melaqe tycker till...

om Postkodlotteriet.Visst är det underbart att en sådan glad nyhet som att Nättraby vunnit grannyran kan sätta så många känslor i brand. Det märks ju att det är valår som politikerna diskuterar.

"Ska postkodlotteriet få ha sin tillställning på Stortorget eller ska det vara stängt för alla evenemang?" "Ska vi bara ha lövmarknaden på torget då det ingår i världsarvet?" "Är det bättre att vi visar upp Karlskrona från Stumholmen än den "fula stenöknen" som Stortorget är?", "K-G, sätt inte upp de fula valstugorna på vårt fina världsarv i år!"

Kommentarerna är många. Jag har följt debatten halvt om halvt via BLT:s hemsida och jag förstår inte hur alla orkar. Fast det är klart, jag orkar ju också, annars hade jag inte lagt tid på detta inlägg.

Varför inte sända från Nättraby? Det var ju trots allt Nättraby, 370 24, som vann och inte Karlskrona!! Sätt upp en scen på idrottsplatsen eller på skolgården. Man räknar med att 5000 åskådare kommer, men har man det i Nättraby kanske de som berörs kommer och inte alla stadsmäniskor och då blir det inte alldeles för trångt. Hur ska de stackars människorna på Stumholmen överleva nu när "vi icke-boende" kommer dit -till deras älskade ö..?En annan sak som jag kan störa mig på är att det tydligen inte är berättigat att vara avundsjuk och bitter på att jag inte är med i lotteriet. Får jag inte tänka att jag minsann skulle behöva pengarna lika mycket som de som vinner? Får man i Sverige inte yttra sådana ord. Jobbigt då, för det gör jag.
Förstå mig rätt, jag är jätteglad för ALLA de som vinner och jag missunnar verkligen INTE någon av dem pengarna. Jag bara önskar att jag också varit med. "Skyll dig själv" -ja det får jag göra. Jag har inte haft 150 kr/månad över till en lott och ja, därför får jag skylla mig själv. Men det betyder väl inte att jag inte får vara bitter och avundsjuk?

Jag skulle också vilja stå i ett tidningsreportage och säga att pengarna går till ännu en resa till Thailand men nu blir det inte jag som gör det. Jag skulle jättegärna vilja vinna pengar så jag kan skaffa körkort och kanske ett annat och större boende för mig och barnen. Men det blev inte min tur nu. Men sanna mina ord: en annan dag kommer när det är min tur. Då ska jag stå framför en tidningsreporter och säga: "Pengarna går till min första utomlandsresa med barnen!"Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0