Om att förbereda sig inför föräldraskap!


(Hittade detta inlägg på en annan blogg och skrattade länge..)

Så här är det…

1. Kvinnan: För att förbereda dig för moderskapet – Ta på dig en morgonrock och knyt fast en säck bönor på magen. Låt den sitta kvar i nio månader. Efter nio månader kan du ta ut 10 % av bönorna!


Mannen: För att förbereda dig på faderskapet – gå till apoteket, töm innehållet i din plånbok på disken och uppmana personen i kassan att ta för sig. Fortsätt sedan till stormarknaden och ordna så att din lön kan betalas ut direkt till dess huvudkontor.


2.
Ta reda på hur nätterna kommer att bli. Mellan fem och tio på kvällen går du runt i vardagsrummet med en blöt påse som väger mellan 4-6 kg. Klockan tio lägger du ner påsen, ställer klockan på midnatt och går och lägger dig. Gå upp klockan tolv på natten och gå runt i vardagsrummet med påsen till klockan ett. Ställ klockan på tre. Eftersom du inte kan somna om så går du upp klockan två och tar något att dricka. Gå och lägg dig vid 02.45. Gå upp igen när väckarklockan ringer klockan tre. Gå omkring och sjung i mörkret fram till klockan fyra på morgonen. Ställ klockan på 05.00. Gå upp och laga frukost. Håll på med detta i fem år och se glad ut!


3.
Gröp ur en melon och gör ett litet hål i sidan på den, ungefär som en golfbolls storlek. Häng sedan melonen i ett snöre, fäst i taket och låt den svänga från sida till sida. Ta en sked uppblötta frukostflingor och försök sedan mata den svängande melonen samtidigt som du låtsas vara ett flygplan. Fortsätt tills hälften av flingorna är slut, tippa sedan ner resten i ditt knä. Nu är du redo att mata en ettåring. Som förberedelse för lite större barn smetar du kaviar i soffan och sylt på gardinerna. Göm en fiskpinne bakom dvd:n och låt den ligga där ett par månader.


4.
Att klä på småbarn är inte så lätt som det kan verka. Börja med att köpa en bläckfisk och en nätkasse, försök sedan att lägga ner bläckfisken i nätkassen så att inga av armarna sticker ut. Tillåten tid för detta moment: hela morgonen!


5.
Glöm sportbilen och köp en Volvo. Tro inte att du kan ställa den fläckfri och glänsande på garageuppfarten. Familjebilar ser helt enkelt inte ut så. Köp en chokladglass och lägg den i handskfacket. Låt den ligga kvar där. Tryck in smågodis i bandspelaren. Smula sönder ett storpack chokladkex i baksätet. Dra en kratta längs bilens båda sidor, Så där ja, perfekt!


6.
Träna på att gå ut: vänta utanför toaletten i en halvtimme. Gå ut genom ytterdörren. Gå in igen. Gå ut. Gå in igen. Gå ut och ta några steg på trädgårdsgången. Gå tillbaka. Gå nerför gången igen. Gå mycket mycket långsamt på gatan i fem minuter. Stanna och inspektera mycket noga varje ciggarettfimp, tuggummi, smutsigt papper och död insekt längs vägen. Gå samma väg tillbaka igen, lika långsamt. Skrik att du inte tänker vänta längre tills grannarna kommer ut och stirrar på dig. Nu är du redo att gå ut och gå med ett litet barn.


7.
Åk till stormarknaden med något som äger största möjliga likhet med ett förskolebarn – varför inte en fullvuxen get? Om du tänker skaffa fler barn än ett så tar du med dig flera getter. Ordna ditt veckoinköp utan att förlora getterna ur sikte! Betala för allt som getterna äter i affären eller förstör.


8.
Lär dig namnen på alla figurerna i Teletubbies eller Drömmarnas trädgård. När du upptäcker att du står i duschen och nynnar på signaturmelodin har du kvalificerat dig till att bli förälder.


9.
Upprepa allt du säger fem gånger hela tiden!


10.
Innan du slutligen bestämmer dig för att skaffa barn ska du söka upp ett par som redan är föräldrar och kritiserad deras uppfostringsmetoder och brist på tålamod, och för att de låter sina barn löpa amok. Ge dem goda råd om hur barnens sovvanor, potträning, bordskick och beteende i stort kan förändras. Passa på att riktigt njuta – för sista gången i ditt liv sitter du inne med alla svaren!

Ha en skön dag!

                              (Februari 2007, v 31 med Fanny)

Jag är så glad att jag nu har två stora tjejer som är duktiga och självständiga. Jag är också tacksam för att det gått så pass smidigt med dem när de var små, trots lite problem hit och dit. För det är inte alltid lätt att vara förälder!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0