melodifestivalen

Finns inte mycket som varje år väcker såå mycket känslor i Sverige och som delar oss så mycket som när melodifestivalens alla deltävlingar sätter igång. Detta spektakel som man tittar på trots att det oftast är ”fel låt” som vinner.

Första deltävlingen gillade jag Jessica Andersson som sjöng en fin ballad om kärlek. Det hade inte varit fel med en kvinna med starkare röst till den låten. T.ex Sarah Dawn Finer som jag anser vara en av de absolut bästa sångerskorna i Sverige.
                                                                          

Men min absoluta favorit den kvällen var Salem Al Fakir. Precis som sin bror Nassim blir man glad när man ser honom. Låten var klämkäck och fastnade direkt.
                                      

Däremot gillade jag varken Ola, Frispråkarn eller Linda Pritchard. Varje år är det någon som försöker köra en låt som påminner om Shakira/Elena Paparizou/Ruslana och i denna tävlingen så var det absolut Linda som hade den låten. Anders Ekborg har en oerhört mäktig röst som passar i musikaler men tyvärr inte i schlagersammanhang. Och Jenny Silver kan jag inte ens kommentera mer än pinsamt värre!


Andra tävlingen gillade jag faktiskt Andreas Johnson som jag har haft lite svårt för tidigare. Han har en härligt säregen röst som nu tilltalade mig. Jag gillade även Hanna Lindblad med ”Manipuleted”. Pinsamt och tråkigt denna kväll var Anna Maria Espinosa och Andra generationen med Dogge Doggelito..suck.. Fanny gillade ”Hippare hoppare”. Hon är knappt 3 år. Det visar vilken nivå det var på den låten. Kalle Moreus tyckte jag skulle gå vidare för att det skulle vara lite variation i finalen och inte för att jag gillade den. Men lite inslag av svensk folkmusik i Globen är ju inte fel. Istället för 12 bidrag som låter likadant vilket brukar bli fallet.

Gillade också mellanakten med Glada Hudiksteatern som var jätteduktiga och jag fick gåshud när de sjöng ”Välkommen hit vem du än är och hur du än är” och publiken applåderade högt. Att de sedan fick stående ovationer tycker jag var superkul.

                                      

I lördags var det nu dags för tredje deltävlingen. Jag hade från början höga förväntningar på Alcazar och Darin. Tyvärr blev jag inte nöjd med Alcazar men Darin gjorde mig verkligen INTE besviken. Vilken röst och utstrålning han har! Jag kände allt han sjöng om fast jag inte ens varit med om det. Då har man förmedlat låten bra!



Resten av låtarna var så otroligt pinsamma att jag inte ens kommenterar dom. Eller..nej.. Vill bara skriva att Kenneth Gärdestad fortfarande kan skriva fina låtar, synd bara att artisten inte var så bra. Tjejerna i Timoteij, de som gick direkt till final, var okej men snacka om att musiken var som tagen från Tarkans låt..


Programledarna i år har varken imponerat eller gjort mig besviken. Jag visste redan innan att Måns verkar vara seriös och noggrann medan Christine Meltzer är flamsig. Kan bli intressant att se hur finalen blir när Dolph kommer tillbaka.


På lördag är det den sista deltävlingen, då i Malmö. Teddy och Stina ska dit. Det är 4:e gången de ser på melodifestivalen varav de har sett vinnare 2 ggr: Charlotte Perelli i Karlskrona och Malena Ernman i Malmö förra året. Ska de få se vinnaren i år också? Är det i Malmö årets vinnare finns? Hmm. Har inte alls koll på vilka som kommer dit. Läste något om Pernilla Wahlgren men sedan vet jag inte mera.. Får kolla upp det..


Pengar hit och dit

Varit mycket utgifter nu trots att jag inte bott hemma på 4,5v. Ska ge M lite för mat och logi eftersom vi bott där alla 4 istället för han själv 2 av veckorna.  Fick papper från CSN att jag ska betala 8000kr i år och 2000 av dem nu i slutet av februari. HUR?



