det gick snabbt

För någon vecka sedan var det vår sedan kom sommarvärmen och idag är det ..höst?

Igår var barnen med sin pappa på Tallholmen och senare på eftermiddagen fick jag ett mms:Hörde från någon att det är runt 14 grader i vattnet -FYYYY! Jag behöver nog minst 8 till innan jag kommer bada.

Blev så glad i lördags och idag över alla trevliga komplimanger jag fått efter min klippning. Inte visste jag att jag passade i lugg..då hade jag ju klippt mig tidigare.
Barnen på jobbet idag såg frågande på mig och jag fick kommentarer som:

barn: Har du peruk?
Jag: Nej, varför tror du det?
barn: Du har så mycket hår idag!

Haha..flera av barnen som tyckte att jag hade så mycket hår men det är väl för att jag nästan alltid har mitt hår uppsatt medan jag idag hade det utsläppt + lugg.

Flera föräldrar som påtalade hur snyggt jag passade i min nya frisyr och TILL OCH MED kassörskan på ICA undrade om jag hade gjort något med håret -hon tyckte att jag var sommarfräsch..(jag bor i en liten by där de flesta ser varandra ofta).. Kul att man kan få lite positiv uppmärksamhet av en sådan liten sak!

Nu ska jag äta lite mat och sedan blir det till att läsa igenom mitt examensarbete igen innan jag skickar in det för FÖRHOPPNINGSVIS allra sista gången (förutom ev kompletteringar efter opponeringen). Har till klockan 23:59 på mig -efter det är det kört..ska nog inte vara några större problem. Fast man ska aldrig säga aldrig!

stambytet

som de började med i januari är snart på sluttampen..eller nja..på pappret skulle det varit det iaf. Nu är det backup jobb som gäller för PEAB, Bravida och Ericsson VVS. De ska in i våra lägenheter för att bl.a. dra bort de nya elementen och borra nya ventilationshål då våra fläktar och ventilationer inte fungerar. För några veckor sedan kom de till min lägenhet för att ta bort badrumsgolvet och lägga nytt -det var fel lutning vilket gjorde att hela golvet blev blött när jag duschade. När jag påpekade det för vår (inkompetenta) bovärd sa han att det var mitt fel och jag skulle duscha lugnt och försiktigt och inte skvätta så mycket!! Han sa det, PÅ RIKTIGT! Fast å andra sidan ska man nog inte lyssna för mycket på honom då han vid samma tillfälle försökte skrapa bort fossiler från mitt stengolv i hallen och såg väldigt frågande ut när jag sa att det var just fossiler och att de varit där ett bra tag och inte går att ta bort..hmm..

Utemiljön skulle vara påbörjad nu i juni men haha -att vi gick på den lätta! Det ska börja borras för avlopp och fjärrvärme snart vilket gör att utemiljön inte blir klar förrän tidigast efter semestern! Suck..

Inte för att klaga men betalar jag full hyra vill jag ha en fungerande bostad. Här kommer iaf lite bilder från våren och lägenhetens förvandling!

kök före       köket urplockat 13/1 -10

Fanny undrar vad som händer      påbörjad rivning 17/1 -10

köket 24/1 -10         köket 24/1 -10

köket på väg upp igen 7/2 -10  kök 20/5-10 

badrum 13/1 -10     badrum 13/1 -10

badrum 24/1 -10  badrum 24/1 -10

badrum kaklat och fint, 7/2 -10  badrummet klart, 20/5 -10

vardagsrum inplastat  möbler och kartonger huller om buller

byggnadsställningar upp 13/1 -10  lite svårt att komma fram ibland

barnens rum efter målad vägg och ny säng 

vi fick lite mindre hall men större badrum så nya hallmöbler och lampor fick inhandlas.

Överlag är jag mycket nöjd med stambytet -iaf på insidan men det som brustit på vägen är: kommunikation, information, servicekänsla samt hänsyn och respekt för oss boende. Trist men sant!
våren kom

och det gjorde även sommaren. Men här kommer bilder från våren:


påsk kärringar 1/4 2010


mars och april 2010

helgen som gått

I fredags hade jag min 4:e stängning för veckan men hade barnen med mig sista timmarna. Skönt att slippa springa och hämta dem innan stängning på fritids/förskola och jag tror att deras fröknar blev minst lika lättade då de slapp vara kvar till kl 18 på en fredag!

Vi gick hem och mös med hemmagjorda hamburgare och sedan blev det förberedelser inför lördagens namngivningsceremoni. Vi skulle ju alla ha nagellack och sedan skulle jag fixa mitt hår. Så här var det före och efter klippning och färgning:


(ursäkta minerna men man är inte alltid på humör och även om man är det så blir det inte alltid bra)

Igår var det alltså dags för namngivningsceremonin. Det var min systers dotterdotter som skulle "döpas". Namnkalaset hade vi på norra Långös lekplats och vilken tur vi hade med vädret!Trevligt sällskap. Goda kakor och smaskig tårta. Musik av Malins kompis som spelade "Färger i en vind" (från Pocahontas) på tvärflöjt. Allt som allt mycket fint och jag tror att alla blev nöjda.

På kvällen mötte jag upp mina arbetskollegor som hade möhippa då en av mina arbetskamrater ska gifta sig i sommar. Vi pratade, drack lite grann och skrattade en hel del. Sedan bar det upp mot stan. Vi var på Harrys och Stars and stripes. Jättetrevlig kväll men jösses vad jag hade ont i fötterna när jag kom hem.

Har sovit halva dagen idag och det behövdes. Liten promenad i det UNDERBARA sommarvädret har det blivit och sedan har jag också planterat en blåbärsbuske som jag fått av min syster. Hon fick den som sommarpresent på sitt jobb men hon har inte plats för den så jag satte den i min kolonilott men hon kan väl få smaka blåbären som kommer. Det var snustorrt i kolonilotten så jag fick vattna en hel del idag. Rensa bort ogräset bland smultronen orkade jag inte så det tar jag en annan dag!
RSS 2.0