Dålig karma?

Den enda biverkningen av att ha barn är att de tyvärr blir sjuka emellanåt. Ibalnd t.o.m. ganska ofta. Inte alltid samtidigt heller.

Verkar som att vi kommit in i ett stim av sjukdagar. Det första som slår en när barnen blir sjuka är: "Nej, inte nu igen. Jag som behöver jobba". Men om man tänker ett steg längre så är det ju barnen som drabbats och inte egentligen jag. Det är ju de som är sjuka. Men ändå finns det inget samtal som är värre att ringa än det där på morgonen till sitt jobb.

Fannys feber har hållt i sig sedan i söndags eftermiddag och inatt var hon såå extremt varm att jag nästan blev orolig. Kollade tempen och hon hade nästan 40 grader. Hon vaknade vid flera tillfällen inatt för att hosta, dricka, snyta sig eller bara pipa. Tills kl var 3 -då behövde hon kissa. Men det visade sig då att hon var extremt dålig i magen. Det höll i sig och vi var upp 2 ggr till innan min mobil ringde kl 06:15. Efter 2-3h sömn fick jag se mig besegrad och ringa till jobbet. var så trött att jag mådde fysiskt dåligt. Ni vet när man är så trött att det t.o.m. svider i ögonen när man ska stänga dem.

Senare under dagen var jag med Felicia på vårdcentralen på extrakontroll för öronen. Hon verkar vara ett "öronbarn" och nu har vi tröttnat på att hon inte hör ordentligt och får ont flera ggr i månaden. Vi passade även på att lämna ett urinprov eftersom hon haft lite problem med "kisseriet" (citerat från ett annat barn i förskoleåldern).
Väl på vårdcentralen konstaterades det att hon har vätska bakom trumhinnorna och lätt rodnad i båda öronen. Felicia ska nu använda sig av dels kortison-nässpray samt tryckutjämning tills det blir dags att sätta in rör.

        

Urinprovet visade vad jag misstänkt i några veckor men tidigare prov inte visat, att hon hade bakterier som kan tyda på urinvägsinfektion. Hon hade ju febertoppar för 2 veckor sedan och fick höra från en arbetskamrat att det var så det visade sig för hennes dotter. Nu skickades Felicias urin iväg på odling och så skulle de återkomma.

                        

Verkar som att det springer omkring en massa konstiga bakterier och virusar på förskolorna. På Fannys förskola är det många sjuka men jag hade trott att vi skulle slippa dem bakterierna. Jag trodde att vi blivit lite halvt immuna efter alla andra sjukdomar vi haft under våren. Jag tänkte att eftersom vi äter regelbundet och rätt -mycket frukt och grönt -och eftersom vi ofta är ute i friska luften och vi leker, att vi därför skulle ha tillräckligt med försvar men vi har väl helt enkelt otur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0