veckan som gått

har varit till och från. Ena dagen har det känts bra i magen och kroppen och så i nästa låter det som motorkrångel inne i tarmarna. Intressant va? För att ni ska få en förståelse hur min vecka var så kan man läsa The Poopie List, jag har nog gått igenom hela den under veckan. Så, nu fick ni en massa ointressant information!

Jag mår fortfarande inte bra, vilket ni säkert förstått från texten ovan. I fredags hade jag sååå grymt ont i magen att jag knappt kunde stå upp men jag tog mig igenom jobbet och lyckades även göra en mysig fradagskväll. Lördagen var lugn, vi var i affärer med Morgan och sedan var det mest pyssel hemma: kastanj -apor, kastanjskal -igelkottar och fina fjärilar. Tanken var även att vi skulle gått ut för att plocka lönnlöv med höstfärger men jag orkade verkligen inte.. Även på lördagskvällen hade vi mysmiddag vid det stora matsalsbordet och tända ljus..härligt med hösten..

Söndagen kom och jag hade lovat barnen att vi skulle till familjebadet. Pratade med Morgan och sa att jag inte mådde bra. Han kom hit, underhöll barnen en stund tills jag orkade mig upp från soffan och gick med på att åka till simhallen -ibland måste man "offra" sig. Men det var inte kul att plaska runt bland alla barn och människor när man inte mår bra. Efter simhallen så var det hem och äta och packa ihop barnens saker för att sedan bege oss upp mot Benabacken. Jag gick hem strax efter och la mig i fosterställning i soffan med alla kläder och täcke på mig -jag FRÖS! Och så på natten/tidig morgon vaknade jag av jag skakade under täcket och hade fått GRYM huvudvärk.

Fast besluten att jag visst skulle jobba de tre dagar som var kvar på mitt vik gick jag upp och knaprade i mig Alvedon och så ner i soffan igen. På morgonen, när mobilen ringde, kände jag mig inte alls pigg för att jobba. Det värkte i hela kroppen och trots att jag inte kollat så kände jag att jag hade feber. Kommer knappt ihåg samtalet som jag gjorde till förskolan men de förstod nog att jag inte mådde bra. Sedan slocknade jag. Vaknade vid 10 och kände mig törstig, huvudvärken dunkade och magen krampade. Jag kollade tempen: 39'.. Då jag har undertemp så gör 39' att jag var helt utslagen. Mobilen ringde, jobbet som undrade om jag hade piggnat till. Nej, jag får iaf vara hemma tisdag också. Tisdagen kom och jag mådde inte alls bättre, har känt mig mer slö och trött i kroppen idag och fick en febertopp på fm -det var som att slå mig i huvudet med en slägga. Vaknade när mobilen ringde och det var från jobbet som undrade om jag mådde bättre. Nej tyvärr.. Så jag blir hemma imorgon också.
Suck!


Jag är annars en person som inte blir sängliggande sjuk så ofta. Jag kan få massa förkylningar varje år men febern brukar hålla sig undan. Migrän däremot kommer mer ofta senaste året än någonsin innan men det har inte drabbat mitt tidiga arbeten så mycket.

Det som känns jobbigt just nu är att jag fick chans på ett 2,5v's vik och har varit sjuk 5 dagar av dem! Först med magsjukan förra veckan och nu detta! Jag är en sådan person som verkligen får skuldkänslor när man sjukanmäler sig -TROTS att jag är sjuk! Man vet ju själv när man jobbat och en personal blir sjuk, det kanske inte finns vikarier eller så blir all dagsplanering ändrad. Jag vet ju också hur viktigt det är att man har samma personal på en småbarnsavdelning men nu blev jag tyvärr sängliggande..vill inte..

Tänkte mig på en liten promenad till Konsum i em, tänkte att lite frisk luft kanske gör susen. Men tji fick jag! Fick kallsvettningar på väg ner och mådde illa hela vägen hem. Blev en lugn hemmadag efter det!
Imorgon blir det film hela dagen i nybäddad soffa!utmaning

Såg på Tiiaras (Malin) blogg att jag hade blivit utmanad. Man skulle komma på iaf 5 positiva egenskaper med sig själv. Inte det lättaste för mig då jag är ganska självkritisk. Hade utamingen varit 5 negativa egenskaper hade jag redan skrivit dem istället för att sitta här och ordbajsa medan jag funderar...

