på söndag, på söndag, på söndag!

Jaha, då var det söndag igen. Tiden går fort, dagarna rusar förbi och nu är det höst! Det vet jag för att jag och mamma har varit ute och plockat trattkantareller idag. Det fanns mycket mycket smått men jag plockade bara stora och fick då ihop 3 L -INNAN förvällningen.. Men idag var jag ordentlig och plockade verkligen bara de största då man lärt sig att det är inte alls kul att rensa de där små. Men eftersom att det inte regnat så mycket var svamparna inte så blöta och kladdiga eller smutsiga utan det gick riktigt fort att rensa dem!

Igår var jag och Morgan på bio: Flickan som lekte med elden. Jag tyckte att den var helt ok men saknade vissa detaljer från boken samt retade mig på att de gjort om en del saker från bok till film. Det är inte ok. Morgan -som inte läst boken -tyckte att den var betydligt bättre än Män som hatar kvinnor men vi får vara överens om att inte vara överens i det fallet.

Idag ringde Morgan och sa att Felicia spytt inatt hemma hos farmor och farfar..suck..nästas tur..hoppas bara jag klarar mig. Imorgon är jag ändå ledig så det gör ju inget men om något mer händer så får vi även vara hemma på tisdag. Ikväll har hon ätit lite frukt men inte så sugen på mer mat, lite trött men inget illamående eller magont så det är ju bara att hoppas att det går över lika fort för henne som det gjorde för Fanny!

Hela torsdagskvällen och hela fredagen satt jag med barnens scrapböcker. Har framkallat en himla massa kort som ska in där och kommentarer som ska skrivas och klistermärken som ska sättas fast. Felicias första bok tog slut augusti 2007 och det har ju hänt lite saker sedan dess. I Fannys bok hade jag tidigare gjort tills det att hon fick smakportioner, vilket också borde varit i samma veva som Felicias sista, dvs hösten 2007. Hade med andra ord lite att ta igen. Till Felicia hämtade jag nu en tapetbok med fina mönstrade tapeter, den ska bli hennes nya scrapbook. Fick idén från Skogsgrinden som använder en sådan bok i sin pedagogiska dokumentation. Alltid lär man sig något på sina arbetsplatser ;)

I torsdags hade vi möte med Karlskronahem ang stambytet samt hyreshöjningen. Eller nja, det handlade mest om arga hyresgäster som inte ville ha såå hög hyra. Min 2:a kommer efter renoveringen kosta mig 900kr mer/månad vilket är ganska saftigt. Men trots att jag inte heller vill ha höjd hyra -dah- så förstår jag inte mig på de som tror att vi kan förhindra detta genom att inte skriva på godkännande eller genom att räkna ut olika kalkyler och summor och ge till VD:n och den tekniska chefen -tror faktiskt de redan har sett siffrorna. Tror också att renoveringen kommer att ske även om många "hotade" med att flytta och sa att ingen kommer vilja bo i de dyra lägenheterna! Eeh, skojar de eller? Vi pratar om Nättraby -bostadsbrist -många som står i kö -TROR INTE att det blir några problem att få nya hyresgäster i nyrenoverade lägenheter.

Själv ska jag försöka få dem att fixa till utemiljön med någon gunga eller sandlåda (MED lock på) så man kan släppa ut barnen på gården. Närmsta härifrån nu är ju Åvägen och även om det är trottoar dit så är den intill gatan där idioter i Volvo-bilar gasar förbi och inte ser sig för!

Nej, nu ska jag ta en snabbdusch och se om det slutar klia på kroppen -alla dessa småkryp och barr som man får efter en svamptur. Hej så länge.Kommentarer
Postat av: Tiara

+900? Hur mycket blir det sammanlagt då? Vet ju inte hur mycket du betalar nu.. Förhoppningsvis så finns det fortfarande en chans att jag får en lägenhet där ändå =PKul med svamp!

Inte lika kul med sjukt barn =( Krya på sig Felicia <3

2009-09-20 @ 22:36:28
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Tess

visst är det mysigt med bio! :)jag tyckte filmen var bra, tyckte nog dock lite lite bättre om män som hatar kvinnor;) har inte läst böckerna men tänkt göra det länge, får ta tag i det snart!kul att du har en blogg! hoppas allt är bra med dig!

2009-09-22 @ 22:05:58
URL: http://leonita-nova.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0