höst eller vinter?

Idag frågade Felicia mig vilken årstid det är nu. Jag svarade höst men hon var inte nöjd med det svaret. Hon sa att idag hade det ju snöat och förra gången de sov hos pappa skrapade han rutorna. Gör man det på hösten?
Jag försökte förklara att det kan kännas som vinter när det är kallt men det är inte riktig vinter förrän det är runt 0 grader varje dag. Hon frågade hur många grader det är idag och jag sa att mellan 3-5. Jaha, då är det ju inte långt till det är noll då. Då är det ju lill-vinter kan man säga. Dessa barn med sina funderingar och kluriga svar.

Snart är det dags för Felicias 6 årsdag med både barnkalas och vuxenkalas. Har läst i flera bloggar att de räknar ner till jul och att det nu bara är 9v kvar!
HJÄÄÄÄLP! Jag blir trött bara jag tänker på det!


Idag har det verkligen varit kallt och ruggigt. När Morgan och barnen gick till gymnastiken gick jag hem för att lämna/hämta saker i källaren och sedan tog jag en STOR papperspåse med kläder i ena handen och en STOR papperspåse med sorteringssopor i andra och traskade ner mot byn. Jag lämnade in klädpåsen till Ella o Piipens, slängde mina sopor där de skulle vara och köpte 1,5 kg clementiner på Coop. De är billiga nu och såå goda!När jag kom hem så kändes det som att jag hade något fönster öppet -det är så kallt i min lägenhet på vintern. Jag flyttade in här i mellandagarna förra året så jag har hunnit uppleva en kall vinter här. Då var jag så inne på att börja mitt nya liv så jag brydde mig inte. NU gör jag det. Bryr mig om min kalla lägenhet alltså. Golven är så kalla att man måste ha tofflor eller raggsockar på sig, barnen kan alltså inte sitta på golvet och leka utan behöver isf ett tjockt täcke. Duschen ska vi inte tala om -det blåser kalla vindar från fönstret som är precis vid duschen..HU. Jag har 3 ytterväggar till min lägenhet och garage precis under vilket är anledningen till att det blir kallt. Men nu är jag trött på att frysa under fleecefiltar och har skickat in felanmälningar till Karlskronahem. Visst, vad ska de göra -bryta upp golvet för att isolera? Kanske är en bra idé om de ändå ska slänga ut både badrum, kök och alla element vid renoveringen.

Nytt om stambytet och den hemska hyreshöjningen på 1000kr/månad fick vi i veckan. Den sista hyresgästen har nu godkänt renoveringen och den 20:e har vi ett nytt möte där vi får träffa de som ska utföra arbetet: PEAB, Bravida och VVS. Efter förra mötet, då många var riktigt arga och besvikna över den stora höjningen har nu hyresgästföreningen och Karlskronahem kommit överens om att höjningen ska ske under tre år istället för månaden efter lägenheten är klar: 500kr/månad under år 1, yterligare 300kr under år 2 och till sist 200kr/månad udner år 3. Så det är först 2011/2012 som min hyra kommer ligga på 4899kr (lägg sedan till 50kr i parabol och 150kr för den inglasade balkongen). Så nu känns det som att jag har råd att bo kvar. Frågan om utemiljön och lite mer barnvänlig gård skulle vi ta upp på det mötet också där förslag kan läggas fram. Jag tycker såklart att det inte vore för mycket begärt med en sandlåda MED lock, en gungställning och någon liten rutschkana/klätterställning. Just nu finns det mattställning vilket inte är barnvänligt.. Men en sak i taget -nu får jag vara nöjd över hyran iaf.

En kopp te och lite clementiner i soffan nu, det vore något. Har inte bestämt än om det blir film (Wallander -hämnden, eller Johan Falk) eller om jag ska slötitta på tv fram till kl 21 då Criminal Minds börjar på Kanal 5. Shemar Moore lockar ju såklart men vi får se..kanske är på väg att komma över honom?Kommentarer
Postat av: Tess

oj, bara 9 veckor till jul, inte klokt vad tiden går! men längtar redan till vår & sommar nu ;)gott med clementiner, hoppas du hade en mysig kväll! ha en fin helg!!

2009-10-16 @ 10:41:32
URL: http://leonita-nova.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0