OK, here goes:

1) Jag är en givmild person. Inte alltid positivt men har nog aldrig blivit beskylld för att vara snål. Men inte heller för att vara ekonomisk.

2) Jag är snäll mot dem som är snäll mot mig -tycker att den gyllene regeln bör gälla för alla -även de som inte egentligen tror på det..haha..förstår ni mina konstiga argument?

3) Jag är en bra lyssnare. Tyvärr också duktig på att prata. Inte om andras hemligheter utan mer bara prata. Mamma brukade säga till mig att hon fick sår i öronen då jag aldrig var tyst. Men har nog vägt upp det genom alla gånger jag lyssnat på andras problem.

4) Är en ganska fördomsfri människa. Jag har inget emot andra religioner, sexuella läggningar eller människoraser. Så länge man inte försöker tvinga på mig något, typ kvinnosyner eller när det plingar på dörren och någon tycker att jag ska läsa deras Guds skrifter..nej tack.. Men i det stora hela fördomsfri. Eller iaf relativ normal syn på det.. Fördomar har vi ju alla mer eller mindre!

5) Gillar att pyssla och spela. Hur kan det räknas till en positiv egenskap tänker kanske ni? Jo, jag är förskolelärare och har dessutom två egna barn. Då måste väl det kunna räknas som en bra egenskap för just mig?!

Hmm..blev inte riktigt nöjd med mina svar men som sagt, allt är relativt och alla gör vi våra misstag. Förhoppningsvis kan vi ju också lära oss utav dessa!

Jag skulle utmana 3 stycken och då får det bli: Annica, Eleonor och Therese.

och så plötsligt händer det..

nej tyvärr ingen vinst på Triss men för all del jag vann ju 23 kr på Lotto i lördags då jag hade 4 rätt! Inte illa. hade ju varit roligare om jag hade varit den ensamma vinnaren på Lotto 1 som vann 29 miljoner men..vad är väl en bal på slottet!?

Det rubriken skulle tala om var ju inget med någon vinst egentligen utan mer en förlust. Förlust av energi, matlust och en massa..hmm..hur uttrycker man sig bäst..mat som redan passerat magsäcken och alla tarmarna..typ.. Med andra ord: jag är magsjuk! Fanny kräktes i fredags, 1gång! Felicia kräktes lite under natten när hon sov hos farmor och farfar och igår kväll hade jag kramper i magen men hade en massa olika funderingar på vad det kunde bero på. Idag på morgonen förstod jag ganska tydligt vad det var som stod på! Så idag har vi varit hemma allihopa men imorgon ska Felicia tillbaka till skolan. Det blir dock inget jobb för mig, fritids för Felicia eller förskola för Fanny förrän på torsdag -det är ju en 48 h symptomfri regel som gäller! Men har vi tur så har de nu haft sitt och jag har förhoppningsvis gått igenom den värsta fasen. Vågade mig faktiskt ner till affären innan, vi behövde frisk luft. Men fick stanna många ggr på vägen då magen krampar så fruktansvärt att jag inte ens kunde stå!

Ikväll blir det lite kurering i form av ett glas blåbärssoppa som intas just nu...slurp.. Men en annan kur som man kört med sedan barnsben är ju avslagen coca cola, så ikväll blir det faktiskt just det! När vi var i affären tänkte jag köpa en burk fiskbullar då det också är en sådan maträtt man fick vid magsjuka, eller då när man väl började äta utan att få upp det igen. Det gäller nog inte alla eftersom en del avskyr just fiskbullar. Det gör inte jag. Men tillbaka till affären ikväll -en burk med ABBAs fiskbullar kostade nästan 10kr mer här i Nättraby än vad jag gav på Willys sist.. Nähe..då kom den ekonomiska Angelica fram och tänkte att jag har nog lite i frysen som kan tillagas imorgon och så får jag helt enkelt äta det som bjuds. Här krusar vi ingen!!

