Dålig karma?

Den enda biverkningen av att ha barn är att de tyvärr blir sjuka emellanåt. Ibalnd t.o.m. ganska ofta. Inte alltid samtidigt heller.

Verkar som att vi kommit in i ett stim av sjukdagar. Det första som slår en när barnen blir sjuka är: "Nej, inte nu igen. Jag som behöver jobba". Men om man tänker ett steg längre så är det ju barnen som drabbats och inte egentligen jag. Det är ju de som är sjuka. Men ändå finns det inget samtal som är värre att ringa än det där på morgonen till sitt jobb.

Fannys feber har hållt i sig sedan i söndags eftermiddag och inatt var hon såå extremt varm att jag nästan blev orolig. Kollade tempen och hon hade nästan 40 grader. Hon vaknade vid flera tillfällen inatt för att hosta, dricka, snyta sig eller bara pipa. Tills kl var 3 -då behövde hon kissa. Men det visade sig då att hon var extremt dålig i magen. Det höll i sig och vi var upp 2 ggr till innan min mobil ringde kl 06:15. Efter 2-3h sömn fick jag se mig besegrad och ringa till jobbet. var så trött att jag mådde fysiskt dåligt. Ni vet när man är så trött att det t.o.m. svider i ögonen när man ska stänga dem.

Senare under dagen var jag med Felicia på vårdcentralen på extrakontroll för öronen. Hon verkar vara ett "öronbarn" och nu har vi tröttnat på att hon inte hör ordentligt och får ont flera ggr i månaden. Vi passade även på att lämna ett urinprov eftersom hon haft lite problem med "kisseriet" (citerat från ett annat barn i förskoleåldern).
Väl på vårdcentralen konstaterades det att hon har vätska bakom trumhinnorna och lätt rodnad i båda öronen. Felicia ska nu använda sig av dels kortison-nässpray samt tryckutjämning tills det blir dags att sätta in rör.

        

Urinprovet visade vad jag misstänkt i några veckor men tidigare prov inte visat, att hon hade bakterier som kan tyda på urinvägsinfektion. Hon hade ju febertoppar för 2 veckor sedan och fick höra från en arbetskamrat att det var så det visade sig för hennes dotter. Nu skickades Felicias urin iväg på odling och så skulle de återkomma.

                        

Verkar som att det springer omkring en massa konstiga bakterier och virusar på förskolorna. På Fannys förskola är det många sjuka men jag hade trott att vi skulle slippa dem bakterierna. Jag trodde att vi blivit lite halvt immuna efter alla andra sjukdomar vi haft under våren. Jag tänkte att eftersom vi äter regelbundet och rätt -mycket frukt och grönt -och eftersom vi ofta är ute i friska luften och vi leker, att vi därför skulle ha tillräckligt med försvar men vi har väl helt enkelt otur.

Vårtecken och finbesök

Nu har morgondagen löst sig och jag har lugnat ner mig..Tänkte ju berätta lite om veckan som gått.

Måndag till onsdag jobbade jag bara några timmar på jobbet, jag har ju en utfyllnadstjänst vilket gör att jag hoppar in när ordinarie personal med nedskuret schema går hem.

I tisdags hämtade jag barnen och de sov här till onsdag -vi försöker lösa hämtning m.m. så gott det går utefter barnens bästa. Morgan har ju börjat jobba kvällspass vilket gör att det blir lite pusslande i främst hans veckor men också mina.

I tisdags tog jag en rask promenad i byn och det var så underbart skönt. När jag lämnat barnen på onsdagen tog jag ännu en rask promenad men denna gång längs med ån. OJ vad halt det var men med solen i ansiktet och powerwalk musik i hörlurarna skuttade jag fram. Finns ingen motionsform jag gillar så mycket som powerwalking och nu kan man ÄNTLIGEN röra på fläsket igen.

                                      

Ännu ett vårtecken fick jag då det kom ett oväntat besök i tvättstugan i onsdags kväll:

                        
Visst, jag är utomhuspedagog och anser att man ska respektera allt levande. Men det gäller när jag befinner mig i deras hem, dvs skog eller liknande. Därför tycker jag att det inte är mer än rätt att spindlar och andra djur respekterar att jag inte vill ha dem i mitt hem. Nu "råkade" jag ta ett moppskaft och dela källarspindeln i hundratals bitar. Han fick skylla sig själv som satte sig mitt i dörröppningen!


