9 Min tro

Haha..Kan börja med att säga att jag är ateist. Jag tror inte på någon Gud! Tror inte att det sitter någon farbror i molnen och att man kan be honom om saker. Tror inte på himlen eller helvetet.
Jag tror att när vi dör är det som att stänga av en dator -allt finns innanför skalet men är den avstängd fungerar ingenting. Jag tror inte att vår själ lever vidare.. Inte på samma sätt som en del tror iaf.

Jag har väldigt svårt att tro på övernaturliga saker. Tror att det finns logisk förklaring på allt. Har inte sett saker flytta sig själva någon gång så..kanske behöver vara med om det för att tro på det..
Visst har jag varit med om deja-vu själv men måste ju finnas någon förklaring till sådant?

När det gäller ödet så tror jag att vi dels gör en del saker medvetet/omedvetet som ligger till grund för "ödet" och sedan handlar det om slumpen..Att ödet väljer oss tror jag inte alls..

Att man har levt tidigare liv har jag också väldigt svårt att föreställa mig..Jag bildades i ett ägg i min mammas livmoder -hur kom jag dit från mitt förra liv? ..hmm..

När jag ser tv-program som typ "De okända" eller där de har seanser så blir jag mest irriterad över att det finns folk som faktiskt livnär sig på att lura andra människor. När det gäller seanser så är det ju verkligen att leka med andras känslor..

Jag har inga problem med att andra människor tror på gud i någon form eller att de tror på övernaturliga saker. Mitt problem kommer om andra ska säga till mig vad jag ska tro på. Min äldsta dotter gick på kyrkans barntimme (precis som jag gjorde) och hon tror på Gud. Jag kommer inte säga till henne att Gud inte finns för det vet ju inte jag. Det är bara min egna åsikt. När föräldrar börjar lägga sig i/uppfostrar sina barn till att tycka och tro på speciella saker så kan jag bli arg.

Kommer någon av mina döttrar på i vuxen ålder att de ska bli muslimer, buddister eller hinduer så kommer jag naturligtvis fråga varför och om de tänkt igenom allt som det innebär att "tillhöra" en religion men annars -helt ok för mig..

Alla har vi rätt att tro på det vi vill!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0