Blev ännu mera ekonomisk då jag så min handläggare från socialen i affären. TÄNK om hon såg att jag köpte coca cola! Tror ni jag får igenom min ansökan denna månaden ändå, trots att jag slösar med mina 13:90 + 2 kr pant?

Idag blev jag äntligen färdig med båda barnens scrapböcker, eller nja, jag ska ju klistra in lite roliga stickers mm när jag hittar de som passar men korten och kommentarer är klara iaf. Så vi har plockat bort alla pysselsaker och stora duken från matsalsbordet och jag hade nästan glömt bort vilket fint bord som fanns där under!

Lämnar er med Felicias ord innan hon skulle sova: "Godnatt mamma. Hoppas du sover gott och att du inte magkrampar imorgon!"

IT'S THOSE LITTLE THINGS IN LIFE!


på söndag, på söndag, på söndag!

Jaha, då var det söndag igen. Tiden går fort, dagarna rusar förbi och nu är det höst! Det vet jag för att jag och mamma har varit ute och plockat trattkantareller idag. Det fanns mycket mycket smått men jag plockade bara stora och fick då ihop 3 L -INNAN förvällningen.. Men idag var jag ordentlig och plockade verkligen bara de största då man lärt sig att det är inte alls kul att rensa de där små. Men eftersom att det inte regnat så mycket var svamparna inte så blöta och kladdiga eller smutsiga utan det gick riktigt fort att rensa dem!

Igår var jag och Morgan på bio: Flickan som lekte med elden. Jag tyckte att den var helt ok men saknade vissa detaljer från boken samt retade mig på att de gjort om en del saker från bok till film. Det är inte ok. Morgan -som inte läst boken -tyckte att den var betydligt bättre än Män som hatar kvinnor men vi får vara överens om att inte vara överens i det fallet.

Idag ringde Morgan och sa att Felicia spytt inatt hemma hos farmor och farfar..suck..nästas tur..hoppas bara jag klarar mig. Imorgon är jag ändå ledig så det gör ju inget men om något mer händer så får vi även vara hemma på tisdag. Ikväll har hon ätit lite frukt men inte så sugen på mer mat, lite trött men inget illamående eller magont så det är ju bara att hoppas att det går över lika fort för henne som det gjorde för Fanny!

Hela torsdagskvällen och hela fredagen satt jag med barnens scrapböcker. Har framkallat en himla massa kort som ska in där och kommentarer som ska skrivas och klistermärken som ska sättas fast. Felicias första bok tog slut augusti 2007 och det har ju hänt lite saker sedan dess. I Fannys bok hade jag tidigare gjort tills det att hon fick smakportioner, vilket också borde varit i samma veva som Felicias sista, dvs hösten 2007. Hade med andra ord lite att ta igen. Till Felicia hämtade jag nu en tapetbok med fina mönstrade tapeter, den ska bli hennes nya scrapbook. Fick idén från Skogsgrinden som använder en sådan bok i sin pedagogiska dokumentation. Alltid lär man sig något på sina arbetsplatser ;)

I torsdags hade vi möte med Karlskronahem ang stambytet samt hyreshöjningen. Eller nja, det handlade mest om arga hyresgäster som inte ville ha såå hög hyra. Min 2:a kommer efter renoveringen kosta mig 900kr mer/månad vilket är ganska saftigt. Men trots att jag inte heller vill ha höjd hyra -dah- så förstår jag inte mig på de som tror att vi kan förhindra detta genom att inte skriva på godkännande eller genom att räkna ut olika kalkyler och summor och ge till VD:n och den tekniska chefen -tror faktiskt de redan har sett siffrorna. Tror också att renoveringen kommer att ske även om många "hotade" med att flytta och sa att ingen kommer vilja bo i de dyra lägenheterna! Eeh, skojar de eller? Vi pratar om Nättraby -bostadsbrist -många som står i kö -TROR INTE att det blir några problem att få nya hyresgäster i nyrenoverade lägenheter.

