Och så är det ny vecka...

...igen. Det är otroligt hur fort det går. Nu är vi i mitten av mars. Om knappt 1 månad fyller Fanny 3 år!


Idag har vi varit på öronkliniken för att kolla upp om Fanny ska opereras för näspolyper. Läkaren tyckte att det lät som hon hade mycket besvär med polyper och att det vore bäst med en operation. 

Hon har haft besvär med det egentligen så länge vi kommer ihåg. Hon snarkar och sover oroligt. Eftersom hon sover med öppen mun är hon torr i munnen och "smackar" under natten vilket är störande, både för oss OCH henne. Men det som gjorde att vi verkligen tog tag i det nu är hennes tal. Det är vissa ljud som inte kommer fram; M och SJ-ljud är väl det som märks mest.


Tonsillerna var inte så pass svullna att de tyckte det var nödvändigt att ta dem eller mandlarna nu. Däremot tyckte de att vi hade rätt i att det smidigaste var att ta hennes "öronpluttar" medan hon ändå är sövd.

Fanny föddes med två små pluttar (mjukbrosk/hud) precis intill hörselingången på ena örat. Det påverkar inte hennes hörsel på något vis utan är mer ett s.k. "skönhetsfel". Vi valde att inte söva henne som 8 veckors bebis pga av en sådan sak utan vi resonerade att någon gång innan skolan kan det vara läge att ta bort dem. Inom familjen är vi så vana att man inte alls ser dem men barn kan vara elaka och det känns dumt att utsätta henne för risken när det går att undvika. Skönt att de tas bort samtidigt så vi inte behöver tänka på narkos vid flera tillfällen..

Hoppas bara nu att vi får en tid som passar oss allihopa, hon kommer behöva vara hemma 2 -3 dagar efter operationen så en onsdag eller torsdag hade varit det bästa. Tyvärr är det ju inte vi som kan bestämma men ska ringa senare i veckan för att boka tid. Vi håller tummarna på en passande dag och tid och att allt går bra under ingreppet!

Måste också berätta hur duktig Fanny var idag när vi var hos doktorn. Hon har, efter 2 svininfluensasprutor, blivit hysteriskt rädd för allt vad doktorer, sjukhus och vårdcentral heter. Men hon lät den snälla (och mycket unga) doktorn titta i både öron, näsa och hals utan att säga ett ljud. Hon pratade t.o.m. med doktorn.

Min söta, duktiga Fanny!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0