROR! PLEASE INSERT DISKETTE IN FLOPPY :/A". Det kunde jag inte gå med på eftersom jag inte hade någon diskett som passar i :/A, har inga disketter alls. Min dator förstår alltså inte att disketter är ute, numera kör man med USB minnen. Hade den sagt att jag skulle sätta in en "diskette in :/C" så hade jag inte tagit förgivet att den menade just diskett men i :/A så passar ingen skiva eller annat! Dumma dator!

Imorgon ska Teddy få åka förbi fd ägaren till den dumma datorn och hämta en ny säkerhetskopia på Windows XP Pro, alltså en sådan som han brände ner men som gick sönder.. jag har inte tid att åka dit på förmiddagen eftersom jag och Fanny ska till Amiralen när vi lämnat Felicia i skolan. Jag åkte aldrig dit idag, med det stinkande köttet, eftersom bussarna bara går 1 gång/h på helgerna vilket hade gjort att min lilla resa till Vedeby från Nättraby hade tagit minst 4 timmar..Bättre att göra det på en vardag också. Vi är ju ändå uppe för att lämna Felicia i skolan så varför inte likaväl åka då?

Efter Vedeby ska vi hem och hämta Felicia för att sedan åka in till stan. Vi ska hem till Maria och Malin för att kolla på lite kläder i strl 134/140 som Malin och Jennifer haft/Maria köpt men ingen använt. Hon har försökt sälja dem vid olika tillfällen via paketpris på Blocket eller styckpris på Tradera men av någon anledning inte fått dem sålda. Konstig egentligen då det är fina kläder. Hon har även flickkläder i strl upp till 152 (eller var det 164?) så är det någon intresserad av billiga barn/ungdomskläder hör av er till mig så vidarbefordrar jag er ;)
Felicia har storlek 122/128 just nu men eftersom Maria ev ska flytta snart vill hon inte dra med sig allt till nästa ställe och rätt var det är så kommer Felicia växa i de kläderna..

Nu sitter jag här och skakar i min KALLA lägenhet.. Skickade in två felanmälningar till till Karlskronahem -kanske förstår de snart att det inte är rimliga temperaturer i min lägenhet! Synd att inte alla som bor i husen här och upplever samma sak felanmäler det -isf kanske de kunde göra något mer drastiskt åt det när de ändå ska renovera lägnheterna under stambytet..Nu verkar det säkert som att det är jag som är "den där hyresgästen som klagar" men då får de tycka så! Betalar jag hyra så ska jag minsann ha vad jag betalar för! Så det så.
Blir det ingen ändring så kommer jag kontakta hyresgästföreningen så de får skicka hit någon som kollar upp temperaturer på golv och väggar. Så fick vi göra när vi bodde i stan, hos Konradssons. Fastighetsägaren gjorde inget trots att vi ringde och påtalade felet så vi fick kontakta hyresgästföreningen som skickade en tekniker från miljökontoret och när hon hade mätt temperaturer dels på golv och väggar vid flera tillfällen samt ställt in en mätapparat i rummet under en vecka uppskattade hon att medeltemperaturen i de två berörda rummen låg på 14-16 grader..hmm..lagom kallt va? Vi fick då rätt och ett elelement sattes in vilket vi fick dra igång en massa för eftersom vi inte ville betala för den extra elen som det drog. Vi fick så småningom rätt om det oxå. Hyresgästföreningens medlemskap lönar sig till mer än bara billiga biobiljetter ;)

Nej, ner till tvättstugan för att hämta sista tvätten och sedan upp, bädda soffan och brygga en VARM kopp te. Hoppa ner under fleecefiltarna med te och några clementiner..så får det bli..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0