Själv ska jag försöka få dem att fixa till utemiljön med någon gunga eller sandlåda (MED lock på) så man kan släppa ut barnen på gården. Närmsta härifrån nu är ju Åvägen och även om det är trottoar dit så är den intill gatan där idioter i Volvo-bilar gasar förbi och inte ser sig för!

Nej, nu ska jag ta en snabbdusch och se om det slutar klia på kroppen -alla dessa småkryp och barr som man får efter en svamptur. Hej så länge.Mina kära, saknade vänner

Ni underhöll mig under så många år och gav mig några av de mest härliga skratt jag någonsin haft:Detta är såå kul, speciellt när "Phoebe" "sjunger" med..


Den biten när de bär upp soffan i trappan är bland det roligaste jag sett!


Så kul eftersom jag tycker likadant om franska!


"Ross" är såå kul!


Finns inte något skratt som är såå smittande som Lisa Kudrows!

Finns såklart ännu mera kul men ni får nöja er med detta idag..haha.. Ha en rolig lördagskväll :)

si eller så

potatis eller potät.. Kärt barn har många namn. Satt och funderade på en sak. Ikväll ska jag på bio. Inget konstigt med det. Men jag ska gå med min ex, dvs barnens pappa. För mig är det inget konstigt alls då jag, som jag skrivit tidigare, anser han vara en av mina allra närmsta vänner. Men från olika håll så har jag nu fått vårt biobesök benämnt som en dejt. Och min fundering är då: varför blir det så?
Är det för att man tror att vi går på en dejt, eller är det för att han är kille och jag tjej eller helt enkelt för att vi är ex? Om jag skulle gått med en tjejkompis hade ingen trott att det var dejt men hade de gjort det om det var en manlig vän, vilket nu är fallet?
Ni får helt enkelt kalla det vad ni vill. jag kallar det för en härlig biokväll med en film som jag har stora förhoppningar på och som ska avslutas med en god pizza från Mont Martre!

Under mitt och Morgans sista år tillsammans fanns det aldrig tid för egentid, de få ggr vi verkligen försökte med barnvakt osv så hände alltid något: oftast var något av barnen sjuka JUST den dagen vi skulle ut men det har också hänt att den stora motsatt sig att mamma och pappa ska vara själva och sedan orkar jag inte gå in på mer hur det slutade! Kan bara säga att det var kul att min bror följde med mig på bio den gången..
Igår var jag ledig och låg i soffan på morgonen och bara slappade när min telefon ringer: det är Morgan. Han har ju precis fått praktikplats och nu hade de ringt från dagis då Fanny hade feber och verkade hängig och trött. Han undrade om jag kunde ta henne vilket jag såklart gjorde. Hon hade visst kräkts upp frukten vid fruktstunden men väl hemma åt hon lite knäckebröd och frukt. Jag vågade inte ge henne för mycket OM det nu skulle vara någon magsjuka, onödigt att torka upp mer än nödvändigt ju. Det var då jag kom och tänka på att det är väl lustigt att hon blev sjuk just igår när vi skulle ut idag. Nu var det ingen fara och de är nu lämnade hos farmor och farfar. Men ändå..konstig tajming?!

Filmen vi ska se är Flickan som lekte med elden. Jag såg den första filmen i våras med mina äldre syskon och tyckte den var riktigt bra. Böckerna hade jag köpt på bokrean 2008 men eftersom "alla" läste dem så ville inte jag det då. Efter filmen ville jag dock få lite mer kött på benen och tänkte läsa från mitten av boken och då upptäckte jag att de lämnat ut en himla massa från bok i filmen. Nu har jag bara 20 sidor kvar i bok nr 2, men sparar det för att få lite mera spänning ikväll.

Till kvällens ära kommer här en video med en låt som var en stor hit februari 2001:

övrigt

att skriva om... ligger ju lite efter med den ordinarie uppdateringen om mitt lliv..haha..förutom födelsedagshälsningar, hyllningar och deprimerande inlägg..

