12 I min handväska

Jag brukar oftast inte ha handväska..inte min grej..Antingen är det en ryggsäck eller en liten tygkasse..

I den kan man hitta:
- Mina hörlurar till mobilen. Utan dem blir jag tokig! Måste lyssna på musik när jag går mellan jobbet och hem.
-Armhållaren till mobilen. Så skönt att slippa ha mobilen i fickan när jag går min promenad!
- Laddare till mobilen. Tänk om mobilen skulle dö när man är iväg ;), batteriet suger mycket eftersom jag har GPS:en och musiken på när jag går min rastpromenad.
- nycklar hem och till jobbet.

Beroende på vad jag ska göra på jobbet kan det finnas: såg, kniven, lilla kalendern, papper eller USB minnet med saker att skriva ut.

Det är inte ofta jag har min plånbok eller pengar med mig eftersom jag oftast veckohandlar och sedan inte handlar under veckan..

Roligare än så här blir det tyvärr inte!

11 Mina syskon

Denna punkt blir ju ganska lik nr 3. Mina föräldrar..

Jag växte upp med min mamma och mina äldre syskon. En bror som är 7 år äldre och en syster som är 5 år äldre.. När jag var 8 år träffade min mamma en ny man och när jag var 12 år fick jag en lillasyster..

Under de första åren kändes det som att hon var min "halvsyster" medan jag vuxit upp med mina äldre syskon och kände mig närmare dem. Men de senaste åren har jag inte brytt mig om att säga halvsyskon för vad är ett halvt syskon? Antingen är man väl syskon eller inte?

På min pappas sida finns det fler syskon till mig. Där finns tre systrar som jag inte haft kontakt med förrän jag hittade en på facebook och genom henne hittade jag ännu en. Den tredje har jag bara sett kort på.

Det som känns skönt med att jag har "hittat" de tre systrarna är att jag numera kan se likheter med ett syskon. Jag har andra syskon med bruna ögon, mörkt hår och som är kraftig och former på "rätt" ställen..Jag och mina syskon på mammas sida har inte några likheter alls utseendemässigt men däremot lika på vissa andra sätt..oavsett om vi vill erkänna det eller inte ;)

Jag och mina äldre syskon :)

10 Det här hade jag på mig idag

Ja, du. Spännande inlägg nu alltså!
När jag vaknade -nästintill ingenting! Sedan tröjan från gårdagen.
Efter duschen blev det ett par piratbyxor i denim och ett linne, sandaler på fötterna.
När jag kom hem efter affären bytte jag till ett par kortare jeansshorts för att försöka få mera färg på benen..

GUD, vad intressanta uppgifter..haha..

9 Min tro

Haha..Kan börja med att säga att jag är ateist. Jag tror inte på någon Gud! Tror inte att det sitter någon farbror i molnen och att man kan be honom om saker. Tror inte på himlen eller helvetet.
Jag tror att när vi dör är det som att stänga av en dator -allt finns innanför skalet men är den avstängd fungerar ingenting. Jag tror inte att vår själ lever vidare.. Inte på samma sätt som en del tror iaf.

Jag har väldigt svårt att tro på övernaturliga saker. Tror att det finns logisk förklaring på allt. Har inte sett saker flytta sig själva någon gång så..kanske behöver vara med om det för att tro på det..
Visst har jag varit med om deja-vu själv men måste ju finnas någon förklaring till sådant?

När det gäller ödet så tror jag att vi dels gör en del saker medvetet/omedvetet som ligger till grund för "ödet" och sedan handlar det om slumpen..Att ödet väljer oss tror jag inte alls..

Att man har levt tidigare liv har jag också väldigt svårt att föreställa mig..Jag bildades i ett ägg i min mammas livmoder -hur kom jag dit från mitt förra liv? ..hmm..

När jag ser tv-program som typ "De okända" eller där de har seanser så blir jag mest irriterad över att det finns folk som faktiskt livnär sig på att lura andra människor. När det gäller seanser så är det ju verkligen att leka med andras känslor..

Jag har inga problem med att andra människor tror på gud i någon form eller att de tror på övernaturliga saker. Mitt problem kommer om andra ska säga till mig vad jag ska tro på. Min äldsta dotter gick på kyrkans barntimme (precis som jag gjorde) och hon tror på Gud. Jag kommer inte säga till henne att Gud inte finns för det vet ju inte jag. Det är bara min egna åsikt. När föräldrar börjar lägga sig i/uppfostrar sina barn till att tycka och tro på speciella saker så kan jag bli arg.

