Jobba och slita...

Är väl inget jag gjort senaste månaderna. Jag har visserligen varit på Åvägen till och från under hösten men det blir konstigt att vara förälder OCH personal, både för mig, för barnen och för de andra i personalen. Det som känts skönt med att vara på ett och samma ställe så ofta är att man får in rutiner. Även om man inom barnomsorgen inte jobbar samma tider hela tiden så kan man iaf planera sina veckor efter ett schema. Man lär också känna barnen och rutiner vilket är bra.

Det som är tråkigast med att vara timanställd är at man inte kan planera sina dagar. Barnen vet inte heller från dag till dag hur dags de kommer hem. Felicia kan inte planera att ta hem en kompis eller gå hem till någon om jag inte dagen innan fått veta vilken tid jag jobbar. För tänk om jag och den andra föräldern bestämmer en tid och så får jag jobb och inte kan komma ifrån den tid vi bestämt, det blir så dumt.

Från och med 11/1 har jag fått ett vikariat på en förskola här i Nättraby. Det var utsatt som ett 77% vikariat från 091201 -100731 men blev ett 6 veckors 72,5% vikariat. Eftersom jag inte har rätt till a-kassa än så känns det lite snopet men eftersom jag inte fick det andra jobbet som jag hade som nr 1 på min önskelista blev det här. Inte för att jag tror att denna förskola är sämre. Jag har bara hört bra saker om både förskolan i sig och om personalen men jag har ju trots allt läst utomhuspedagogik av en anledning. Men jag ska nog kunna få in det på mina 6 veckors vikariat..haha..

Men även om jag är glad för det jobb jag fick kan jag inte sluta fundera på varför jag inte fick det andra. Var det pga att jag inte har examensbeviset i handen? -för det har jag ju inte till det andra jobbet heller.. Var det rektorn eller personalen där som tog det slutgiltiga beslutet att inte ta in mig och isf varför? Vad har jag gjort under mina tidigare arbetstillfällen där som inte var bra nog? Något måste det ju ha varit, annars skulle jag jobbat där och inte en helt nyexaminerad tjej..hmm.. trist.. men jag e' inte bitter.. bara lite kanske..

Nåja..nu blir det till att göra det bästa av det jobb jag fått.. ska minsann visa alla som inte trottpå mig..haha!


Kommentarer
Postat av: Linda

Kan ju säga att det är helt sjukt mycket folk som har sökt tjänster nu under hösten. Vi har haft en tjänst och ett vikariat ute med start nu i jan och jag har aldrig varit med om att det har varit så många sökande på några tjänster. Då är vi inte ett område som folk vanligtvis söker sig till precis.... Så att det är någon annan som fått tjänsten beror säkerligen på kontakter eller att den personen sålt sig fullständigt i ansökan så den sticker ut. Kan säga att vi lagt ner ytterst liten energi på vår gigantiska hög, sorgligt men sant.

2010-01-03 @ 10:24:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0