En liten utmaning

Eftersom jag är lite dålig på att uppdatera här på bloggen så tänkte jag som många andra köra efter en lista som cirkulerat runt på olika bloggar. Meningen med den är att man ska skriva ett inlägg varje dag under en månad men hallå -vem har tid att skriva VARJE dag!?
Men en punkt då och då ska vi väl kunna ordna ;)


Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Detta ångrar jag.
Dag 18 – Ett annat ögonblick.
Dag 19 – Det här får mig att må bättre.
Dag 20 – Därför bloggar jag.
Dag 21 – En "Dagens"-lista.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Mitt favoritminne.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Några av mina favoritbloggar med beskrivningar. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Min favoritplats.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

 


att börja om från början

är väl inte alltid så lätt...

Men jag känner att jag gör det nu. Inte bara med bloggen utan med hela mitt nya jag.
Jag känner att jag mår bättre än på många år och jag börjar sakta men säkert få tillbaka lite självförtroende. Jag har börjat förstå att jag inte alls är så kass och misslyckad som jag tidigare trott -jag är faktiskt riktigt bra på många saker!
Att vara på botten är inte alls roligt men jösses vad kul det är när man varit där och kommer upp en bra bit på backen. Ännu roligare är det när man tagit sig dit själv. Självkänslan får sig verkligen en knuff uppåt!Idag har varit en bra dag. Åkte tillsammans med min ena arbetskollega till Kalmar och shoppade loss på


Tanken var först och främst att handla till vårt jobb. Vi har planer på att möblera om på vår förskolas inneavdelning och behövde därför lite smått och gott; bord och lådor. Tyg och annat "krafs". Vi var så otroligt ekonomiska och välplanerade att vi klarade rekvisitionen med: +-0kr!

Till mig köpte jag bl.a. en ny bäddmadrass -en mycket tjockare.
Jag har ju sovit i min bäddsoffa i över 2 år nu och det är nog inte bäddsoffor gjorda för. Speciellt inte när man har en 5cm tjock madrass på..hmm..jätteskönt när man känner fjädrar och skarvar i ryggen..nja..

Men inatt kommer jag att sova som en prinsessa, min nya bäddmadrass är nämligen 12 cm tjock! Hur jag ska få plats med den i schäslongen när jag ska bädda är ju en annan femma. Kanske bara får knyta ihop den och ställa på (inglasade) balkongen under dagen? Borde ju isf räknas som vädring och ta bort kvalster, eller?

Prinsessan på ärten


Nya tider...

...har kommit och förhoppningsvis fortsätter det bara så här...eller kanske snäppet bättre?

Läste häromdagen igenom min blogg och upptäckte hur otroligt negativ den är i många delar.

Jag mådde ju inte bra under delar av 2009/2010 men HALLÅ! -varför skriva det så alla kan läsa.

Nåja, nu är mitt liv mycket ljusare!

Jag har tagit min lärarexamen och jag har ett jobb som jag stormtrivs på. Jag älskar att vara ute mycket, att få möjligheten att använda den kunskap och erfarenhet jag har fått både genom egna livet men också från lärarutbildningen.

Jag har underbara kollegor i arbetslaget som jag kan bolla idéer med och vi kan ge feedback, positivt och negativt, utan att någon mår dåligt.

Ekonomin är ju bättre eftersom jag nu arbetar 100 % som förskollärare.

Barnen och jag har kommit in i bra rutiner under de veckorna de är hos mig. Jag känner inte heller att jag måste träffa dem under den veckan de inte är här. Vet att det kan låta hemskt men jag vet ju hur bra de har det hos M och jag vet också hur mycket gladare jag blir på måndagen när de kommer om jag har utnyttjat min barnlediga tid till mig själv och jobbet.

Hur det har gått med mig själv under senaste året? Ja, vikten är ju där den är. Men jag känner ju att så fort jag mår lite bättre psykiskt så bryr jag mig inte lika slaviskt om att ställa mig på vågen varje vecka. Jag vet att det finns ganska mycket extra som ska bort och det ska bort. Sakta men säkert!

Jag har gått vidare med mitt liv nu, släppt allt det gamla. Jag har lämnat den extrem-negativa Angelica bakom mig och känner nu hopp inför framtiden.

Nästa vecka börjar mars och med den kommer våren! Gräset och blommorna kommer fram. Fåglarna kvittrar och det blir ljusare ute. Energinivån kommer åka spikrakt uppåt! Härligt!


RSS 2.0