Heeej jul!

 

Och så var julen över för denna gång. Det har varit en av de mest lugna jular jag varit med om. Känns också som om de flesta nu börjat lära sig att köpa julklappar i god tid för så stressigt har det inte känts någonstans i affärerna. Det har inte varit jätteköer trots att jag var på MAXI den 22:a.

Jag hade lagt fram förslag till min familj att vi skulle fira jul på juldagen så jag kunde ta det lugnt med barnen på julafton. Eftersom jag hade fm förra året och Morgan då em så var det detta året tänkt att vi skulle byta och jag då ha dem lagom till Kalle Anka började. Men vi kunde ju inte åka någonstans, jag har ingen bil och det går inga bussar efter kl 13. Då var det tänkt att alla skulle komma hit till mig och barnen men det kändes som att det skulle bli farande överallt för alla då Teddy skulle fått köra två vändor med bilen osv. Det blev istället så att vi bestämde att vi firar jul på juldagen.

Eftersom jag har barnen varannan jul framöver så vill jag göra den så perfekt och lugn som möjligt.

 *klickis

Det började med att vi alla fyra firade dagen före dopparedagen med Bingo Lottos uppesittarkväll och massa gott julgodis. Dagen efter blev det julfrukost och sedan åkte vi alla iväg till barnens farföräldrar i Jämjö. Tomten kom dit och tro det eller ej men jag hade också varit snäll. Jag fick presentkort på Lindex, mysvantar, mysstrumpor och lite badartiklar. Sedan åt vi ostkaka och julsmörgåsar. Innan vi åkte gjorde vi en snögubbe och snölykta för nu var ju snön perfekt att leka med. 
Väl hemma blev det Kalle Anka och sedan julklappsutdelning. Tomten hade ju redan kommit och lämnat paketen i Nättraby så honom träffade vi inte igen. Barnen fick mest ”praktiska” saker i år. Alltså inte bara en massa leksaker som kommer att ligga överallt utan spel, pussel och målarsaker. Visst fanns det någon Barbiesak till Felicia och Duplo till Fanny men inte så mycket som det har varit tidigare.  Jag fick mini-spa saker av Morgan och en spikmatta av barnen. Precis vad jag ville ha!

På kvällen blev det traditionell julmat och jag har nog aldrig känt sådant lugn på julafton. Det fanns tillfällen när det inte ens kändes som jul pga av lugnet..haha..

      
På juldagen åkte vi till Långö för att fira med min familj och dit kom tomten. Felicia tyckte att han var väldigt lik Teddy men eftersom vi alla sa att ”NEJ, det är INTE Teddy!” blev hon osäker och sa att han iaf var lik Teddy men det var nog inte han..haha..man får lura barn..om det är i gott syfte..

   
Mera julklappar att packa in i bilen och som ska in i lådor och skåp och hyllor. Ska rensa bland Fannys saker och ta bort t.ex. knopp-pussel och böcker som är för mindre barn, nu har hon ju fått saker passande för sin ålder.

Så denna jul blev en lugn och nästintill perfekt jul för mig och barnen. Jag tror de blev glada över att få fira jul med både mig och deras pappa och att det var fina julklappar tomten kom med. Tack alla för de fina presenterna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0