I fredags så tappade Felicia ÄNTLIGEN sin framtand! Tand nummer 5.
Jag har sagt till henne i nästan 2v att vicka på den så den ramlar bort men trots att den började bli grå/brun och hängde i en tråd så skulle hon INTE dra ut den. Men så hade fröknarna sagt till henne i fredags att hon skulle ta bort den innan lunch så hon kunde tugga ordentligt. Då hade hon gått ut i korridoren och framför spegeln dragit ur den. Att de där fröknarna ska ha så mycket mera att säga till om..haha..ja ja..nu är den ute iaf.
*klickis
Det blev en rejäl glugg och eftersom hon förmodligen kommer få "Norlin-framtand" (rätt stora tänder) så har den nya börjat putta på de två vid sidan om som nu även de börjar bli lösa. Snart blir hon en tandlös gumma.

Felicia har börjat på gymnastik här i Nättraby och hon tycker det är jättekul. Men även Fanny tycker det är kul och ska ha sina gymnastikkläder på sig, trots att vi är i lilla gymnastiksalen och väntar på Felicia medan hon har "riktig gymnastik". "Shassy stik?" (=Fanny gymnastik?) frågar hon varje gång vi är på väg till skolan med Felicia.
*klickis

Jag fick för mig att klippa mig själv (ja, igen) i söndagskväll. Varför vet jag inte. Varför lugg? Det vet jag inte heller. Men ni får se det nu så behöver ni inte skratta när ni ser mig. Ni som nu vill skratta åt det. Vill ni hellre gråta så gör det hellre nu också.


Har också kommit på varför jag mår lite sämre nu igen. HÖSTEN är på väg. Trots att jag egentligen gillar övergången mellan sensommar/höst så har min kropp en förmåga att komma in i någon mild (?) form av höstdepression. Händer nästan varje år. Och nu kan man väl säga att hösten är på väg?


Bild av kajor i flock som flyger ovanför mig i lördags. Det ljudet får mig att känna höst. Det påminner mig om när jag som barn gick genom Amiralitetsparken (pulkebacken) mot SVEA.

Ljudet av sommaren är nog fiskmås och ljudet av vår är förmodligen den vackra koltrastsången. Men hur låter vintern egentligen? Någon som har något bra svar på det? inget tråkigt svar som: snöplog eller så utan vad är det för ljud som DU associerar till vintern?


Nobody puts Baby in a corner!

Ni som läst mina tidigare inlägg vet att jag skrivit mycket om dansfilmer och dansprogram och jag har även tidigare lagt in videon där Patrick Swayze sjunger en av de finaste kärlekslåtar jag vet. Den berör mig alltid. Och vem har inte någon gång önskat att de kunde dansa som "Johnny och Baby".

Idag läste jag att Patrick Swayze förlorat sin kamp mot bukspottscancer som han fått besked om i januari 2008. Läkarna gav honom inte stor chans till att överleva men ändå kämpade han på i 20 månader!Är det någon mer än jag från 70/80 -tals generationen som får en klump i magen av denna låten? Är det för att den är såå pampig eller för att man verkligen gillade serien?"Nobody puts Baby in a corner"!"Dito!"Det är väl från dessa filmer/serier som jag främst kommer att komma ihåg Patrick Swayze.
14 augusti 1952 - 14 september 2009. R.I.P.

Jennifer 16 år!

JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR. JAVISST SKA HON LEVA, JAVISST SKA HON LEVA, JAVISST SKA HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR!

ETT FYRFALDIGT LEVE FÖR JENNIFER IDAG, HON LEVE HURRA HURRA HURRA HURRAAAAAA!!

Idag fyller min "lilla" systerdotter Jennifer 16 år! Hon bor hos sin pappa i El Salvador sedan 4 år tillbaka och trivs där. Men hela familjen här hemma saknar henne och vi hoppas alla att hon kommer tillbaka till oss, i alla fall på besök om inte annat.

Dagen till ära kommer här lite kort (*klickisar) på henne från bebis till de senaste jag har på henne..Hoppas du får en superbra födelsedag Jennifer och att du vet hur mycket du är älskad och saknad!! KRAM!!