Har en månadslön på 16800kr, om jag hade jobbat heltid. Detta är minimumlön och eftersom jag är obehörig förskollärare har jag den lönen trots mina 200 hp och intyg på 7 terminer på universitetsnivå. Vet att jag får skylla mig själv..Får ut ca 8000kr/månaden om jag inte jobbar extra. Har tagit så många extratimmar jag blivit erbjuden och kunnat. I mars kan det bli bättre då jag hoppas på lite bättre lön samt att det är då vi får den utlovade hyresfria månaden. Kanske kan jag då betala av mina skulder. Inte mycket det rör sig om. Inte om man har en "vanlig" månadsinkomst.

Störigt när man tar extratimmar på jobbet och så får man vara hemma för vab. Fast då får jag iaf några pengar. Det är ju ännu värre när man är sjuk själv och det är karensdag.

Visst kunde jag ha sparat in på en eller annan bok eller godiset, glassen och läsken vi köpte till lördagsmyset i den ”nya lgh” men jag vill kunna unna mig och barnen något gott eller roligt ibland. Jag vill leva också –inte bara finnas till!


Helt sjukt

har det varit här nu ett tag. Som jag skrivit om tidigare har Fanny haft ögoninflammation och varit genomförkyld till och från sedan julhelgen.

När hon blev pigg var det min tur. Jag fick öroninflammation. Jag kände på söndagskvällen att någon "knakade" i mitt öra och sedan gjorde det jätteont. Tog en Alvedon och nässpray innan jag la mig och somnade. På natten vaknade jag av att det gjorde så ont i örat så jag inte visste vart jag sulle ta vägen. Senare på dagen ringde jag vårdcentralen och när jag väl kom dit konstaterade doktorn att det var dubbelsidig öroninflammation med kraftig rodnad och spricka i trumhinnan på höger öra. Jag fick Kåvenpenin 1g då det var sådan kraftig rodnad sa han.



Har inte haft öroninflammation sedan sommaren 2003 när jag väntade Felicia. Förutom den gången var det nog 20 år sedan. Men just nu när det varit så mycket med vab och semester på nya jobbet så åker man på detta.
Sedan är det ju inte bara att man förorar en dagslön utan det är extra utgifter med medicinen och avgift till landstinget. suck..Dag 3 på min pencillinkur gick jag till jobbet men det var 3 dagar på jobbet som jag egentligen bara gick på ren vilja. Det tjöt i örat och varenda ljud var plågsamt. Mådde inte heller bra av pencillinet. Men vad gör man inte för pengar idag?

Nu har jag precis blivit helt frisk från den envisa förkylningen som inte velat ge sig av. Barnen kom hit igår och idag är jag hemma för vård av barn. Med Felicia.

Felicia är ett sådant barn som nästan aldrig blir sjuk men när säger att hon inte mår bra så mår hon verkligen inte bra. Hon har hostat hela hela natten och imorse klagade hon på huvudvärk och när jag kände på henne så var hon jättevarm och man såg i ögonen att hon inte mådde bra.

Nu orkar jag inte mera..nu vill jag ha vår..höra fågelkvitter..se det gröna gräset och knoppar som brister ut till fina gröna löv..känna solens strålar mot ansiktet..bort med alla virusar..och bort med ALL snö!





ny på jobbet

Som jag skivit om tidigare så har jag fått ett nytt jobb på en förskola här i byn. Jag har bara hört bra saker om personal och förskolans arbetssätt och kan säga att första intrycket håller i sig. Jag trivs mycket bra och börjar nu komma in i verksamheten. Första veckorna har gått åt till att lära känna barn, personal och komma in i rutinerna. Man känner sig alltid som en prao-elev första tiden men nu börjar det släppa.

