I min by...

Jag bor i en mindre ort.. eller en by kanske man ska säga.. i denna by ska man tydligen inte gå utan köra bil eller moped. För det finns inte många ställen där vi gående kan gå ”rätt”. Ska vi till Konsum får vi korsa vägen på ett mindre säkert sätt eller gå bakvägen från macken där bilarna kör ut som galningar i kurvan. Längs med hela Fredriksdalsvägen finns en liten vit markering inom vilken vi gående ska gå säkra. Men när det kommer två fordon och ska passera varandra så blir det vi som nästan får hoppa ner i diket. För som bilist eller busschaufför kan man ju inte vänta och släppa förbi det andra fordonet. Nej, det vore för mycket begärt!

Att barnen ska kunna gå säkert till skolan borde ju vara allas prioritering men eftersom föräldrar i Nättraby tydligen är såå lata att de inte kan gå med sina barn i en backe körs det med bilen ända fram vilket gör att det trafikeras väldigt mycket precis vid gångvägen för barnen.

30 km skylten som är placerad vid skolan verkar vara osynlig för många, däribland också inräknat busschaufförer, för hade polisen stått med fartkameror varje dag där hade det ramlat in tusentals kronor i böter och säkert ett och annat körkort också.

Uppe på Benabacken körs det med bilar hela vägen fram till ytterdörrar trots att barn cyklar och leker vid parkerna –ingen hänsyn visas och oftast är det högre hastigheter än 20 som hålls där!

Extra pinsamt är det eftersom de flesta som kör som fartdårar runt dessa områden är just föräldrar. Ska det behöva hända något innan man reagerar? SKÄRP ER ALLA BILISTER OCH TÄNK PÅ OSS SOM GÅR!
                                        


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0