I lördags hade jag funderingar på att följa med min syster till Harrys och kolla in det nya stället. Är ju inte ofta jag är ute men eftersom min mage och jag inte var kompisar torsdag och fredag tyckte jag att det nog vore lämpligast att låta bli. Malin och Alma kom hit istället och sov över här till idag.

Alma är så otroligt söt och även om hon är liten, liten så märks det hur mycket som har hänt sedan jag träffade henne sist. Nu ler hon och är mera vaken. Det är sjukt vad fort det går.

"Lånade" kort från Malin så ni får se hur söt hon är. Blev tyvärr inte några kort med mig och Alma eftersom hon skulle gråta och "ropa" på mamma när hon var hos mig. Eller, jag, det gick bra när Malin inte var i närheten men så fort hon hörde Malin prata så gallskrek hon och ville bort från mig. Nåja, hon kommer nog upptäcka så småningom att gamlamoster är mycket generös och snäll.

                                            


Jag blir galen!

                                               

Efter en trevlig dag med Malin och Alma var jag på City Gross och storhandlade eftersom barnen kommer ikväll. Det blir varannan söndag som jag handlar mycket. Förbereder en middagslista som kan hålla beroende på vilka tider vi kommer hem på kvällen. Allting var lugnt.

Väl hemma sätter jag igång att laga lite mat när telefonen ringer. Det är Morgan. Han säger att Felicia fortfarande har ont i öronen (haft t.o.f sedan fredags) och att Fanny verkar febrig och trött. Jag säger att de kan komma ner lite tidigare så jag kan ha lite koll på sjuklingarna och ev förbereda mig inför morgondagen. Knappt 10 minuter senare ringer han och säger att Fanny hade 39,5 grader och slocknade i soffan medan han packade ner deras saker. 

Vi bestämde då att Fanny ska sova där i natt och jag kommer upp och hämtar Felicia. Det gör att Fanny får vara hemma imorgon med honom tills han ska till jobbet. Han kör hemifrån 14:30 och jag slutar 17:30 -you do the math! 

Jag pallar inte detta snart. Känns som en förbannelse. Sedan jag fick mitt nya jobb i januari har jag varit borta nästan 1 dag/vecka. Någon gång har jag haft semester för att komplettera lektioner i Växjö men annars har det varit jag eller barnen som varit sjuka.

Att Fanny har lätt för att bli förkyld vet vi ju men det brukar inte vara några större problem. Men under det senaste halvåret har det varit mycket. Fannys ögoninflammation, min öroninflammation, biverkningar efter sprutor, magsjuka och mycket feber. Vi har inte ens varit sjuka samtidigt utan det går verkligen laget runt i omgångar.

Felicia är väl förmodligen ett "öronbarn" då hon emellanåt får riktigt ont i örat. Vi ger henne nässpray och Ipren och efter 1-2 dagar går det över. Men tydligen inte denna gången. suck..

Hur ska jag lösa morgondagen? Hur ska jag lösa veckan som kommer om en eller båda två fortsätter att vara sjuka. 

Sliter snart av mig håret. Känner mig så frustrerad att jag bara vill skrika rätt ut. Men tror tyvärr inte att det hjälper!

                                         

Bokmal?

                                    

Jag ÄLSKAR böcker. Den 25:e februari varje år är bland det bästa jag vet för då börjar bokrean! Jag köper nästan aldrig kläder och går inte ofta ut och dansar/festar. När jag spenderar mycket pengar är det oftast vid bokköp.

När jag gick på universitetet var det nästan alltid studentlitteratur som lästes -man hade inte tid eller ork till annat. Det var då jag började lyssna på ljudböcker istället. Det fungerar bra när man åker så mycket buss som jag gjorde och inte kan läsa på bussen. Jag har lyssnat på alla Camilla Läckbergs och Åsa Larssons böcker och måste säga att Katarina Ewerlöf är underbar som uppläsare. Hon fångar en och man blir intresserad av att höra mera. 

