2. Min första kärlek

Denna punkt är lite svår. Ska jag berätta om grannpojken jag var hopplöst förälskad i och som flyttade? Eller om min stora kärlek som jag hade under min korta, men intensiva rebelliska tonårstid?


Om jag tänker efter är det ju givetvis sommaren -94 och Micke som det bör handla om..suck..
Denna kille var 5 år äldre än mig och hade nog inte en tanke på att någonsin bli tillsammans med mig. Tror han såg mig som en fjortis (vilket jag ju var) men trots det så gillade han nog mitt sällskap.
Han var hiphopare, en välkänd sådan i stan och umgicks med människor som höll på med en massa skit. Men allt detta såg jag förbi, trots att det är emot allt jag står för. Det var massa gängslagsmål i stan varje helg under den sommaren och jag var livrädd varje söndag att han skulle blivit skadad under helgen..

Jag sov över hos honom vid ett tillfälle. Inget hände, mer än att min mamma bankade på dörren nästa morgon. Jag hade ju ringt kvällen innan o sagt att jag skulle sova hos en klasskompis men det gick hon inte på ;)
När hon bankar på så öppnar Micke: med mohawk frisyren lite rufsigt, bar överkropp så alla tatueringar syntes och bräker fram något på skånska..haha..min mamma var inte jättenöjd!

Vid ett annat tillfälle följde jag med honom till Kristianstad för att vi skulle se på någon skateboard-tävling men när vi är i Kristianstad visar det sig att det inte går tåg hem när jag tänkt -jag har missat sista. Försöker ringa hem men i stationskiosken fick man inte ringa utanför riktnumret (kostade ju mera) och inte hade vi mobiler på den tiden. Istället sov vi i en söndrig lagerlokal, på betonggolvet, med en matta under och över oss..
Behöver jag säga att jag fick utegångsförbud när jag väl kom hem.

Tuff som jag var (mm eller hur) så svarade jag mamma med att "Du sa att jag skulle vara hemma senast kl 12 men du sa inte om du menade på natten eller dagen"..

Jag kan nu i efterhand inte förstå allt som hände den sommaren och hur en enda person kan ha sådan påverkan på någon annan men så är det väl att vara kär. Undrar ifall jag kommer ihåg allt detta den dag det handlar om mina döttrar och deras tonårsförälskelser?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0