Ensam mamma söker..?

Mera tid, härlig kärlek, ekonomisk välbefinnande, självförtroende, själsfrände eller vad?? Vad söker jag efter?

Är inte alltid så lätt att hitta tid till att blogga och inte heller är det något jag prioriterar, speciellt inte under den vecka då jag har barnen. Finns ganska mycket att göra då de somnar. De senaste veckorna har jag varit väldigt trött strax efter de somnat men sovit illa på nätterna vilket är en konstig kombination -trött och sömnbrist. I snitt är det 3-5h/natt vilket inte är ok när man ska kunna arbeta. Även om jag fick lite pengar förra veckan så ligger stressen kvar i kroppen. Har fått migrän minst 2ggr/vecka i snart en månads tid och jobbiga spänningar i nacke/axlar vilket inte bådar gott. Mina stresseksem har kommit fram men allt detta tråkiga hoppas jag ska lägga sig för nu vet jag att jag har ekonomi till räkningar och mat någon månad framöver och sedan är det bara att hoppas på en fast tjänst med regelbunden inkomst. Hade varit såååå bra för både mig och för barnen. Felicia är ändå så pass stor att hon förstår att det är pangabrist. Inget jag skyltar med framför henne och inget hon ska behöva tänka på men orden: "det finns inte pengar till det" har ju kommit upp ganska många ggr under senaste månaderna. Känns extra jobbigt att tänka på hur hon kanske funderar på saker, vuxensaker som hon inte ens ska veta något om. Men hon är ett sådant barn som lyssnar på de vuxnas samtal samt hör saker hon inte skulle höra. Och den veckan de är här är hennes och mina samtal de närmsta vuxensamtal jag kommer.. Patetiskt egentligen..hon är snart 6 år..kankse dags att mamma skaffar lite vänner i sin egen ålder!!!???

Men som sagt, just nu har det löst sig. Idag började jag mitt 3v vik på Nätets friluftsförskola här i Nättraby. Det är ett föräldrakooperativ som specialiserat sig på utomhuspedagogik vilket ju passar mig utmärkt då det är min inriktning. Jag har hittills varit mycket på Skogsgläntan/Skogsgrinden och stormtrivs verkligen där, både med personalen och barnen samt utemiljön mm. Men ibland kan det vara skönt att få en fast punkt under en längre tid, är ganska drygt att vara timanställd och varje morgon vara beredd på att man kanske kallas in och vart vet man ju inte i förväg. Men min första dags intryck från Nätet var mycket bra. Jag är på småbarnsavdelningen och då det var min ursprungliga tanke; att arbeta på just småbarnsavdelning, trivdes jag bra där idag. Nu ska man inte säga för mycket efter bara en dag men första intrycket är viktigt.

Igår lämnade jag barnen till Morgan, vi har tillfälligt bytt lämningsdagarna till söndagar så det ska passa oss båda bättre på måndagsmorgonen. Det var ganska skönt att lämna söndagskväll,  så man får en liten stund för sig själv innan helgen är slut. Jag bäddade rent i soffan och tände en massa ljus och bara njöt av tystnaden. Inget frottélakan i sängen som prasslar, ingen som sparkar mig och ingen dockhand som man ofrivilligt får i ögonen när man rör sig. Bara jag i min säng..alldeles ensam..helt tyst..HMM..inte alltid ås kul dock. Jag saknar att somna ihopkuren med någon man tycker om. Inte barnen utan mer vuxet sällskap.

Har nu varit singel sedan i januari och det börjar faktiskt bli trist. Hade hellre haft en varm kropp att värma sig mot nu i höstrusket istället för att plocka fram det tjocka täcket från överskåpet. Men jag vill ha mer än bara något tillfälligt..Kommer ni ihåg i "Pretty woman" när Richard Gere står på balkongen och frågar Julia Roberts vad hon vill ha utav deras förhållande. Hon säger: I WANT THE FAIRYTALE! Jag förstår henne precis. Jag vill också ha det, så som jag har haft det en gång. Sann kärlek. Eller räknas det som sann kärlek om den tar slut? Får man bara en chans i livet med "Den Rätta" eller finns det ens något sådant? Suck..vilka djupa frågor på en måndagskväll...

