Stor dag för Fanny

var det igår eftersom hon skulle opereras. Dels för att ta bort näspolyper och dels för att ta bort sina "preaurikulära bihang" som hon hade på sitt höger öra.Vi åkte buss strax innan 12 och hon verkade må bra. Vi var ju på dockvisning förra veckan där "sovdoktorn" visade på en docka hur det gick till från det att man komer dit tills man får äta glass och åka hem. 

Väl där fick hon på sig nattlinne och strumpor. Hon skojade och tyckte det var spännande.Men så kom sköterskan in med medicinen som hon skulle få i rumpan. Tjo, vilket liv det blev. Jag fick försöka hålla henne stilla och hårt medan sköterskan svettades för att försöka få in medicinen. Mina barn har aldrig fått suppar eller tagit feber på de sättet så det var något jättekonstigt för henne. Men det tog 10 minuter efter att sprutan gjort sitt så var hon så fnittrig och lugn. Hon åkte bort till operationssalen och därinne tog hon lugnt klämman på fingret och började andas i masken. Sedan sov hon.

Jag trodde att jag skulle tycka att det var jobbigt men jag kände att det inte var ett jättestort ingrepp och jag kände även att jag litade på doktorerna. Men väntan som kom gjorde ig mer och mer orolig.

Jag hade fått för mig att de skulle hämta mig direkt efter ingreppet då hon skulle köras in på uppvak. Men jag satt i väntrummet och väntade och väntade och väntade. Först efter 1½h kom en doktor in för att säga att allt gått bra. De hade haft lite problem med att sätta in tub på henne bara efter ingreppet och det var därför det tagit tid. (hmm..) Hon sa också att de snart skulle hämta mig eftersom Fanny nu var på väg att rullas in på uppvak. Så jag väntade och väntade.

Nästan 1 timme senare kommer en sköterska in och säger att de nu tagit bort tuben och jag kunde komma in till henne. Jag ringde Morgan för att säga att han och Felicia kunde komma upp till öron och vänta där istället för hemma. Klockan var strax efter 15:30 när de kom. Då sov Fanny. Hon vaknade inte förrän 2 timmar senare. Sköterskorna såg lite fundersamma ut ibland när de såg att hon fortfarande sov och de kollade syresättning och hjärtslag så många ggr att jag började bli orolig. När Fanny till slut "vaknade" var hon totalt väck. Hon stirrade rakt fram och var okontaktbar vid flera tillfällen. Riktigt otäckt att se sitt barn så.

Hon ville ha glass men åt bara halva för att sedan börja kräkas, blod. Det var tydligen inget konstigt eftersom hon svalt massa blod under operationen. Men jag som har halvfobi för blod tyckte det var otäckt!! Normalt eller inte.
Hon kunde inte sluta kräkas utan krampade nästan och det kom galla och hon krampade. Till slut slocknade hon, nästan däckade i min famn. För att en knappt timme senare vakna och kräkas igen. Hon fick då medicin för illamående och somnade igen.

När klockan närmade sig 19 vaknade hon och var relativt pigg. Hon fick en halv yoghurt och när vi märkte att hon fick behålla det fick jag börja lite sakta ta på henne kläderna och sedan var det dags att åka hem!När vi väl kom hem så var Fanny jättepigg och tjatade om att hon ville äta smörgås. Vi ville ge henne "sval, rinnande kost" som vi fått rekommendationer om men det gick inte fröken med på. Hon åt 2 smörgåsar och jag hade så ont i magen ifall det skulle börja blöda eler hon skulle börja kräkas. De har ju gått in via munhålan för att skrapa bort polypen vilket gör att det är ett sår, visserligen längre upp, i munhålan. Men hon åt och var så glad. Vi behövde inte ens ge henne Alvedon.

Eftersom jag inte ätit på hela dagen igår (Fanny kom hem till mig innan jag ätit frukost och hon fastade ju så då kunde inte jag äta framför henne!) och suttit instängd samt lite halvstressad över situationen så mådde jag inte bra igårkväll. Men jag tänkte att lite sömn säkert skulle göra tricket. Tji fick jag. Vaknade inatt med antydan av migrän men hade ju inga tabletter med mig. Så idag blir jag hemma med en sprängande huvudvärk och med kraftigt illamående. Så otroligt typiskt när jag fixat så att barnens läkarbesök (och sjukskrivning) inte berör mina arbetstider. Men men..

Nu är jag så otroligt nöjd att Fanny fått sina operationer gjorda och hon verkar må riktigt bra. Redan igår hörde man skillnad på hennes uttal, nu hör man när hon säger M till skillnad från innan när det lät som ett B. fanny har pratat som om hon vore förkyld och ni vet hur det låter -nu kommer det bli kanonbra för henne!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0