ny på jobbet

Som jag skivit om tidigare så har jag fått ett nytt jobb på en förskola här i byn. Jag har bara hört bra saker om personal och förskolans arbetssätt och kan säga att första intrycket håller i sig. Jag trivs mycket bra och börjar nu komma in i verksamheten. Första veckorna har gått åt till att lära känna barn, personal och komma in i rutinerna. Man känner sig alltid som en prao-elev första tiden men nu börjar det släppa.

Typiskt nog så har jag under min första månad behövt vara hemma för VAB då Fanny först hade feber och sedan ögoninflammation. Själv har jag varit sjuk en dag och så har vi de dagar som varit (och det kommer fler längre fram) när jag har tagit semester då jag har kompletteringar i Växjö.

Det kändes ju lite sådär pinsamt att ringa dag 3 på nya jobbet och säga att man inte kan komma men är barnen sjuka så finns det inte mycket att göra. M ställer upp så mycket han kan men vi har ju trots allt varannan vecka och då kan jag ju inte kräva att han tar barnen och missar sitt jobb för min skull.

Men nu är jag inne på v 5 och börjat sakta planera vad jag skulle vilja ha för aktiviteter med barnen under våren. Jag har även funderat på frågorna hur och varför jag vill göra just detta. Mitt stora intresse ligger ju i utomhuspedagogiken med inriktning mot miljökunskap och hälsa. Under de första veckorna har jag därför försökt komma på aktiviteter som passar barnen och som även passar in i verksamheten. Jag tror att jag börjar få koll på lite.

Eftersom jag inte innan arbetat fullt ut i barngrupp under längre tid har jag inte koll på komp. ledigt, antal semesterdagar eller barnfri tid så jag har verkligen fått fråga mig runt, som en liten flicka med hästsvansar känner man sig, men om man inte frågar får man inga svar! Nu har jag däremot koll på att jag har barnfri tid och kan använda den istället för fritiden på kvällen för att leta efter bra aktiviteter till verksamheten.

Idag ska jag och barnen ner till lgh för att kolla läget lite. De har inte sett hur det ser ut efter att vi flyttade ut för 3 ½v sedan eftersom det varit såå rörigt där med verktyg och annat byggnadsmaterial. Vi hörs kanske senare idag med en uppdatering från lgh och från bio.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0