Kommer någon av mina döttrar på i vuxen ålder att de ska bli muslimer, buddister eller hinduer så kommer jag naturligtvis fråga varför och om de tänkt igenom allt som det innebär att "tillhöra" en religion men annars -helt ok för mig..

Alla har vi rätt att tro på det vi vill!

8 Ett ögonblick

Ett ögonblick som jag kommer ihåg speciellt?

Finns ju flera som handlar om barnen: beskedet, ultraljudet, första hjärtljuden och såklart förlossningen..de ögonblicken går ju inte att slå någon gång.
När M öppnar paketet med de små, små skorna och läser kortet att vi ska bli föräldrar, lyckan var så total då!
Oron i det ögonblicket när Fannys hjärtljud inte var som de skulle och jag fick åka direkt ut till BB för att kollas upp..Men lyckan vi kände i det ögonblicket när hon "flyger" ut och mår bra!

Andra lyckliga ögonblick är när jag tar studenten, tar examen och när M friade..det ögonblicket när jag kände att mitt liv faktiskt har börjat igen och att jag mår bra!

Andra mindre lyckliga ögonblick som för alltid sitter kvar är när mormor och morfar dog, när Fehmi dog i Brandkatastrofen, när vi avlivade Morris, när jag fick lämna bort Tyson och Lucifer och när jag och M bestämde oss för att separera och jag tog av mig ringen..när jag gick in i väggen..finns fler ögonblick i denna kategorin men de är så personliga att jag behåller dem för mig själv..

Att bara välja ut ett ögonblick är omöjligt...


7. min bästa vän

Detta är också en väldigt svår punkt..har tidigare haft en bästa vän som jag umgicks med jämnt men sedan ändrade hon sig helt, slutade berätta saker för mig och helt plötsligt flyttade till annan stad. Numera pratar vi inte alls. Före henne fanns det en killkompis som jag älskade som en bror. Han ställde alltid upp och vi pratade om saker som ingen annan vet att vi pratat om. Men även han flyttade.. Under min studietid i Växjö hittade jag äntligen en ny vän..vi var så lika på allt..hon klarade av att jag hade barn och levde ett annat liv än hennes studentliv. Men sedan flyttade hon..och vår kontakt försvann sakta men säkert..

Har därför "klarat" mig utan en bästa vän under flera år, har inte riktigt haft tillit till någon. Jag såg givetvis mitt ex som min bästa vän men inte samma sak.

Och så helt plötsligt hittar jag henne -en som man kan vara sig själv med och kan säga allt utan att linda in det..Vad händer -då ska hon också flytta..hmm..otur?

Har såklart andra vänner och även väldigt bra vänner som jag pratar mycket med och som jag verkligen gillar att umgås med men varför alla som jag verkligen öppnar upp mig för försvinner kan man ju fundera över..det är ju inte så att jag skrämmer bort dem utan det är ju verkligen så att de flyttar..hmm..

6. Min dag

Jaha..ännu ett väldigt intressant inlägg för er. Ta fram anteckningsböckerna ;)

Sov väldigt, väldigt länge idag, hade svårt att somna inatt pga hostan men orkade inte ta mig upp och dricka Cocillana.
Gick upp, öppnade balkongen -la mig i soffan igen och njöt av solen och värmen. Gick till slut upp. Pratade med mamma i telefonen. Plockade undan kläderna jag tvättade igår, bäddade ihop soffan (sover i bäddsoffa) och dammsög hela lägenheten. Duschade. Mötte upp mamma vid bussen och vi gick till affären och handlade.
Gick hem till mig och förberedde inför grillningen.
Vi grillade och solade..vi pratade..vi vattnade min kolonilott som jag stolt visade upp för min mamma.
Vi åt lite till och sedan åkte hon hem.

Lite blank o svettig men bjuder på det ;)


Jag satte mig vid datorn för att göra saker till jobbet..började istället kolla resor: till Tyskland och även sistaminuten resor..Jag började kolla efter motiv till mina tatueringar som ska göras.. Kollade kontoutdrag för att se hur mycket jag kan göra och hur mycket jag ska drömma..upptäckte att jag bör drömma väldigt mycket..Sms:ade en hel del..som vanligt..Analyserade mitt liv..som vanligt..haha..

Försökte sova men ögonen är stora som tefat och därför satte jag mig vid datorn. Hittade listan på utmaningen och därför blev det bloggen...

