Släkten är värst?

Visst är det så, uttrycket alltså.. Jag har sett något avsnitt på ”Vem tror du att du är?” och det började åter igen väcka mitt intresse för släktforskning. Jag vet att min moster gjorde en släktforskning för många år sedan men om det var på min morfar eller mormors sida kommer jag inte ihåg. Jag tror att det var morfars eftersom han har släkt från Värmland och en av våra avlägsna släktingar långt bak i ledet var Selma Lagerlöf. Det ni!

Frågan är ju om man ska släktforska på min mammas eller Bernts (min pappa) sida. Jag förmodar att det å ena sidan hade varit mer intressant från Bernts sida då jag inte vet något om den. Jag förmodar att det finns vallonblod längre bak, har alltid fått höra det i och med mina mörka färger: Att min far är ”från öarna”..haha.. Från min mammas sida vet jag ju lite och har frågat min mamma om släktingar vilket inte skulle göra det svårt att forska vidare medan på Bernts sida inte finns så många namn att gå på.

Jag har ju tidigare i år tagit kontakt med en av mina systrar på den sidan, först visste jag ju inte om hon visste om mig men det fick jag veta att hon gjort sedan ett par år tillbaka. Jag skulle ju kunna få lite information från henne men vet inte hur mycket de vill ge mig om ”deras” släkts historia. Jag är ju lite av ”den som finns men man inte pratar om” vilket inte stör mig. Jag är uppvuxen med min mamma och två äldre syskon. Sedan kom det in en ”fadersgestalt” och med det en yngre syster. Men jag har ingen pappa..inte mer än på pappret. Man kan inte sakna något man aldrig haft. Så ser jag på saken.

Såg på webben häromdagen att en av mina äldre systrar från Bernts sida hade fått barn så nu är man moster igen. Fast jag har ju ingen relation till dem mer än att jag känner till dem till namnet. Jag ser då mer fram emot att bli ”mormoster” i februari då min systerdotter ska få bebis. Och Malin, här kommer de slutgiltiga namnförslagen från mig och barnen:

Flicka: Alma eller Pocahontas

Pojke: Mattis eller Danny

Haha..kan du lista ut vem som har kommit på vilket namn?

                ..släktträd..


Kommentarer
Postat av: Tiara

Haha. Ang. tjejnamnen så kan jag helt ärligt säga att jag har funderat på båda x) Det hade faktiskt varit lite coolt att heta Pocahontas (dock inte i förnamn..)

Och Ang. killnamnen.. Mattis!? Tror du verkligen att jag vill döpa min son (?) till Mattis efter mammas förhållande med en knäpp Mattis..? Och Danny xD HAHATack för förslagen dock xP Jag har redan bestämt vad h*n ska heta faktiskt.. Jag har alla tre namnen klara =O =D Men dom avslöjar jag inte förrän om ca 5 veckor ^^

2010-01-03 @ 12:11:02
URL: http://tiiara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0