Tror ni på karma? Ni vet: goes around comes around.. För det är isf konstigt att jag som alltid försökt ha full kontroll över mitt liv och tänkt på hur och vad jag gör och hur jag uppfattas (även kallad moraltant av en del) inte får tillbaka så mycket bra i mitt liv. Ibland känns det som att det är motgång efter motgång och hur jag än försöker kravla mig upp ur hålet som grävs djupare och djupare under mig så faller jag längre och längre ner. Det händer små framsteg emellanåt och jag kommer upp på mina fötter men så faller jag ner igen. Nu har det visserligen hänt mycket bra saker i mitt liv: mina två friska, självständiga, underbara och vackra döttrar såklart och utan Morgan så hade jag inte varit den jag är i dag och för den delen inte fått turen att uppleva sann kärlek. När man har riktigt dåliga dagar funderar jag på om vi tog rätt beslut men till 90 % vet jag att det var det.

Men kommer jag att leva som nucka hela livet eller? Är det dags att flytta till kloster och bli nunna, leva i celibat? haha..nej så illa ska det väl inte vara. För även om jag själv inte alls gillar den som står mittemot mig i spegeln, och även om spegelbilden inte alls motsvarar det som jag känner inombords så borde det väl finnas något därute som gillar det som finns på utsidan OCH insidan av mig?? Eller är det så att andra människor ser mig på just det sättet jag själv ser mig i spegeln och att det inte verkar vara så intressant.

NEJ; FYYYY vilket jäkla deprimerande och trist inlägg -det var inte tanken.. Bara det att min 140cm säng känns såå stor, tom och kall ibland och känslorna kommer över en. För inte är det av den "roliga och rätta" anledningen min soffa knarrar jättemycket utan just för att barnen ser det som en studsmatta. Annan anledning: I WISH!! haha.. man måste våga bjuda på sig själv ibland..kanske det som är mitt problem..att jag behöver släppa loss ordentligt..fast då är jag ju inte ANGELICA längre..hmm..dilemma.. även kallat I-landsproblem..Ha en fortsatt trevlig måndagskväll, den stund som är kvar på den, så hörs vi kanske snart igen :)

Ursäkta röran

men jag bygger om här..återkommer inom kort..

Grekland

Blev så sugen på resor efter sista inlägget att jag letade upp mina gamla foton från utlandsresor. Innan jag träffade Morgan hade jag varit i Tyskland, Polen och Danmark så när vi beställde en resa till Rhodos (2001) var det med spänning. Jag skulle få flyga till Medelhavet!


Det var underbart väder och en underbar ö!

Året därefter åkte vi till Korfu:
Korfu gillade jag inte lika mycket för det kändes som att det märktes mer att det var en "charter-ö" och turister var överallt. Man kunde ju åka upp till bergsbyarna för att se "det riktiga Grekland" men synd att det inte fanns så mycket av det.Jag hade gärna åkt någonstans med barnen om jag hade haft pengar till det. Jag tror att nästa år är de lagom stora för att förstå och för att komma ihåg. Kanske blir det Grekland igen men annars är Korsika, Sardinien eller Menorca något som lockar -jag vill inte vara som alla andra ;)

positiv energi

fick jag efter god mat och ett glas vin :) Tänk vad lite som behövs för att man ska må bättre!