Dag 5 – Vad är kärlek

Oj, vilken lätt fråga..eller..nej..
Kärlek kan ju vara så mycket. Kärleken till mina barn såklart, den ovillkorliga och oändliga! Men trots att det är den största kärleken som finns, så är det första jag tänker på när jag hör ordet kärlek när man är kär. Ni vet, när det pirrar i magen så fort man tänker på den där personen..När man inte kan sluta le när man pratar om honom.. När man känner sig halv utan honom..Kärlek kan sedan övergå från det där pirrande till mer djup relation..När man känner varandra utan och innan..man känner till den andres fel och vågar visa sina egna fel och brister utan att känna sig misslyckad..Man kan sitta bredvid varandra i soffan, helt tysta, men ändå veta att man inte vill vara utan honom där..att han alltid finns där.. Allt detta saknar jag i mitt liv just nu. Jag har känt lite små pirr i magen under de senaste året men inte mer än så.. Jag skulle gärna vilja bli kär igen..fast samtidigt är jag grymt rädd för att bli just kär. För är man kär är risken så mycket större att man blir sårad.
Kanske därför jag inte satsar fullt ut på att söka efter kärleken? Är jag för rädd?4. Det här åt jag idag

Haha..vilken konstig rubrik men fine -vi kör på det..vet ju inte hur intressant detta kan bli för er läsare dock ;)

Jag kör sedan några veckor tillbaka med Naturdiet. Jag byter ut något/några mål om dagen med detta dietpulver. I samband med detta så har jag dragit ner på nästan alla kolhydrater. Med det menas alla "synliga" som t.ex. pasta, potatis, bröd, ris men är inte helt GI eller LCHF eftersom det finns kolhydrater i en en hel del matvaror och jag vill inte byta livsstil utan mera lägga om kosten så den kommer passa den livsstil jag har nu.
Jag har tagit bort choklad och coca-cola ur mitt liv och för mig var detta en väldigt stor omställning. Jag har en förmåga att dricka mina kalorier och eftersom jag inte dricker kaffe gör coca-cola att jag kände mig piggare. Utan colan fick jag huvudvärk..abstinens med andra ord. Man skulle lätt kunnat kalla mig för sockermissbrukare. Men sedan någon vecka innan påsk har jag lagt ner detta och till helgerna kommer ingen cola eller choklad innanför min dörr!

Så tillbaka till dagens rubrik:

Till brunch (väldigt sen frukost) blev det en Naturdiet färdigblandad med jordgubbssmak
Mellanmål: banan och vatten
Middag: grillat kött, halloumi ost och championjoner, grönsallad med festaost samt en liten röra på turkisk yoghurt, paprika, avokado, gurka, sharlottenlök och vitlök. Loka jordgubb till det.
Dessert: blåbär, hallon och jordgubbar..iste..
kvällsmat: en Naturdiet med Caffe Latte smak och en bit Galia melon.


3. Mina föräldrar

Hmm..vet inte riktigt vad jag ska skriva i detta inlägg.. För en del saker är ju privata och hur kul är det att lägga ut allt till allmän beskådning..Kör allt i stora drag utan att gå in på detaljer..

Jag har vuxit upp med min mamma och mina två äldre syskon. Min "pappa" har aldrig varit närvarande i mitt liv, har aldrig haft någon kontakt med honom.
Visst fanns det perioder när jag var yngre då jag ville träffa honom men det var nog inga längre perioder. Jag tror också att jag inte saknade honom, för man kan ju inte sakna någon man inte känner. Det var nog mer själva grejen med att ha en pappa -som "alla" andra hade.

När jag var 8 år träffade min mamma en ny man som senare flyttade hem till oss. Han har varit en fadersgestalt men inte någon pappa. Har aldrig haft och kommer troligtvis aldrig ha en pappa. Det ordet för mig innebär att man finns där för sitt barn och visar dem ovillkorlig kärlek vilket min biologiska pappa inte gjort..

Det är först under senaste 7-8 åren som jag förstått hur kämpigt det måste varit bitvis för min mamma, som ensamstående till tre barn. Som barn ser man allt ur annat perspektiv och förstår inte allt.

Jag kan inte påstå att jag har haft varken sämre eller bättre barndom och uppväxt än någon annan -tack vare hur det var har jag blivit den jag är idag och det är tack vare det som jag lärt mig att ta ansvar och hjälpa till. Det är tack vare det som jag lärt mig att man får kämpa och jobba för att kunna köpa saker -inget är gratis här i livet. Jag har lärt mig att regler är till för att följas och jag har en ganska hög moral och är principfast..Allt som jag idag tycker dagens barn och ungdomar borde lära sig mera av!RSS 2.0