Nu sist på bokrean hittade jag inte så många som jag skulle vilja ha. Mycket för att jag lyssnat på de flesta nya jag varit intresserad av men också för att en del inte kommit ut ännu. T.ex. Tomas Bodströms uppföljare till Rymmaren, som heter Idealisten och boken om Patric Swayze som jag också skulle vilja läsa.

Jag är väl lite av en all-läsare men får jag välja blir det deckare eller biografier/memoarer. Just nu i bokpaketet från BOKUS blev det böcker av/med: Jessica Andersson, Andreas Carlsson, Barack Obama och Liam Norberg samt boken Infiltratören som är baserad på en verklig person som arbetade som informatör för polisen, tänk Frank Wagner i Falk-filmerna.

                                        


Till barnen blev det under bokrean lite gott och blandat. Tillsammans fick de "Riddar-Rakel" och Alfons Åberg medan Fanny fick en egen bok om Bolibompadraken. Felicia, som nu börjar läsa lite smått, fick lätt-att-läsa böcker, flera av Martin Widmark (även författare till Rakel-böckerna) som jag tycker är jättebra.

                                                       


Jag har även beställt en bok i serien "Vem?" av Stina Wirsén till Fanny som hon ska få när hon fyller år. Denna gång blev det "Vem sover inte?" och den verkar lika kul som de andra 8 (!) "Vem?"-böckerna hon har sedan tidigare. För varför ska barnen sova när inte de vuxna sover?..haha..Bilderna i dessa böckerna är underbara!

 


 
Kusinen som kräks efter att ha ätit för mycket pepparkaksdeg i "Vems mormor?". Kolla in mormors snygga skor!

 
Lilla nallen vill inte sova i "Vem bestämmer?"


Katten och nallen leker tillsammans i "Vem är arg?"Alla tre vännerna har fått på sig sina kläder i "Vems byxor?". Kolla in nallen i mitten..haha..
melodifestivalen

är över.. Iaf den första delen. Nu är det Eurovision som gäller istället.

Varje år är det STORA rubriker om "Vann rätt låt?". Nja inte för alla. Eftersom det är några miljoner som tittar på detta program så tror jag inte att alla tycker likadant.

Själv hejade jag på Darin då jag föll för hans låt första gången jag hörde den. Men annars var det ju Salem Al Fakir som hade den mysigaste låten enligt mig. Han är en riktig underhållare och en bra sångare. Med en säregen röst och sound. För det är väl det som går hem nu i Sverige. Annorlunda. Förra året opera (blä) och för några år sedan The Ark. Men Anna Bergendahl fick INTE min röst. Snacka om Tracy Chapman -wannabe..

Här kommer det underbara orginalet istället!
Och så är det ny vecka...

...igen. Det är otroligt hur fort det går. Nu är vi i mitten av mars. Om knappt 1 månad fyller Fanny 3 år!


Idag har vi varit på öronkliniken för att kolla upp om Fanny ska opereras för näspolyper. Läkaren tyckte att det lät som hon hade mycket besvär med polyper och att det vore bäst med en operation. 

Hon har haft besvär med det egentligen så länge vi kommer ihåg. Hon snarkar och sover oroligt. Eftersom hon sover med öppen mun är hon torr i munnen och "smackar" under natten vilket är störande, både för oss OCH henne. Men det som gjorde att vi verkligen tog tag i det nu är hennes tal. Det är vissa ljud som inte kommer fram; M och SJ-ljud är väl det som märks mest.


Tonsillerna var inte så pass svullna att de tyckte det var nödvändigt att ta dem eller mandlarna nu. Däremot tyckte de att vi hade rätt i att det smidigaste var att ta hennes "öronpluttar" medan hon ändå är sövd.

Fanny föddes med två små pluttar (mjukbrosk/hud) precis intill hörselingången på ena örat. Det påverkar inte hennes hörsel på något vis utan är mer ett s.k. "skönhetsfel". Vi valde att inte söva henne som 8 veckors bebis pga av en sådan sak utan vi resonerade att någon gång innan skolan kan det vara läge att ta bort dem. Inom familjen är vi så vana att man inte alls ser dem men barn kan vara elaka och det känns dumt att utsätta henne för risken när det går att undvika. Skönt att de tas bort samtidigt så vi inte behöver tänka på narkos vid flera tillfällen..