Idag har jag suttit och funderat på drömmar man haft och de drömmar man har nu. Jag vet att jag har haft många olika drömyrken bl.a.: dataingejör, FBI agent och dagmamma. En härlig blandning. Och så blev jag ju förskollärare så lite av mina drömmar har jag ju uppnått. Jag hade en dröm om att ha ett rött hus med vita knutar och gärdsgård där jag skulle se mina 2 döttrar och min son växa upp och springa omkring och leka. Huset har jag inte nu, men visst, det är ju inte försent än -2 flickor är ju redan avklarade. Synd bara att jag sagt ALDRIG MER när det gäller barn..
Jag trodde också att jag skulle bo i huset tillsammans med min man, för gift skulle jag ju vara innan barnen kom. Nja -jag hann bli förlovad iaf. Min drömman skulle ha bruna ögon, brunt hår och varför vet jag inte, men fick alltid för mig att han skulle heta Kevin. Jag bytte senare ut mitt röda hus mot ett vitt stenhus på ön Molokai, som tillhör Hawaii. Huset skulle ligga intill stranden och jag skulle ha en hängmatta mellan två palmer på baksidan av huset. Jag skulle köra min svarta Porsche 911 Carrera Turbo med min cremefärgade chow-chow i och solbrända Kevin skulle gå med vit uppknäppt skjorta och jeans.. haha..låter ju inte helt fel men som sagt -drömmar förändras.
I skolan var det rätt känt att jag gillade USA och då främst Hawaii. Varje gång vi fick skriva/rita om vad som helst sa Ewa-Kristina: "fast Angelica -inga solnedgångar från Hawaii eller fakta om USA!"Det enda som jag fortfarande har som en dröm är att en dag få åka till Hawaii. Gärna flyga till östkusten och kolla lite i New York och Philadelphia för att sedan ta mig via Route 66 genom hela USA och till San Fransisco och sedan flyga över till Öarna med stort Ö!
Huset blir utbytt mot en bungalow och hunden är utbytt mot mina barn och bilen mot cykel? Kevin då? Vet vet vem som finns där ute och bara väntar på mig? Jag trodde mig hittat honom men? Skulle mannen i mina drömmar göra mig till sin fru på en strand där hade jag ju inte blivit ledsen..Ett fint barfotabröllop hade jag inte sagt nej till.. I still have a dream, but a new dream!

Lite soft musik från en äkta Hawaiiansk musiker:

Inget nytt

egentligen..är fortfarande pessimist och har nu fastnat i bubblan av självömkan. Vet inte hur jag ska ta mig ur den. Försöker tänka positivt och att allt ordnar sig men när magen skriker efter mat och kroppen är konstant trött så fungerar inte tankeverksamheten alltid som man vill. Visst finns det lite mat i frys och kyl men den ska gå till mina barn när de är här -DE ska INTE lida av hunger eller känna av bristen på pengar!! Så den veckan de inte är här äter jag inte för mycket utan så jag klarar mig. Å andra sidan har jag märkt att midjemåttet minskat lite och visst finns det en hel del att ta på så jag kommer ju inte svälta men känns inte rätt eller kul för det.
Var på möte för ekonomiskt bistånd i måndags och hon såg på mina kontoutdrag att jag haft minimum sedan maj iaf och det borde inte vara några problem för mig att få hjälp. Tack för det! Nu väntar man bara på att deras behandlingstid ska ta slut så man får besked och förhoppningsvis pengar insatta på kontot!

I onsdagskväll var det final i SYTYCD och jag blev faktiskt besviken då den killen jag tyckte var SÅÅÅÅ bra kom på andra plats -han borde ju helt klart vunnit! Här är hans solo från sista veckan:

Har varit lite kalas nu senaste veckan. Först 50 års kalas i lördags. Trots över 60 gäster så var det lugnt och barnen hade några "kompisar" som de kunde leka, äta godis och måla med. Fanny somnade i vagnen vid 22 och Felicia i styrelserummets hörnsoffa runt 23. Vi fick skjuts hem strax efter 1 så det var som sagt lugnt.
Teddy fyllde ett halvt sekel

Jag och Maria var så himla cooola..

Min stora prinsessa

och min lilla prinsessa (bärandes av mormor)

I tisdags fyllde Morgan år och jag gick upp till honom med presenter från mig och barnen. Hans föräldrar var där och vi fick hemmagjord smörgåstårta och gräddtårta. Det var sååå gott!


Nu ska jag rota fram något att äta men återkommer säkert snart igen med lite uppdateringar. Ska försöka göra roligare inlägg och inte alltid verka så trist! Hej så länge..


RSS 2.0