Typiskt nog så har jag under min första månad behövt vara hemma för VAB då Fanny först hade feber och sedan ögoninflammation. Själv har jag varit sjuk en dag och så har vi de dagar som varit (och det kommer fler längre fram) när jag har tagit semester då jag har kompletteringar i Växjö.

Det kändes ju lite sådär pinsamt att ringa dag 3 på nya jobbet och säga att man inte kan komma men är barnen sjuka så finns det inte mycket att göra. M ställer upp så mycket han kan men vi har ju trots allt varannan vecka och då kan jag ju inte kräva att han tar barnen och missar sitt jobb för min skull.

Men nu är jag inne på v 5 och börjat sakta planera vad jag skulle vilja ha för aktiviteter med barnen under våren. Jag har även funderat på frågorna hur och varför jag vill göra just detta. Mitt stora intresse ligger ju i utomhuspedagogiken med inriktning mot miljökunskap och hälsa. Under de första veckorna har jag därför försökt komma på aktiviteter som passar barnen och som även passar in i verksamheten. Jag tror att jag börjar få koll på lite.

Eftersom jag inte innan arbetat fullt ut i barngrupp under längre tid har jag inte koll på komp. ledigt, antal semesterdagar eller barnfri tid så jag har verkligen fått fråga mig runt, som en liten flicka med hästsvansar känner man sig, men om man inte frågar får man inga svar! Nu har jag däremot koll på att jag har barnfri tid och kan använda den istället för fritiden på kvällen för att leta efter bra aktiviteter till verksamheten.

Idag ska jag och barnen ner till lgh för att kolla läget lite. De har inte sett hur det ser ut efter att vi flyttade ut för 3 ½v sedan eftersom det varit såå rörigt där med verktyg och annat byggnadsmaterial. Vi hörs kanske senare idag med en uppdatering från lgh och från bio.  

tiden går fort

när man har roligt och det är väl kanske därför jag inte bloggat på ett ganska bra tag. Eller så kan det bero på att jag för tillfället är inneboende hos exet och inte vill sitta framför datorn hela tiden. När man är hemma och barnledig så är det nästan det enda jag gör men nu är det annorlunda.

Det är stambyte hemma hos mig och enligt planerna skulle allt vara klart den 12:e februari. När jag var i lägenheten för att hämta posten i torsdags sa arbetaren att det kanske inte hinner bli klart.. Så jag får väl se i mitten av nästa vecka om det kommer ett telefonsamtal från de ansvariga..

 köket före

 köket 24/1



 badrummet 24/1


Blir nog bra när det väl är klart men känns långt borta just nu med betongbitar, verktyg, plast och annat i hela hallen, badrummet och köket..Men tänk positivt Angelica!

höga berg och djupa dalar

Är väl första intrycket jag får när jag läser några av mina gamla inlägg. Att ens humör kan växla så. Är det ens normalt?
Det är väl så man reagerar psykiskt och fysiskt efter en separation. Inte för att vår har varit speciellt tuff i form av hårda ord eller liknande men det tär på en när man går igenom något sådant. Som jag beskrivit innan så är det oftast jag själv som sätter krav och stämpel på mig själv. Ordet misslyckande är något som kommit upp ofta i min hjärna under det senaste året.

Men frågan är om jag bode tänka så?
Jag har klarat mig ur ganska jobbiga ekonomiska knipor utan att barnen blivit speciellt berörda och jag har lyckats inreda MITT hem och tagit mig igenom skola med pendling och jag har nu ett jobb som jag fixade själv. Det var ju ingen annan som sökte åt mig eller som gick på intervjun utan det var jag. Det var tack vare att jag är mig som jag fick jobbet. Det kan man väl inte se som ett misslyckande?

Jag har fortfarande vissa val och beslut att fatta för att komma vidare i mitt liv. Men nu när jag börjar må bättre så känns det som att allt kommer ordna sig på ett eller annat sätt. Nu börjar den nya fasen i mitt liv. Det känns iaf så. Och det känns bra!

                                   

RSS 2.0