Hoppas bara nu att vi får en tid som passar oss allihopa, hon kommer behöva vara hemma 2 -3 dagar efter operationen så en onsdag eller torsdag hade varit det bästa. Tyvärr är det ju inte vi som kan bestämma men ska ringa senare i veckan för att boka tid. Vi håller tummarna på en passande dag och tid och att allt går bra under ingreppet!

Måste också berätta hur duktig Fanny var idag när vi var hos doktorn. Hon har, efter 2 svininfluensasprutor, blivit hysteriskt rädd för allt vad doktorer, sjukhus och vårdcentral heter. Men hon lät den snälla (och mycket unga) doktorn titta i både öron, näsa och hals utan att säga ett ljud. Hon pratade t.o.m. med doktorn.

Min söta, duktiga Fanny!nytt tillskott till familjen

Så har äntligen den lilla flickan kommit. För vi visste ju sedan ett par månader tillbaka att det skulle bli en flicka. Hon ville inte stanna kvar riktigt hela tiden ut så hon kom 5 dagar före bf. Liten var hon men söt som socker.
                                   


Nu är jag alltså mormoster. Eller gammelmoster som det kallas mer vardagligt.

Eftersom jag varit genomförkyld så ville jag inte riskera att smitta henne utan fick nöja mig med att höra från resten av familjen hur söt hon var och se kort som jag fick skickade till mig.

Så kom den dagen när jag fick lukta på bebis. Lilla söta Alma..
                     

Jag var lite rädd att jag skulle få bebislängtan men som tur var infann den känslan sig aldrig. Visst är hon underbart söt och liten men samtidigt tycker jag det är skönt att mina döttrar börjar bli stora.

Fast jag har kanske, jag skrev KANSKE, ändrat mig om att aldrig ha fler barn. Fråga mig om 5 år, om jag har fast förhållande och bra ekonomi så.. Men en sak i taget..

 
Felicia tyckte det var jättemysigt med lilla Alma, hon ville hålla henne hela tiden och hon var så försiktig.Fanny tyckte nog det var roligt först men sedan blev hon uttråkad av att inget hände. Hon ville ju leka med Alma.


Tänk att mina flickor redan är så stora, vart har tiden tagit vägen?

Solen lyser..himlen är blå..

eller inte just nu men hela dagen idag har det ju varit underbart. Andra dagen i rad med klarblå och molnfri himmel med en stor härlig sol. Nu känns det ju som att våren faktiskt kommer även denna gång.

                                     

Man (läs jag) märker hur viktig solen är för humöret. Igår och idag när jag gick hem från jobbet verkar alla promenerande människor så glada och hälsar. På jobbet märks det också att alla reagerar bra på solens energi.
                                             


Eftersom jag är en typiskt A-personlighet som lätt blir nere under hösten är det nu underbart att känna hur kroppen byggs på med posivitism..det gillar vi..


                      

Jag känner hur jag ser på vissa saker på ett annat sätt. Jag tror att jag nu vet hur jag ska gå vidare med en del saker som jag inte riktigt vetat om eller hur jag ville innan. Jag känner att det snart är dags att ta tag i mina promenader igen. Det har inte varit mycket alls sedan i december när snön kom. Jag ska kolla upp när det passar ihop med mitt schema från jobbet. Vill inte gärna ut och gå i mörkret. Jag är inte rädd för mörkret -bara för de idioter som kan gömma sig däri..

Ikväll får det nog bli lite slapp i soffan. Vari en tuff vecka med dagar på jobbet mellan 9 -12 h pga extratimmar och möte men det är så den vecka man är barnfri. Det är ju då man får passa på.


Finns bara en sak som känns lite trist mitt i allt. Att man är helt själv. Är inte alltid så kul att vara ensam och titta på tv. Egentid är bra men för mycket känns bara som ensamtid. Fast det löser sig nog det också. Nu när våren är på väg. Vem vet vilka vårkänslor som väcks då?

                                                                
RSS 2.0