melodifestivalen

Finns inte mycket som varje år väcker såå mycket känslor i Sverige och som delar oss så mycket som när melodifestivalens alla deltävlingar sätter igång. Detta spektakel som man tittar på trots att det oftast är ”fel låt” som vinner.

Första deltävlingen gillade jag Jessica Andersson som sjöng en fin ballad om kärlek. Det hade inte varit fel med en kvinna med starkare röst till den låten. T.ex Sarah Dawn Finer som jag anser vara en av de absolut bästa sångerskorna i Sverige.
                                                                          

Men min absoluta favorit den kvällen var Salem Al Fakir. Precis som sin bror Nassim blir man glad när man ser honom. Låten var klämkäck och fastnade direkt.
                                      

Däremot gillade jag varken Ola, Frispråkarn eller Linda Pritchard. Varje år är det någon som försöker köra en låt som påminner om Shakira/Elena Paparizou/Ruslana och i denna tävlingen så var det absolut Linda som hade den låten. Anders Ekborg har en oerhört mäktig röst som passar i musikaler men tyvärr inte i schlagersammanhang. Och Jenny Silver kan jag inte ens kommentera mer än pinsamt värre!


Andra tävlingen gillade jag faktiskt Andreas Johnson som jag har haft lite svårt för tidigare. Han har en härligt säregen röst som nu tilltalade mig. Jag gillade även Hanna Lindblad med ”Manipuleted”. Pinsamt och tråkigt denna kväll var Anna Maria Espinosa och Andra generationen med Dogge Doggelito..suck.. Fanny gillade ”Hippare hoppare”. Hon är knappt 3 år. Det visar vilken nivå det var på den låten. Kalle Moreus tyckte jag skulle gå vidare för att det skulle vara lite variation i finalen och inte för att jag gillade den. Men lite inslag av svensk folkmusik i Globen är ju inte fel. Istället för 12 bidrag som låter likadant vilket brukar bli fallet.

Gillade också mellanakten med Glada Hudiksteatern som var jätteduktiga och jag fick gåshud när de sjöng ”Välkommen hit vem du än är och hur du än är” och publiken applåderade högt. Att de sedan fick stående ovationer tycker jag var superkul.

                                      

I lördags var det nu dags för tredje deltävlingen. Jag hade från början höga förväntningar på Alcazar och Darin. Tyvärr blev jag inte nöjd med Alcazar men Darin gjorde mig verkligen INTE besviken. Vilken röst och utstrålning han har! Jag kände allt han sjöng om fast jag inte ens varit med om det. Då har man förmedlat låten bra!Resten av låtarna var så otroligt pinsamma att jag inte ens kommenterar dom. Eller..nej.. Vill bara skriva att Kenneth Gärdestad fortfarande kan skriva fina låtar, synd bara att artisten inte var så bra. Tjejerna i Timoteij, de som gick direkt till final, var okej men snacka om att musiken var som tagen från Tarkans låt..


Programledarna i år har varken imponerat eller gjort mig besviken. Jag visste redan innan att Måns verkar vara seriös och noggrann medan Christine Meltzer är flamsig. Kan bli intressant att se hur finalen blir när Dolph kommer tillbaka.


På lördag är det den sista deltävlingen, då i Malmö. Teddy och Stina ska dit. Det är 4:e gången de ser på melodifestivalen varav de har sett vinnare 2 ggr: Charlotte Perelli i Karlskrona och Malena Ernman i Malmö förra året. Ska de få se vinnaren i år också? Är det i Malmö årets vinnare finns? Hmm. Har inte alls koll på vilka som kommer dit. Läste något om Pernilla Wahlgren men sedan vet jag inte mera.. Får kolla upp det..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0